Mam 20rocnu dceru ktora velmi malo je.vysoka je asi 172cm a vazi asi 52-53kg.Ked aj je,tak moc nevladze zjest.ma za sebou maturitu a je nezamestnana.Nic ju nebavi,nevladze.Je psychicky labilna.Mam druha s ktorym si nerozumie.Pritom viem,ze ju ma rad.Ale je to tak ci tak pre nu cudzi clovek.Ku psychiatricke ju nedostanem.Bojim sa co bude dalej.Chcela by ist do cudziny s kamaratkou.Je moc nesamostatna,musi ju niekto drzat a dirigovat.Pani doktorka povedela ze ma nabeh na anorexiu.Treba to podchytit co najskor.Som z Martina.Kto by mi mohol a vedel poradit.Dakujem.
Kto by mi vedel poradit s dcerou.
U nas to tak asi urcite nefungovalo!!! Tak netvrd, ked nevies, kde je pravda.. Ja som studovala a robila u mami v obchode, potom, ako som studovala na univerzite tak som robila delegatku v zahranici cez prazdniny, potom som pracovala vo firme na SK a potom ma tahalo von, lebo platili mizerne na Slovensku, hlavne mladym a chcela som vediet spanielsky.. Moja matka a otcim mi platili skolu, to je pravda, ale zato som robila u maminy v obchode. Keby moj nevlastny otec po mne vykrikoval, ako ten tvoj vykrikuje po tvojej dcere tak by som tiez bola mizerna a na vsetko by som kaslala. Vies, nase rodiny sa porovnat ani zdaleka nedaju, lebo po prve mne moj otcim nikdy nic nevykrikoval a po druhe by to moja matka ani nedovolila..
vizi nie je pravda, ze sa lahko zohnat praca. az take jednoduche to zas neni, ale myslim, ze kto chce robotu si najde. a s tou pomocou v domacnosti suhlasim. teda neviem ci pisem k veci lebo sa mi to nechce vsetko co tu pisete citat.
Ešte otázka, keby mala tvoja mama 4 deti, robila 8 hodín denne, nemala veľa peňazí na rozdávanie a mala druha, ktorý pije a nepomôže. Nenávidela by si ju, alebo by si sa jej snažila pomôcť? Bez ohľadu na to či s jej životom súhlasíš alebo nie. Jej život je jednoducho fakt. Ona nemôže odísť od druha so 4 deťmi (teraz už len s 3?, lebo by ich neuživila a to ich môže dať rovno do domova. Ja netvrdím, že Ivana staršia sa nemá snažiť zmeniť svoj život k lepšiemu, ale ona to má komplikované, jej dcéra nemá záväzky, ona môže zmeniť, čo sa jej nepáči.
Myis-zivot ta aj tak nauci a dieta treba podporovat.V com?V nic nerobeni?O tom je zivot?Je pravda ze za socka sme mali hned robotu,ale kto chce si najde aj teraz a nehambi sa napr.za roznasanie letakov.Aj to musi niekto robit aj tam su korunky.Tiez som mame prispievala ved je to normalne.Myslis,ze ostat mame na krku,ktora jej opere uprace to je super?Nie som chora,aby som si nemohla porobit.Ide predsa len o pomoc,ked uz sedi doma.Bolo by mi trapne,aby mama na mna robila.U vas to tak asi fungovalo.
Ivana sa snazi si hladat, mozno jej to trva trosku dlhsie, ale nie je nikde napisane, ze kazdy mame rovnake stastie v zivote a najdeme robotu hned.. Nam nasi ucitelia na univerzite hovorili, ze nam nezavidia dnesny svet..
Nedam, ja vidim Ivanu mladsiu ako obet a nie jej matku, moj nazor..
A ešte, my sme našim rodičom zaplatili tiež už nejednu dovolenku a kúpili kopec vecí, a nie ako odplatu za niečo ale z lásky. Je to pre nás úplne prirodzené. A ver mi ak by som mala mamu v takej situácii ako má Ivana určite by som jej pomohla aspoň prácou doma a ak by sa dalo aj nejakou korunou z brigád a nie sedela na zadku a fňukala. A to mi hádam dávaš za pravdu, veď o tom sme sa tu začali baviť.
a mne je zas ukradnute, ci mas auta a domy a ci maju tvoji rodicia vela penazi nasetrene...
ja milujem Slovensko, beriem tam svojich kamosov stale a nedam nan dopustit, tu islo o ten tvoj zaostaly nazor, ze deti musia platit rodicom..
aaa, ty si od svojich rodicov nezobrala, ale od svojich deti pytas?? Vsak si predtym pisala, ze tebe deti platit musia.. Nejak mi to nejde dokopy. Ja som v Spanielsku preto, lebo som sa chcela naucit jazyk a poznat kulturu, nie zarabat. Moji rodicia maju dost penazi, ja dam mame aj ked nechce, tak to kupim po tajme a potom jej len oznamim, ze napriklad leti vtedy a vtedy, lebo by to inak neprijala.. Takze si neplet pojmy z dojmami