Kto by mi vedel poradit s dcerou.

Príspevok v téme: Kto by mi vedel poradit s dcerou.
vizi

Mam 20rocnu dceru ktora velmi malo je.vysoka je asi 172cm a vazi asi 52-53kg.Ked aj je,tak moc nevladze zjest.ma za sebou maturitu a je nezamestnana.Nic ju nebavi,nevladze.Je psychicky labilna.Mam druha s ktorym si nerozumie.Pritom viem,ze ju ma rad.Ale je to tak ci tak pre nu cudzi clovek.Ku psychiatricke ju nedostanem.Bojim sa co bude dalej.Chcela by ist do cudziny s kamaratkou.Je moc nesamostatna,musi ju niekto drzat a dirigovat.Pani doktorka povedela ze ma nabeh na anorexiu.Treba to podchytit co najskor.Som z Martina.Kto by mi mohol a vedel poradit.Dakujem.

mamca

Mám pocit,že riešenie typu diskutujte,chápte sa a padnite si do náručia nie je teraz vôbec reálne...Skôr by to asi skončilo riadnym fiaskom.Veci neznásilníme ani neurýchlime,každá z nich má svoje skúsenosti a presvedčenie.Ak to bude možné,prikláňam sa k tomu,aby dcéra išla do toho zahraničia... Potom bude ona aj mama vedieť,do akej miery je či nie je nesamostatná.Držím palce,aby to vyšlo.Nové skúsenosti,nové pohľady...

ivana178

a iank,k tomu co pisala moja mama ze druh povykrikuje veci ked je ozraty a potom to lutuje...haha.odjakziva plati ze najebany hovoria pravdu.tak ako ona do mna ja do neho.ja uz sa tiez nedam.pocuvat jeho rozkazy a prikazy?ako raz povedal on tu ma len dve deti.tak nech sa nestara do mna a do sestry ale do svojich deti.a ak sa mu nepaci co mu ja vravim tak pre mna za mna nech sa aj obesi.mne cudzi nebude rozkazovat.kazdy kto moju mamu pozna povedal ze sa pri nom zmenila o 360stupnov.tak asi na to nieco bude,nie?a ked som si ju zastavala ked ju v chodbe drzal pod krkom na to asi zabudla.a na druhy den zo mna obaja spravili jebnutu len aby s nim bola zadobre skrz peniaze.dkaujem viac uz o to nestojim,a nestalo sa to raz.a ked som ja hovorila ona len prikivovala hlavou.a zas som bola ja ta zla....ludia sa jej pomaly ale isto otacaju chcrbtom.ja si toho z detstva pamatam viac ako si ona mysli.na nieco sa nezabuda.a bola by aj prekvapena co mi ludia hovoria.ale to radsej nejdem ani rozoberat.mne a sestre nadavala do kuriev a pri tom ona otca podvadzala s druhom a zas naopak.a ked sme jej povedali ze nam tymi slovami ublizuje tak sa vyhovorila ze ona to nemyslela.a zo seba ide robit chuda?a verte mi ze cim dalej citam jej vylevy tak mi stupa adrenalin v tele.naucila nas samostatnosti?nie ona ale ulica a susedia.presne tak ako teraz dvojicky.idem uz radsej spat lebo napisem aj to nechcem.dobru noc setkym

ivana178

ty starsi si myslia ze mi mladsi sme nic nezazili,nevieme co je zivot.a preto nase nazory neberete vazne.a este nieco.niesom ziadna anorekticka ani podobne.viem sa najest.ale doma mi nechuti.....nejdem dalej komentovat

ivana178

hm,tak ako tak citam sa na mne podaktory dobre vyburili.spravili zo mna neschopneho debila ze keby som chcela najdem si pracu.je to lahke ako vy vsetci vravite?tak ako je potom mozne ze identity chce a este nenasiel?hm,zaujimalo by ma.mamina-mas pravdu ak matka raz verejne vyhlasi o svojej dcere ze je psychicky labilna tazko sa hlada cesta.a no a chcela by som poznat jedneho cloveka co by na toto nezareagoval.vyhlasil o niekom z vas niekdy rodic ze ste psych.labilny a nesamostatni?skuste porozmyslat co by ste spravili vy.co potom odo mna chce?ved som neschopna ako to vyznieva.tak co sa cuduje.to s tymi detmmi.priznala sa ze chcela 3.no bohuzial boli 2.na nas to nikdy nepovedala.materinska laska?nepamatam kedy som naposledy dostala pusu len tak a po takej dlhej dobe sa mi to hnusi.nejde o zavist ale cloveku pride aj luto ked vidi ako bozkava a stiska ml.surodencov.ja si na to bohuzial nepamatam.s jej druhom si nic vyriadovat nebudem lebo mi je z neho zle.sestra byva vedla vo vchode ale z postele je husty vykrikovat ze ked sa vrati bude davat peniaze.3-4000.preco jej to teda nepovie do oci?a to este je vo hviezdach ci sa vobec dakedy este vrati sem.nebavi ma furt dookola pisat ze nebudem upratovat po tych co si sami vyvaluju rit a k tomu bordel co som ja nespravila.necudujem sa myis ze takto zareagovala lebo niektorych prispevky su naozaj od veci.neviem ake ste mali vy detstvo.teraz vacsina ma vlastne rodiny.ale ak ste mali podobne detsvo skuste si spomenut ake to bolo.berete to zo strany matky pretoze ste sami matkami.o.k.berem.na vasom mieste by som mozno sparavila to iste.ale taktiez by som si skusila predstavit postavenie tej druhej osoby.a nie tu len rozpravat co budete vy robit ked vam deti vyrastu.myis moj mail ivana178@azet.sk,ozvi sa budem rada.a inak nie vsetci jedinacikova su rovnaki a teda rozmaznani a neviem co este.aj jedinacik sa da vychovat tak aby nebol.to zelzi na sikovnosti rodicov,ak budu decku pchat setko na co si spomenie urcite sa nebude vediet podelit.a skutocne nieje lahke najst si pracu ako si podaktory myslia.vy ste tu starsi takze predpokladam ze ste mali pracu hned ako ste skoncili skolu.ked uz som vystudovala skolu aku mam snazim sa najst nieco v tom odbore.a ak nenajdem pojdem premna za mna aj do obchodu.a to bol vymysel mojej maminky.keby som sla tam de som ja chcela uz by som robila aj pocas skoly a s maturtnym papierom mojho odboru si mozem vytret...pretoze ma s takou skolou nikam nechcu zobrat.a ja som bola sprosta ze som mame uverila.mala som si spravit po svojom.ziadneho psychologa ja nepotrebujem.ak sa na to citi moja mama nech ide.mne ma kto poradit a pomoct.

mamca

Dobrý podvečer!
Trochu som prebehla túto zaujímavú tému a mám dojem,že hľadanie pravdy na jednej či druhej strane asi nebude to najvhodnejšie riešenie pôvodného problému.Bez ohľadu na "vhodnosť" správania dcéry myslím,že matkina snaha o komunikáciu je príliš ovplyvnená postojom "je psychicky labilná,nesamostatná,musí ju niekto držať a dirigovať". Pri takomto pohľade ťažko nájsť pochopenie a spoločnú reč. Podľa mňa je totiž výchova o podpore a nie dirigovaní...A výsledok výchovy? Nuž,nie vždy zodpovedá vynaloženému úsiliu,ale to je už o niečom inom...:)