Opakujúce sa zápaly pošvy

Príspevok v téme: Opakujúce sa zápaly pošvy
Tina2

Chcem sa Vas opytat, ci ste niektora mavali opakovane zapaly posvy a palenie v oblasti vchodu do nej. Ked som to mavala zo zaciatku, tak mi vzdy gynekolog predpisal nejake cipky, ale posledne dva mesiace tam podla neho a jeho vysetreni nic "take" nie je. Som z toho zufala. Uz dva mesiace sme sa s partnerom (mame trojrocny vztah) nemilovali, pretoze ma to boli. Naposledy mi sice predpisal cipky, no aj ked som ich uz vyuzivala stale pocitujem pri vchode do posvy bolesti. Viete mi niekto poradit ako sa toho zbavit? Prosim...

Tina2

Ahojte! O tomto probleme som tu zacala diskutovat ja. Priznam sa Vam, ze som tu nebola uz takmer mesiac a odvtedy tu pribudlo mnozstvo reakcii, s osudmi podobnymi tomu mojmu. Priznam sa Vam ze pred tym mesiacom som mala zasa jeden zo svojich zapalov, ten sa mi vyliecil a ja som mala neuveritelne tri tyzdne pokoj, mohla som sa dokonca bezbolestne milovat so svojim partnerom (pre niektorych ludi tak prirodzene a pre inych ...). Z toho stastia som sa prestala o vsetko toto okolo zaujimat a chcela som si to aspon trosku uzit. No pred 5 dnami sa to opat vratilo. No to uz som nevahala zobrala kartu od mojho doterajsieho gynekologa a dnes som bola prvy krat u novej gynekologicky, ktoru mi odporucit velmi zlaty pan doktor Ilavsky, ktory pomaha zenam s podobnymi problemamy na stranke www.antikoncepcia.sk.
Ked som vydela vyraz tvare tej lekarky este teraz mi beha mraz po chrbte. Som stastna ze som tam bola ale zaroven sa aj velmi bojim. To co mojmu predchadzajucemu gynekologovi pripadalo ako normalne ona oznacila za chronicke. Mam tam uz 3 druhy roznych bacilov. 2 najhorsie su candina - kvasinka a tym druhym je nejaky streptokokus (jeden z tych horsich). Prvy krat mi niekto vysvetlil, ze tie kriziky o ktorych Vam pri tychto vysetreniach hovoria mozu byt od jedneho po styri kriziky. Ja mam obydva tieto bacily uz na tri kriziky, cize skoro najviac. Tie styri to je uz "najhorsie". Nepisem to tu vsetko preto aby som Vas nastrasila, ale chcem Vam povedat aby ste to nepodcenovali!!!!! Ak mate pocit ze Vas lekar nerobi vsetko pre to aby ste sa vyliecili zmente ho! Kvoli sebe. Tato nova doktarka mi sice na rovinu povedala ze mi nic neslubuje, ale ze urobi vsetko pre to aby mi pomohla. Povedala toho mnoho, no pre zaciatok mi naordinovala liecbu s antibiotikami pocas menstruacie a po ich vyuzivani vklady do posvy, aby sme zabranili vzniku noveho zapalu (asi mate skusenosti ze prave po uzivani antibiotik sa zapaly rady objavuju). Hovorili sme aj o spolupraci s imunologom, o vysetreni partnera, ale vsetko to chce postupnost. Este som sa chcela podelit s vysvetlenim tych kvasiniek: Tie hlavne o ktorych som pisala su len zaciatok, ked sa oni vyliecia, pod nimi je este mnozstvo ostatnej "havede" (neviem ako to inak nazvat), ktore je tiez potrebne vyhubit. Na koniec hadam len ze dufan ze tieto vsetky moje problemy neovplyvnia moju tuzbu mat v buducnosti deti.
Vsetkym Vam drzim palce, nevzdavajte svoj boj a hlavne nezanedbavajte sa! Zatial sa majte vsetky krasne!

kaja

ahoj Zuzi,mas problem podobny mojmu.Ja,hoci mam manzela,venujem tomu pozornost a vo velkej miere pouzivam alchelmilkovy caj.Pijem ho a tiez si robim sedave kupele,niekedy aj vyplach posvy.Zatial mi to pomaha,ale keby to malo trvat dlho/cca 4 tyzdne/po bylinkovej liecbe,navstiv odbornika.Mozes mat zapal posvi aj po prechladnuti,o ktorom ani sama nevies.Dufam,ze nic horsie.Drz sa.

kaja

ahoj Monci,ja som mala prvy menzes, ked som mala 16 rokov a dnes mam 34 rokov a krasneho,rozumneho syna.Nic nestratis,iba ziskas.Bud stastna a netrap sa pre to.V buducnosti budes plnohodnotna zena a mozno aj matka.Drzim ti palce.

judit

ja som mala dlhé roky problémy,začala som užívať aloe vera z forever living products,teraz mi je fajn,pomohla som si aj v iných problémoch zdravotných.

anonym_2764

Pre MIMKU. Pocas liecby by si nemala mat pohlavny styk, skuste to vydrzat.
Pre JANINU. Urcite navstiv gynekologa,daj si urobit vyter a vysetrit chlamydie.
Pre KICKU. Streptokok beta hom... je velmi nebezpecny, urcite sa liec. Nelieceny v tehotenstve moze pri porode ked babatko ide porodnymi cestami von sposobit babatku velmi neprijemne komplikacie ako su napr. zapal pluc, poskodenie srdiecka...

Antibiotika vacsinou po ich vybrati sposobuju kvasinku /vytok a svrbenie/ takze lekar vam predpise aj nejake tie maste alebo tablety do posvy. Ked nepredpise a objavy sa to tak urcite ho navstivte a pytajte si ich.

anonym_2764

ahojte. Moje problemy trvaju uz 10 rokov. Zacalo to zapalmi vajecnikov kde som brala aj 4 antibiotika do roka ale po spolupraci s alergologom kde mi nasadili drahe injekcie to preslo. Teraz mavam pravidelne kazdy mesiac kvasinku. No medzi tym sa nam podarilo otehotniet a donosit krasneho syna. Cele tehotenstvo som vsak mala streptokoka a vybrala som asi 5 antibiotik. Nastastie na dieta sa pri porode nepreniesol. Teraz cakam na vysledky ci tam este je. Urcite sa dajte vysetrit na CHLAMYDIE, s nimi otehotniet neodporucam. Partner, ktoreho partnerka ma caste problemy by mal urcite navstivit urologa a nechat sa vysetrit /spravit vyter/ a lekar uz nasadi potrebne lieky. A urcite dolezita je aj hygiena a zivotosprava. Zelam vsetkym dobre zdravie.

Miša

Ahoj.asi 5 mesiacov dozadu som zacala dostavat biely vytok nevedela som ze je to nieco zle pocula som ze vytok niekedy byva.po neakom case sa k vytoku pridal zapal palenie svrbenie doktorka mi predpisala cipky po douzivani zapal presiel avsak vytok zostal pot asi dvoch mesiacoch sa opat vratil po vysledkoch u gynekologicky to bolo vraj zase nieco ine no mne sa prznaky zdali rovnake uzivala som candibene po douzivani zapal prestal avsak vytok ostal neviem co mam robit je to normalne?uz ma nebavi k nej stale chodit prosim o radu....