ja pojdem buduci tyzden na ockovanie proti chripke. normalne sa bojim - ale len ihiel. ako ja viem, ze ta sestricka, ktoru mam mi to spravi najlepsie ako vie (ved ma uz dlhorocnu prax), ale ked ja sa neviem premoct v tom strachu. ja sa nebojim ani liekov ani nicoho podobneho, ale ked viem, ze mam ist na injekciu, tak je to hrozne. a to ma caka este odber krvi na alergologii (tiez by som mala mat urobenu preventivnu prehliadku u obvodnej lekarky, ale ta snad mi nebude brat krv... uf... chlacholenie, hoci viem ze asi bude krv tiect... jaj). mozno ti, ktori vravia, ze ak sa clovek boji, tak preziva vacsiu bolest maju pravdu. ja sa vzdy pred injekciou hrozne bojim a potom to utrpenie... uf. v zivote ma iba 1 odber nebolel myslim a to neviem, ci nie preto, ze som sa ani nestihla zacat bat a uz som to mala za sebou :o). alebo bola taka sikovna sestricka? inak pri odbere som par krat lezala a neviem, asi to bolo lepsie. a asi som zistila, ze preco mam strach... - trauma z detstva.
pri mojom prvom odbere, co si pamatam, som sa nenormalne bala. najprv odobrali krv mamke trosku, aby som videla, ze to neboli. a potom mali ist odobrat krv aj mne (bala som sa akoby ma rezat isli...) a vsetko sa zdalo, ze je ok, az kym som nevysla na chodbu. pamatam si iba, ze nejaky starsi pan sa postavil so slovami: "podte rychlo, nejake dievcatko odpadava..." a potom som sa prebrala v ambulancii. neviem ako dlho som bola v mdlobach alebo co, ale pamatam sa, ze mi uz vtedy urobila sestricka ci doktorka caj, ale hrozne presladeny, ze som nedokazala ani jeden hlt vypit. takze asi som "spala" dost dlho... no a potom dalsie traumy, ktore mam tak su z ambulancie obvodnej lekarky. nikdy som od nej neodisla, kym mi nepichla nejaku injekciu. ci to bol liek nejaky alebo vitaminy hoci som sa citila zdrava - vzdy som proste nejaku injekciu dostala. asi mam z toho v kuse strach. aj ked je ta doktorka uz v dochodku, ktora ma obstastnovala tymi injekciami, byva na rovnakom sidlisku ako ja a obcas sa stretnem s nou v buse alebo kde... tak idem co najdalej, ked si na tie injekcie spomeniem :o). horsie sice to bolo, ked som ju stretla na pohotovosti, kde zaskakovala alebo ked zaskakovala moju obvodnu lekarku... fuha - myslela som si, ze niekde vypadnem radsej :o). ale prezila som nastastie