Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Strach z odberu krvi

Príspevok v téme: Strach z odberu krvi
dedy

mam ist na odber krvi, na vysetrenie kvoli cukrovke (vraj je to prikazane zo zakona v 17. roku zivota), ale ja mam neuveritelny strach z ihiel (nenavidim ockovania a uz vobec nie odber krvi, je to horsie ako sediet u zubara a cakat kym zavola prave mna/a zubara sa tiez bojim, no nie az tak) a mam strasny strach tam ist len tak akoby sa nechumelilo

ma niekto podobny problem? da sa s tym nieco robit?

Moňyk

Zatial sa mi nestalo aby som odpadla pri odbere. Ja mám problém že sa vždy tak zľaknem že mne nikdy nejde krv. Ani do jednej skúmavky mi ju nemôžu nabrať. Naberú zopár kvapiek a dosť...

titi...

Ja si myslím každá sa od niečoho bojíme.Treba nejak to prekonať,hoci viem niekedy sa to jednoducho nedá.mám viac ako 45 rokov a neuveríte aké traumy mi robí meranie tlaku.Aj sama doma ked to robím.Od svojich 16-ich narodenín ked som chodila na strednú a tam sme mali takého nepríjemného doktora.Jednoducho skoro odpadnem zo stoličky ked mi nasadia merač tlaku.Pritom povedzme od zubára vždy som sa bála len v čakárni ako som počula,čo sa deje vnútri.Ked som sa dostala dnu,prešlo ma to,jednoducho som si myslela,raz -dva budem hotová.Od gynekológa nikdy som sa nebála,/myslím vyšetrenia,mám gynekologičku/skôr od vysledkov,mala som totiž rizikové tehotenstvá.Odber krvi?To normálne pozerám ako to berú,ako tečie atd.V nemocnici mi stále hovorili odvrátte hlavu na opačnú stranu,nieže nám odpadnete s veľkým bruchom,no nič.Nechce sa mi veriť tlakomer aku nervozitu mi spraví a krv nič.Nemôžem tvrdiť,že ked sa porežem alebo moje deti spadnú a niekde krvácajú tak som v pohode,ale odber nič,fakt nič.Keby som tak znášala všetky vyšetrenia u každého lekára!!!Takže držím vám palce žienky,dá sa to zvládnúť hlavne netrvá to dlho.

majka__

..: rucim ti za to, ze EMG vysetrenie je horsie nez EKG... :o) pouzivaju sa pritom aj ihly do svalov a elektricky prud. to ti hovorim vazne, bola som na tom a len som sa modlila, aby doktor skoncil...
ale inak obdivujem ta, ze na svoj vek nemas strach z odberov krvi. ja mam 22, pomaly 23 a panicky strach z ihiel :o)

..

Ahojte, ja mám 9 rokov, a brali mi krv. Nič to nieje. Ja viem že keď už je to za mnou tak sa mi to dobre hovorí, ale naozaj to vôôôôôôôôôbec nebolí. V apríli idem zasa, a ani trochu sa nebojím...buď rada že nemusíš ísť na EKG.(P.S. ani to nič nieje, en je to trochu neprijemnejsie ako krv.)

Laila23

mam 23 rokou a Nenavidim odber krvi,ihly zily a vsetko co s tym suvisi.Nedavno som bola na odber a este sa ku mne ani nepriblizili a uz som odpadla,nedokazem prekonat svoj strach s toho a tak isto mam velky problem aj s tym aby som vystrela ruku.Uz aj teraz ked o tom pisem a myslim na to je mi zle.Myslite ze psycholog pomoze?Naozaj som uz bezradna...

VEROOO

DA SA NA TO ZVYKNUT, JA TO TIEZ NEZNASAM, POMALY Z TOHO ODPADAVAM,POTIM SA ZAHMLI A MI PRED OCAMI A JAK CITIM JAK TAHA TU KRV FUUUJ JE MI Z TOHO UPLNE ZLE.... ALE DA SA ZATAT , MYSLIET NA NIECO INE A TAK DA SA TO PREZIT :) TREBA SI PRI ODBERE LAHNUT KEBY NAHODOU SA ZATOCILA HLAVA, HVILKU POLEZAT A KLUD A DA SA TO ZVLADNUT .. :)

diana211

ahojte,ja som pri odbere raz odpadla a odvtedy z toho mam take nieco ako traumu.teraz mi zistili hypotyreozu,takze na castejsie odbery si musim zvykat.vsemozne som sa tomu vyhybala,ale neda sa to,aj obvodna mi brala krv preventivne.za posledne dva mesiace som uz zvladla dva odbery :D heheh som na seba hrda!radsej si vravim,ze to je na nieco dobre a snazim sa pred problemami neutekat,ale ich riesit(co ta nezabije,to ta posilni).je pravda,ze je rozdiel,kto vam tu krv berie,lebo niekto vie tak,ze to ani necitit a u niekoho to trva dlhsie a to boli.

xxxx

To teraz zaviedli tie povinne prehliadky? Ja si pamatam len na jednu este na zakladnej skole a potom na odvode ak sa to da nazvat prehliadkou(tam odber nebol). Ale inak k lekarovi chodim casto a aj odbery som mal casto. Tak asi preto ma nikto na ziadnu prehliadku nevolal.
A odber neboli ak je sikovna sestricka. Ak je nesikovna a praskne zila tak to boli aj niekolko dni. Ja sa pozeram pri odbere do do okna. Treba predtym poriadne zacvicit stlacanim paste. Ja sa len bojim, ked je sestricka, ktoru nepoznam ci je sikovna.

Fallo

to ma snad kazdy strach....je to podvedomie,ktore chrani telo pred poskodenim....je to normalna reakcia.
Treba len zatat zuby ......

ema1981

katka 11, delphia, dakujem za rady, toto vsetko viem, bohuzial sa to neda ovladnut a toto je prave ten najvacsi probem, ide to doslova \\\"mimo moju kontrolu\\\".. prave preto by som chcela skusit psychologa...