Mam 20rocnu dceru ktora velmi malo je.vysoka je asi 172cm a vazi asi 52-53kg.Ked aj je,tak moc nevladze zjest.ma za sebou maturitu a je nezamestnana.Nic ju nebavi,nevladze.Je psychicky labilna.Mam druha s ktorym si nerozumie.Pritom viem,ze ju ma rad.Ale je to tak ci tak pre nu cudzi clovek.Ku psychiatricke ju nedostanem.Bojim sa co bude dalej.Chcela by ist do cudziny s kamaratkou.Je moc nesamostatna,musi ju niekto drzat a dirigovat.Pani doktorka povedela ze ma nabeh na anorexiu.Treba to podchytit co najskor.Som z Martina.Kto by mi mohol a vedel poradit.Dakujem.
Kto by mi vedel poradit s dcerou.
A tvoji kolegovia, či už španielskí, anglickí alebo neviem akí, sú mi ukradnutí. Ja žijem na Slovensku a je mi tu dobre.
To je tvoj názor, neberiem ti ho. Moje deti vedia, že život niečo stojí aj keď majú rodičov. Dám tie peniaze radšej na charitu, ale inak sa nenaučia hospodáriť s peniazmi, a je jedno či je to v Španielsku alebo na Slovensku. A s tou prácou je to tak moja zlatá, že tá sa dá zohnať vždy, aj keď za ňou treba ísť do Španielska.Moji rodičia, už dôchodci majú kopec peňazí, aj mi dávali. V žiadnom prípade som ich neprijala, lebo som ich nepotrebovala, veď by som sa od hanby prepadla, keby som si mala zobrať peniaze od rodičov, keď si sama zarábam. Riešia to tak, že kúpia vnúčatám počítače, zaplatia vodičák a pod. Ale nikdy sme si my ich deti od nich nič nezobrali. A predstav si, že všetky 3 sestri máme postavené domy, autá, chodíme na dovolenky, všetci, vrátane manželov máme prácu a nikto z nás nepodniká. A to všetko sa dá na našom Slovensku. A mám kľudné spanie, že mi nič nikto nemusel dávať, všetko som to dosiahla úplne sama. V živote som dostala za darmo iba kopec lásky a dobrú výchovu a potom milujúceho manžela a zdravé deti.To je všetko, na čom mi záleží.
A takisto moji anglicky kolegovia boli zhrozeni, ze nikdy!!
to su typicke nazory na Slovensku, ze dieta musi platit rodicom, preboha, kde sa to vzalo?!! Ja som sa teraz pytala u nas vo firme nasich spanielov, ci dali niekedy rodicom peniaze a kukali na mna, ze odkial som?! Zivot ta aj tak nauci a dieta treba podporovat.. Tak ma to ucil aj moj nevlastny otec, tak mila aaa laskavo mi nehovor o nejakych bludoch, ja som stastna, ze mam taku rodinu ako mam!! Tak som bola vychovana, to su principy mojej rodiny a ja si myslim, ze tie tvoje su bludy, zato, ze ma tvoje decko 20 rokov, neznamena, ze nanho caka robota za rohom, to nie je ako kedysi za sociku, ze vsetci mali robotu hned!
Ivana, preco som sama? Pretoze moja mama nemohla mat po mne deti, museli jej vybrat maternicu. Inak, mam nevlastnu segru a brata, ale vychadzali sme spolu vyborne aj vdaka nasim, ktory neuprednostnovali jeden pred druhym.. Vsetko je to vychova a pristup rodicov. Tak, ako si si dceru vychovala, tak sa teraz k tebe sprava. Moja nevlastna segra si to mysli tiez..
aaa, ty si uplne mimo moja draha, mne moje deti peniaze davat nebudu, to je podla mna hroza, na SK to tak funguje, inde nie, tu v Spaniesku deti ziju so svojimi rodicmi aj ked su starsie a nemusia platit. Rodicia su stastni, ze ich maju.. Ja som odisla z domu ked som mala dvadsat, mama nikdy nechcela po mne ani halier, ma taky nazor, ze priviedla na tento svet dieta, aby sa o neho starala dokym sa postavi na nohy, ja jej to teraz vraciam, platim jej dovolenky, prerobila som jej byt, kupim jej vsetko na co jej oko padne...
aaaa, jediny, kto tu trepe blby, si ty, moja draha...
aaa, moja matka ma priatela uz 13 rokov, moj nevlastny otec, kupili spolu dom. Ja som nikdy nepovedala, ze nikoho nemala, pozor, ja som len povedala, ze nikoho nepostavila medzi nas..
A ešte, mám už dosť veľké deti a dávno vedia, že akonáhle prestávajú študovať, začínajú prispievať na domácnosť, aj keď nebudú mať prácu. Budú si musieť hľadať aspoň nejakú brigádu. Ja tie ich peniaze vôbec nepotrebujem, radšej im ich odložím, ale platiť budú, aby sa naučili, že život nieťo stojí. Teraz sa tomu smejú, ale stále im to hovorém a myslím, že vedia, že to myslím vážne. Veď aká je to výchova dcéra leží doma a mama na ňu robí? Ešte jej dá aj na cigarety? Moje deti vedia, že ich mám najradšej na svete, že im dám aj posledné, ale musia rešpektovať určité pravidlá. A škola, alebo práca je u nás najzákladnejšie pravidlo.
Myis, nie si trochu sebecká? Ty nechceš svojej mame dopriať život s niekým, koho má rada a kto je pri nej keď ho potrebuje? Ty ako píšeš si odišla do zahraničia a jej majú stačiť len návštevy? Evidentne ešte nemáš svoje deti, inak by si nepísala také bludy. Matky majú deti, lebo je to najkrajšia vec v živote, ale keď ich majú tak neprestávajú žiť. Oni majú tiež právo byť šťastné a nie celý život obetovať deťom, ktoré si to v konečnom dôsledku vôbec nevážia a sú nevďačné. Veď v 20 už môže byť dcéra samostatná a nie na všetko potrebovať mamu. Už má ona začať mame vracať tú 20-ročnú starostlivosť a nie sťažovať sa, aký mama vedie život. Ona bude mať možnosť si život usporiadať ako bude chcieť, tak nech sa nestará do mamy. Keď je tá mama taká zlá, prečo ju stále potrebuje? Jej byt, jej stravu, jej peniaze? Som mama 2 detí a žijem s ich otcom, ktorý im dá aj posledné, nikdy som nedala prednosť chlapovi pred deťmi, ale aj tak s tebou nesúhlasím. Máme v rodine podobný prípad, kde rozvedená mama s dcérou sa znovu vydala, má ďalšie deti a všetci sú šťastný, dobre si vychádzajú a majú sa radi. Je to preto, lebo nový manžel aj dcéra z 1 manželstva nie sú sebecký a rešpektujú jeden druhého.