Mam 20rocnu dceru ktora velmi malo je.vysoka je asi 172cm a vazi asi 52-53kg.Ked aj je,tak moc nevladze zjest.ma za sebou maturitu a je nezamestnana.Nic ju nebavi,nevladze.Je psychicky labilna.Mam druha s ktorym si nerozumie.Pritom viem,ze ju ma rad.Ale je to tak ci tak pre nu cudzi clovek.Ku psychiatricke ju nedostanem.Bojim sa co bude dalej.Chcela by ist do cudziny s kamaratkou.Je moc nesamostatna,musi ju niekto drzat a dirigovat.Pani doktorka povedela ze ma nabeh na anorexiu.Treba to podchytit co najskor.Som z Martina.Kto by mi mohol a vedel poradit.Dakujem.
Kto by mi vedel poradit s dcerou.
Takze dcera si to zas obratila po svojom.Je sice pravda,ze som chcela otehotniet,ale ich otca som milovala a moc.Bola chcene dieta,neposluzila mi ako dovod odist z domu,ale sancu mat vlastnu domacnost,milujuceho muza a pretoze mam velmi rada deti,tuzba po dietatku.Prave ona bola ta prva chcena o ktorej som si myslela,ze budem mat v nej najvacsiu oporu.Je pravda,ze s druhou som ostala tehotna v necakanej chvili,Ivka mala len pol roka.Na to som nebola pripravena,ale prec som ju nedala.A naco 4 deti?Dobra otazka.Druh bol slobodny,,chcela som aby sme mali spolu deti,no nie preto aby neusiel.Ivka mala 11 a druha 10r.Zhodou okolnosti v tom case mala aj sestra aj svagrina malicke babo,a to ma este viac potislo,pretoze milujem deti.Preto uz pomaly 20 rokov pracujem pri malych detoch.A tam sa odreagujem.Aspon tam zabudnem na starosti.A to ze mame 2,to som vobec necakala.Predtym som potratila a druhy raz,ked som ostala tehotna,mi povedali,ze cakam dve.Mala som si to dat azda prec?Nikdy by som to neurobila,aj ked som placom odisla zo sona,pri pomysleni ako zvladnem 4 deti.Ale ked sa chce tak sa vsetko da.Vsetky 4 mam rovnako rada,ved su len moje.Myis-vies su mamy,ktore po rozchode ostanu sami.Ale keby bola mala partnera,nevies ako by to bolo.Lahko je povedat to co si povedala,ale realita je vzdy ina.Preco nemas surodencov?Nechcela by som aby,som mala len 1 dieta,pretoze to je ako sa hovori pre strach.Viem to zo skusenosti mojej mamy,je jedinacik a ked zomrela starka ostala ako prst,nemal jej kto ani pomoct,ani poradit.Sestra sa vydala do ineho okresu,takze som jej po ruke ostala len ja,na koho sa moze vzdy obratit.Aj po takych skusenostiach,ktore mam ,by som za nu aj dychala.Ale to som uz pisala.Dcera velmi dobre vie,ze vzdy sa moze na mna obratit.Aj na letenku som jej dala a ked bude potrebovat na cestu,tak ked si aj poziciam tak peniaze zozeniem,to som jej uz povedala.Asi zabudla.Aj druh povedal,ze bez penazi ju nepusti.Aj ked povykrikuje,co sa da,ale
da,ked ma vzdy.Poznam rodinu,kde vlastny otec nahanal doma mamu aj deti s nozom v ruke a dievcata drzia s mamou spolu.Neodvrhli mamu,len zato co robi otec.Dcera vie o akej rodine hovorim.A tam sa naozaj deju veci.Som medzi kamenmi,Aj aby bolo z jednej strany dobre ,aj z druhej.
V prvom rade Ti odporucam dceru poriadne hydrovat (minimalne 2 a pol litra vody cistej, nebublinkovej, denne). Dalej, fyzicka praca, cvicenie, posilovanie. K vitaminom sa vyjadrim inokedy. To vobec nemusi byt anorexia. A co je vobec anorexia??? Existuje, ci len to 'lekari' tak pomenovali, aby mohli predpisovat chemicke lieky???
viem ze su aj horsie,mozem byt teda rada aspon za to co mam.ale niekedy to tak neni.
tak to mozno sa aj z videnia pozname,haha.nahoda,aky je svet maly...
Inak, ja som z Martina tiez. Nemas zac moja, ako sa hovori, priatelov si mozes vybrat, rodinu nie. Ale zas, su aj horsie, ver mi. Hlavu hore a zvladnes to.. Pa
dakujem za podporu,naozaj.taketo veci len od mala ludi pocujem.si zlata
Ivka, ja ti zelam, aby si sa postavila na vlastne nohy, aby si bola uspesna a hlavne sa pouc z chyb tvojej matky, nech neurobis tie iste. Do nicoho sa bezhlavo nehrn, vsetko poriadne zvaz a nedaj sa odradit prvymi neuspechmi. Uvidis, tazko na cvicisku, lahko na bojisku. Ked sa dostanes do toho zahranicia, budes to mat zo zaciatku tazke, ale nevzdavaj to..
hm,tak uz aj mne sa nasla spriaznena dusa,dakujem myis.niekto tu pisal ze mam ist do zahranicia,proste odist.chcem sa opytat toho dotycneho ci bol v zahranici a za ako dlho sa tam dostal.mne vybavuje pracu kamaratka bo nechcem ist cez agenturu,to neni ako hop na kravu a bude tela.aj na to treba cas.s tou pracou to tiez neni tak jednoduche.mama povie ze som leniva,ona o tomto vie najmenej,uz som obvolala x cisel.no vzdy tam bol daky hacik.ale to je jendo.nejdem do podrobna.crystal ja som s tymito vylevmi nezacala ale moja mama.a nehovor mi keby si si toto ciatala od svojej mami tak nezareagujes.myis a mono moj problem spociva v tom ze sice mi to dlhsie trva,pravda.ale chcem aby sa to vyriesila bez chyby.pretoze ak raz odidem uz nemam na plane sa vracat spat.ked sa uz mam postavit na vlastne nohy tak nech to stoji za to.no a ked sa matka rozhodne mat dieta?ked sa rozhodne myslim ze by to malo byt z lasky.no ja som mame posluzila ako dovod na to aby mohla odist z domu.teraz sa stazuje na mojho otca ale ked ma spravili aby mohla odist z domu to jej nevadilo.samozrejme ze ani ona to nemala ruzove bo mala nevlastneho otca.mozno by som teda mala spravit co ona?to by bola moja osudova chyba.nikdy by som na svet nepriviedla dieta kvoli tomu aby som mohla odist z domu.no a sestra?ta sa vraj posmykla...az dvojicky boli z velkej lasky,a jediy syn,hm.....dala by mu aj modre z neba keby sa dalo.v istej dost neprijemnej situacii ju dokazala odvrhnut teda ze akoby ani nebola.na to si nepekne dodnes spomina jeden clen nasej rodiny ale pre istotu nebudem konkretna.mama nieje krkavcia to netvrdim.nemali sme vsetko na co sme si spomenuli,nedalo sa.chapem.otazku penazi radsej ani nejdem rozoberat.dobra otazka naco mala 4 deti,neodpoviem lebo neviem.len jedno co viem bolo ze ich chcela preto aby jej neutiekol druh.robila preto naozaj maximum aby otehotnela.takze uz ani neviem ci ich chcela ozaj preto ze chcela alebo preto aby jej neusiel chlap.a uz vtedy sme sa nemali bohvie ako co sa tyka penazi.no ale kazdy si zariaduje zivot ako uzna za vhodne.mama si ho zariadila takto,ma co chcela tak nech je stastna a nech sa nestazuje.myis este raz ti velmi dakujem ze si ma vedela v tomto smere pochopit,uz som si myslela ze som fakt len ja taka sprosta a s rozumom 10rocneho decka ako tu niekto podotkol.dakujem :)
To teda ano, to by bola konverzacia, asi by vsetci usli :-) z tej kaviarne alebo baru.. Veru, je dobre mat vlastny nazor