Mam 20rocnu dceru ktora velmi malo je.vysoka je asi 172cm a vazi asi 52-53kg.Ked aj je,tak moc nevladze zjest.ma za sebou maturitu a je nezamestnana.Nic ju nebavi,nevladze.Je psychicky labilna.Mam druha s ktorym si nerozumie.Pritom viem,ze ju ma rad.Ale je to tak ci tak pre nu cudzi clovek.Ku psychiatricke ju nedostanem.Bojim sa co bude dalej.Chcela by ist do cudziny s kamaratkou.Je moc nesamostatna,musi ju niekto drzat a dirigovat.Pani doktorka povedela ze ma nabeh na anorexiu.Treba to podchytit co najskor.Som z Martina.Kto by mi mohol a vedel poradit.Dakujem.
Kto by mi vedel poradit s dcerou.
:-) škoda, že nie sme niekde vonku, na kávičke.-)) Idem uspať dietky a ešte nakuknem...
Gabika, ja takisto tvoj nazor akceptujem, urcite mas pravdu, nemam absolutne ziadny zaujem tvoj nazor menit, ja svoj takisto nezmenim, takze ta chapem.
Zjavne máme na veľa vecí trošku odlišný názor....-) Ale ten Tvoj akceptujem, samozrejme, no môj si nenchám vziať...
(podobnosť s Ivkou a Ivkou, hmmm)
Mame ale mozog, aby sme rozmyslali. Inteligenciu. Tu sa Ivka stazovala, ze nemoze dat detom tolko, tak potom naco mat 4 deti, ked ich nedokazem uzivit a nedokazem im dat tolko lasky ako by som mala? Preboha, vsak nezijeme v 16. storoci... Gabika, nikto nema patent na zivot, ale kazdy mame mozog a mozme si zivot trosku usmernit aspon v urcitych veciach.. Treba ale dvakrat merat a raz strihat. Niekedy aj trikrat.. Navod na zivot ti nikto neda, to je pravda, ale zivot ti da sancu robit rozhodnutia...
Vieš, to je možno Tvoja skúsenosť....
Je veľa žuien, ktoré si vravia, že nikdy neodpustia neveru. A hold, príde k tomu a odpustia. Sú ženy, ktoré trpia pri chlapovi ale odísť nedokážu. Sú mamy, ktoré sa všemožne snažili a dnes žijú ďaleko od svojich detí a sú nepochopené. Sú deti, ktoré dostávali všetko a boli vždy na prvom mieste, no dnes nemjú šťastný život. Sú matky, ktoré vždy stoja za svojim dieťaťom aj na úkor vlastného šťastia.
je to totiž o tom, že sme rôzni. Že premýšľame a cítime rôzne. A našťastie a možno v niektorých prípadoch na nešťastie nekonáme vždy všetci rovnako ako podľa šablóny...
Ako si zariadis, tak budes mat.. Teraz tu bola moja mamina a spolu sme pozerali tu relaciu a ona to takisto nechapala.. Ale presne ona je toho isteho nazoru, ze zena by nikdy nemala dat prednost chlapovi pred vlastnym dietatom/detmi. Ako ty hovoris, deti by mali byt stredobodom tvojho vesmiru.. Moja mamina bola v tej istej situacii, zostala sama s dietatom a k tomu mlada, ale nikdy nepostavila medzi mna a ju nikoho.. Vzdy som bola na prvom mieste. Zato ju nesmierne obdivujem a som tam, kde som. Stavalo sa mi na nohy super, lebo som vedela, ze sa vzdy mam kde vratit a ze som milovana a ze ma vzdy bude niekto cakat..
V tomto sa neviem celkom dobre zorientovať, mám zatiaľ celkom malé deti, pre ktoré je stále vlastná mama stredobodom ich vesmíru a pre mňa sú rovnako moje deti najväčšími slnkami mojej súkromnej slnečnej sústavy.
.
neviem, ako by som riešila Ivaninu situáciu ale je mi jasné, že prídu chvíle, kedy ma možno moje deti budú nenávidieť a vôbec nebudú mať potrebu vysvetľovať mi, prečo je to tak...
Ja pozeravam v zahranici uz dva roky jednu relaciu a majoritna vacsina deti s takymito problemami vychadza z rodin, kde matka si nasla ineho druha a s nim mala deti. Vzdy sa tieto deti z prveho manzelstva citia zradene, potrebuju viac lasky a uistovania, ze matka ich ma stale tak isto rada.. Ked matka v tomto pripade zlyha tak sa deti citia menejcenne a nesu si traumu na cely zivot. Pravdaze, matka si to tak neuvedomuje. Vcera tam bola akurat rodina, kde dotycna mala jedno dieta z predchadzajuceho manzelstva a dve s terajsim. Tie dve male boli ako med a toho najstarsieho, ten chudacik mal uplne zachvaty hnevu. Nevedeli preco tak zavolali tuto psychiatricku a nakoniec, ked natocili, ako to prebieha v rodine, tak ta matka sa uplne zrutila, lebo az potom, ako to videla na tom zazname pocas niekolkych dni, ako sa k jej synovi sprava jej druh. Mne skoro srdce roztrhlo. Ja si myslim, ze Ivanina matka sa boji samoty a zatvara oci pred realitou, robi to aj na ukor starsich dcer. Mam taky pocit, ze Ivana starsia si vytvorila vlastny svet, ako tie opicky nevidim, nepocujem, nepoviem.. A kto na to doplatil? Jej dcery
Milujuca matka nevyhodi svoje dieta z domu, ver mi! Milujuca matka robi vsetko preto, aby sa dieta postavilo na nohy a naslo cestu. Ked sa zena rozhodne mat dieta, tak sa zavazuje k niecomu takemu.. Potom je to zlyhanie rodicov, ked to dieta nedokaze..
myis, tu predsa neprebieha nejaké hlasovanie, kto je ZA a kto je PROTI. Snažíme sa len akosi hľadať riešenie, aj keď samozrejme, takto na diaľku sa to málokedy ppodarí...
Niktorá z nás nie je krkavčia mater. To je príliš odvážne a navyše sprofanované tvrdenie. Aj matka, ktorá vyhodí svoje dieťa z domu môže byť milujúca, aj matka má predsa len jedny nervy, aj matka môže hľadať spôsob, ako sa dostať bližšie k vlastnému dieťaťu a aj matka môže byť tvrdá v rozhodnutiach, ak to má byť prínosom...
Nežijeme predsa život Ivky a jej matky, žijú ho ony dve, nemáme preto právo súdiť ani jednu.