Kto by mi vedel poradit s dcerou.

Príspevok v téme: Kto by mi vedel poradit s dcerou.
vizi

Mam 20rocnu dceru ktora velmi malo je.vysoka je asi 172cm a vazi asi 52-53kg.Ked aj je,tak moc nevladze zjest.ma za sebou maturitu a je nezamestnana.Nic ju nebavi,nevladze.Je psychicky labilna.Mam druha s ktorym si nerozumie.Pritom viem,ze ju ma rad.Ale je to tak ci tak pre nu cudzi clovek.Ku psychiatricke ju nedostanem.Bojim sa co bude dalej.Chcela by ist do cudziny s kamaratkou.Je moc nesamostatna,musi ju niekto drzat a dirigovat.Pani doktorka povedela ze ma nabeh na anorexiu.Treba to podchytit co najskor.Som z Martina.Kto by mi mohol a vedel poradit.Dakujem.

identity

myis: vobec si nemyslim, ze mi svet padne k noham. ani to necakam. zivot je boj, vyhra ten kto bojuje a nevzdava sa. neviem co bude az dostudujem, a ci vobec dostudujem, ale urobim pre to vsetko. mam triezvy pohlad na svet a to mi povedalo uz dost ludi, ktori uz mimochodom ako ty tvrdis, maju uz nieco za sebou.
to, ze je vizi s jej druhom kvoli peniazom, uprimne, ani mne moc nesedi. ale nie kazdy to ma lahke. ona to berie ako vychodisko z nudze lebo z jej platu by nemali sancu prezit. aj o tomto je zivot. bohuzial. aj ked si myslim, ze nie je dobre aby to takto bolo, ale neviem v akej situacii je vizi, tak nechcem jej do toho moc hovorit.

myis

To je jedno, co som dokazala, to ti tu nemusim vysvetlovat, ale urcite viac, ako ty moj drahy. A VS mam takisto za sebou, takze nie si sam. Aj tak je kopec ludi, co ju ma za sebou a nie je to nic specialne..

myis

Ja velmi dobre chapem, o com sa tu toci, ale teba stve Ivanka draha, ze ta niekto "prekukol". Nazyvat svoju dceru nesamostatnou, psychicky labilnou?! Ako sa ma po tom chudera citit?!

identity

myis: ano som student a som na to hrdy. chcem dosiahnut vyssie vzdelanie v smere, ktory ma perspektivu a neskor sa bez problemov uchytit na trhu prace. chcem mat solidne zamestnanie za solidne peniaze aby som raz bol schopny uzivit seba a svoju rodinu. to ze chcem mat 2 az 3 deti je len moja predstava, to kolko deti a ci vobec nejake budem mat, tak to je otazne. viem si ako tak predstavit, co je to mat deti a co to obnasa. dolezite je, ze mam predstavu, ciel a ten chcem dosiahnut. nemusim mat skusenosti, staci ked sa s otvorenymi ocami pozeram okolo seba a to mi staci. dokazem si vytvorit vlastny nazor bez problemov a nerobit chyby, ktore robia ostatni (aspon sa o to snazim).
a ty mas co takeho za sebou? si v spanielsku, mas pracu a cakas dieta. no to je nieco hrozne, to nikto z nas nedokaze. aky je problem ist do zahranicia a pracovat tam. a to ze si tehotna, no a co? aj 14 dievca moze byt tehotne, to z nej este matku nerobi a uz vobec nie matku, ktora je schopna sa o dieta postarat a vychovat ho. takze z mojho pohladu toho az tak vela za sebou nemas. :) mozno mudrujem, ale nie viac ako ty.
a snazim sa argumentovat narozdiel od teba, co tu viac-menej len utocis a urazas. a este k tomu tvoje reakcie su aj dost predvidatelne, takze mozes mi verit, aj ja sa dost bavim. :))

myis

Vies Ivana, mna len stve, ze ma porovnavas s tvojim druhom.. To je vsetko.. Ja som takisto studovala a takisto som mala uplne ine predstavy o zivote, ako mam teraz.. Ked si na VS tak si myslis, ze ti potom svet padne k noham a zato, ze mas diplom, tak mas vyhodu. Ale fakt je taky, ze skola da papier.. Ruzove okuliare mam, ale ty mas potom ake? Slepecke?! Moja matka, ked sa rozviedla, tiez sme to mali tazke, skoro sme zostali na ulici, ale zvladla to.. Radsej, ako zostavat s nejakym nemoznym chlapom, to je pod uroven povedat, ze som s nim len kvoli peniazom

identity

ivka mladsia: robota sa tazko hlada, ked clovek chodi kazdy den do skoly. keby nechodim do skoly robotu by som uz urcite mal. navyse mojou pracou je vlastne skola, takze keby si najdem robotu co dufam, ze sa mi podari, bolo by to uz vlastne moje druhe zamestnanie. robota sa nehlada lahko, ale od maturity ubehla uz dost dlha doba na to aby si si nieco nasla. pracu v odbore co si vystudovala ani nehladaj. keby kazdy robil to co vystudoval, tak by sme tu mali na Slovensku raz taku nezamestnanost aku mame. je mala sanca, ze ta niekto zamestna na taku poziciu aku by si chcela. ale kto hlada najde. je kopec pracovnych agentur, kde je tolko ponuk prace, ze az. ja sam som sa bol napriklad registrovat v ICM (informacne centrum mladych) a ozvali sa mi uz par krat. a raz mi chceli ponuknut nieco solidnejsie, ale ked zistili, ze studujem, tak ma odmietli. takze keby nestudujem, tak uz robim. a tento tyzden som posielal znovu ziadost aj so zivotopisom, takze nakoniec sa mi mozno podari robotu si zohnat, aj ked mam mierne obavy, ci sa to bude popri skole dat lebo studujem technicky smer, co nie je jednoduche. ale tak uvidim, co bude ako bude.
dalej by som rad napisal, ze v niecom ta chapem a suhlasim s tebou. dalo by sa najst aspon zopar veci, v ktorych mas pravdu. mozem sa ta spytat, ci mas vobec zaujem sa s mamou dohodnut, zmierit?
drzim vam obom palce aby ste sa dohodli a rozumeli aj napriek tomu, ze mozno mate na mnohe veci rozdielny nazor.

vizi

Myis-tak ty si urazena,ja nemam byt,ked si ma nazvala sibnutou?A zaco?Zas si nepochopila podstatu,co som tym myslela,ako nechapes aj ostatne,o com sa tu toci.A ten studentik,ako si ho nazvala,aj ked nema deti a pracu,preco by nemohol mat svoj nazor?Ty ho mozes mat?Kazdy moze mat svoj nazor ,ale ako vidis ,len ty mas ruzove okuliare.A zijes v inom svete.Kto zije v realite je aaaaa,alternativa a studentik,bez toho na ktoru stranu sa priklonili.