Strach z odberu krvi

Príspevok v téme: Strach z odberu krvi
dedy

mam ist na odber krvi, na vysetrenie kvoli cukrovke (vraj je to prikazane zo zakona v 17. roku zivota), ale ja mam neuveritelny strach z ihiel (nenavidim ockovania a uz vobec nie odber krvi, je to horsie ako sediet u zubara a cakat kym zavola prave mna/a zubara sa tiez bojim, no nie az tak) a mam strasny strach tam ist len tak akoby sa nechumelilo

ma niekto podobny problem? da sa s tym nieco robit?

ethel

to som aj ja robila...časom si zvykneš...neboj sa..lahni si pri tom a uvidíš,že to bude ok!Veď krv sa dá brať aj z inej časti ruky...

dedy

ethel tak to by som asi nezvladla, ja ked si to predstavim instinktivne krcim predlaktie, aby sa mi nedostali k zile

ethel

ja som odpadávala dovtedy,kým sme sa na škole neučili pichať inj.Keď sa na vás vystrieda 20 žiakov..:-)) už nikdy neodpadnete..

flower

aj ja mam taky isty problem. mne staci, aby som si to len predstavila a uz sa mi zahmlieva pred ocami. ale poradit nedokazem nijak, lebo ja sama s tym neviem nijako bojovat:(

anabell

skriabaj si do ruky..ja to takto robim,nie pri ockovani ale u zubara..ale jemnejsie-..ja vtedy odchadzam s takymi skriabancami,ze do krvi..

ethel

pri očkovaní zakašli..keď ti odoberajú krv-škrabkaj sa na inej ruke,alebo si hryzkaj do prsta..mojej dcére to pomáha