Zapcha - babske rady proti nej

La

Dobrá vláknina je napr. psyllium. Nevýhodou je, že sa ťažšie zapíja. Môžeš začať radšej postupne. Odporučená max. dávka je 20 g ráno a večer, 30 min pred alebo po jedle. Počas dňa treba dodržiavať pitný režim!

Ďalej, pomáhajú pomleté ľanové semiačka, ovocie (jablká, kivi), ovsené vločky s vysokým obsahom vlákniny.

Taktiež nezabudni na pohyb. Veľmi dobrý cvik proti zápche je stojka na ramenách - sviečka.

raduskaaa

to je zaujimave, ze ti to vobec nezabera.. ja som optifibre davala dcerke, ktora mala tiez velke problemy s kakanim a jej zabral po niekolkych dnoch..

ibed

Použitie pri zápche

1. – 3. deň 1 odmerka
4. – 6. deň 1 odmerka ráno, 1 odmerka večer
7. – 9. deň 1 odmerka ráno, 1 odmerka na obed, 1 odmerka večer
10.– 12. deň 4 odmerky v niekoľkých dávkach počas celého dňa
13.– 20. deň Pokiaľ je potrebné, postupne zvyšovať dávku až na 8 odmeriek rozdelených do niekoľkých dávok počas dňa. Pri normálnej stolici sa môže počet odmeriek individuálne znížiť. Týmto návodom som sa riadila.

klamira

Možno práve preto, že to preháňaš a zvyšuješ si tým optimálnu dávku. Skús na riadiť tou príbaľovou tabuľkou

aliria

ibed ale ved maximalna denna davka je 5 odmeriek, preco si davas az 8???? ja sa riadim tymto davkovanim a zabralo mi to.

aliria

baby sice som vam sem neodpisovala ale pozorne som sledovala vsetky spravy od vas. postrehla som aj produkt, ktory ste tu odporucili a hned som si ho zakupila. mne osobne zatial pomaha, dva tyzdne ho uzivam a chodim pekne kazdy den rano na toaletu. neverila by som, ze takyto produkt dokaze spravit take divy, keby som ho osobne nevyskusala. dakujem vam krasne! :)

monchitta

no tak to by si nebola jedina, ja idem kolko krat tak raz za 4 dni a to mi je niekedy priam az do placu, kolko si potom toho na tom zachode vytrpim