Poradi mi niekto nejaku babsku radu proti zapche?Nie prehanadlo.nieco vo forme korenia, caju a pod.Setrne.dik
Zapcha - babske rady proti nej
Teda, opravujem, aby nedošlo k omylu. Psyllium - 20 g denne (10 g ráno, 10 g večer).
Dobrá vláknina je napr. psyllium. Nevýhodou je, že sa ťažšie zapíja. Môžeš začať radšej postupne. Odporučená max. dávka je 20 g ráno a večer, 30 min pred alebo po jedle. Počas dňa treba dodržiavať pitný režim!
Ďalej, pomáhajú pomleté ľanové semiačka, ovocie (jablká, kivi), ovsené vločky s vysokým obsahom vlákniny.
Taktiež nezabudni na pohyb. Veľmi dobrý cvik proti zápche je stojka na ramenách - sviečka.
to je zaujimave, ze ti to vobec nezabera.. ja som optifibre davala dcerke, ktora mala tiez velke problemy s kakanim a jej zabral po niekolkych dnoch..
Použitie pri zápche
1. – 3. deň 1 odmerka
4. – 6. deň 1 odmerka ráno, 1 odmerka večer
7. – 9. deň 1 odmerka ráno, 1 odmerka na obed, 1 odmerka večer
10.– 12. deň 4 odmerky v niekoľkých dávkach počas celého dňa
13.– 20. deň Pokiaľ je potrebné, postupne zvyšovať dávku až na 8 odmeriek rozdelených do niekoľkých dávok počas dňa. Pri normálnej stolici sa môže počet odmeriek individuálne znížiť. Týmto návodom som sa riadila.
Možno práve preto, že to preháňaš a zvyšuješ si tým optimálnu dávku. Skús na riadiť tou príbaľovou tabuľkou
aliria@ koľko dávky berieš denne ? ja som už na ôsmich odmerkách denne ale zatiaľ efekt sa nedostavil ...
baby sice som vam sem neodpisovala ale pozorne som sledovala vsetky spravy od vas. postrehla som aj produkt, ktory ste tu odporucili a hned som si ho zakupila. mne osobne zatial pomaha, dva tyzdne ho uzivam a chodim pekne kazdy den rano na toaletu. neverila by som, ze takyto produkt dokaze spravit take divy, keby som ho osobne nevyskusala. dakujem vam krasne! :)
no tak to by si nebola jedina, ja idem kolko krat tak raz za 4 dni a to mi je niekedy priam az do placu, kolko si potom toho na tom zachode vytrpim