Nasiel som tuto webku a cital som dost o ludoch ktori maju problemi s akne.Pravdaze mal som ich aj ja.Akonahle som dokoncil strednu skolu povedal som stop akne a povedal som koznej ze nechcem uz viac akne ani vidiet a ona mi predpisala liek Roacutan ci ako sa volal.Liecba timito antibiotikami trvala 6 mesiacov a na mesiac tabletki vysli na 480sk.A teraz mam 21 a vyse roka nemam ziadne akne a ak sa aj vitvori tak hned zbledne a zmizne.Ale je pravda ze na kazdeho tieto silne antibotika vplivaju rozdielne a umna nebola licba lahka,po prvom mesiaci az do ukoncenia liecbi som mal blet vyblednutu az bilu,popraskanu a musem som si ju natierat bielov mastickov a dost to stipalo a hlavne som mal stale popraskane pery.Ano boli to tazke mesiace ale teraz mozem povedat ze stalo to zato a som rad ze mam akne za sebov
Roacutan vylieci akne
Ale asi ani jeden z Roaccutanu..!
ty kks,sak vam pecen rozbije hlavu,ked urobite stojku! nevem nevem,ale poslednu dobu mi v okoli umiera dost ludi na pecen..takze pozor,lebo ked ta raz krepne tak uz konec.
ahojte, ja mam tiez problem s akne,nie je to tazka forma ale mam uz 21 rokov a trapim sa asi od puberty,tak som sa rozhodla ist do toho a skusit to najucinnejsie co je a to je roacutane..velmi ma ale zarazilo,co tu niektori pisete,napr.to ze su to chemikalie a radsej sa mame vratit k mastickam,gelom a kremom ktore len ciastocne,kratkodobo alebo aj vobec nepomahaju..nikto sa pytal ci sa da na tabletky pit alkohol ale myslim ze uz R. je dost velke svinstvo tak preco si nicit pritom zdravie este aj alkoholom..a pocula som ze sa akne po alkohole a cigaretach len zhorsi tak ked sa chcete vyliecit tak radsej nie..kontaktne sosovky sa tiez nemozu davat pocas liecby bo je to nebezpecne.a este ma zarazilo ze tu mnohi pisete o vypadavani vlasov, no nikto koho poznam s tym problemy nemal a citam dost aj dalsie fora o tomto lieku..napr.modry konik.sk,je to velmi dobre forum kde sa mnoho da o vsetkom dozvediet...u 90% sa vyskytli len suche pery..takze dnes som si povedala dost a idem skusit roacutane pretoze nic ucinnejsie este nevymysleli-co je dost smutne,lebo akne nie je len problem krasy a vyzoru ale hlavne PSYCHIKY!!!!drzim palce...
suzana: no hej to uz aj ja sa snazim zdravo jest. Ale mozem ti poradit-kazde rano na ranajky ovsene vlocky bud s vodou alebo mliekom,ja jem s mliekom a medom,je to chutnejsie.myslela som ze je to blbost ale skusila som a vazne sa to po tom zlepsilo aj to obsahuje vela vitaminov,cely den potom nemusis jest,sa ti to napuci v zaludku a doda ti to dost energie,ja som si to velmi oblubila.dalej vela vody,za den min.2litre,precisti ti to organizmus,cize aj plet sa zlepsi.dobre su aj orechy napr.paraorechy,mandle alebo obycajne.a samzrejme zinok,aspon 15mg za den,ja to jem v tabletach.nebude to sice dokonale,ale vysledok urcite uvidis,mne osobne toto vsetko dokopy velmi pomohlo.tak drzim palce...
ja tiež 17...v strave to u mna nie je, aj ked sa snažím zdravo jesť, tak nijako sa to nezlepší...u mna je to tak...že roaccutane mi velmi pomohol..ale aj mám stále vyrážky..hnevá ma to...
ja vazne netusim z coho,asi nie cisto len zo stresu ale ten k tomu urcite vyrazne prispieva,mozno mam nejaky bacil v zaludku,to na to tiez posobi,som rozmyslala ze ked sa to aj po tejto druhej liecbe vrati,tak si to pojdem dat vysetrit a aby som sa toho mohla uz navzdy zbavit. a ty mas kolko rokov? teraz to mas v akom stave?
stresu
ja to mám zase pravdepodobne dedičné...aj ocino mal v mladosti...a doktorka sa ma to tiež pýtala...takže to bude asi tým...ty myslíš, že to máš z toho stretu najmä?
suzana? dakujem,ja tebe tiez. No aj mne sa to skorej na slnku zlepsovalo,ale toto posledne leto sa mi to na slnku este zhorsilo,bo vraj ja mam taky druh,ktoremu slnko neprispieva. ja prvykrat tiez na pol roka,aj teraz to mam na pol roka
tak ti veľmi držím palce.. a mne sa to tiež zhorší tak v jeseni a v zime...v lete je to naj..slnko mi asi pomáha trošku.. a kolko mesiacov si ho brala 1x ? ja asi polroka