Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem pribrať na váhe

fosfi

Ďakujem veľmi pekne za rady.Ešte k tým liekom-pravidelne užívam-podophyllum peltatum,duspatalin/lebo mi nefunguje ani horný ani dolný zvierač na žalúdku/a ešte panzynorm forte-N.Mala by som ešte k tomu niečo brať?Ja chuť do jedla mám,len niekedy keď sa najem mi je zle.Niekedy mi je zle od rána,niekedy ma to chytí v meste.Už skoro nikam nechodím,lebo sa bojím že mi bude zle.Každý mi hovorí že sa mám premôcť,že si to nemám všímať.Ale dá to?Ja si myslím že nie.

RNG

Ja, niekto tam spomenul pangamin.
Hociktore pivne kvasnice su dobre, podporia chut, dodaju vitaminy B, pripadne aj selen, ked sa jedna o vysoko selenove kvasnice.

RNG

Na zlepsenie travenia a absorbcie treba per tych co maju problemy(plynnatost, crevne syndromy, vyoperovane zlcniky, hypochlorhydria)brat pravidelne s jedlom prislusne enzymaticke doplnky. (Betain HCl, PepsinHCl, pankreatin, enzymy z papaje, bromelain, alebo napr zmes Wobenzym, ktora sice nie je kysla, takze pre hypochlorhydrikov(pala) ma slabsi ucinok.
Samozrejme, kedze sa jedna o traviace problemy treba pouzivat pravidelne psylium a dobre probioticke zmesy.

poliewoocka

Pohyb je aj pri snahe pribrať veľmi dôležitý, aj keď sa môže na prvým pohľad zdať zbytočným. Chceme mať predsa telo, v ktorom sa cítime dobre – ale s pevným svalstvom, ktoré môžeme bez problémov predviesť trebárs v plavkách. Priberať len „tuk“ nechce asi žiadna z nás. V snahe pribrať by malo platiť, že chceme nielen nabrať na objeme a kilogramoch, ale zároveň postavu formovať. Čo v praxi znamená, že nás to bude stáť rovnako veľa úsilia (ak nie viac) ako iné ženy chudnutie.
Ak sa snažíte nabrať pár kíl, mali by ste podľa možnosti vylúčiť aktivity vytrvalostného charakteru – dlhé behy či vyčerpávajúce hry. Aerobná činnosť prispieva naopak k rýchlejšiemu spaľovaniu, a preto je s obľubou využívaná práve pri chudnutí.
Okrem pravidelného pohybu je aj pri priberaní dôležitá výživa. Práve vo výžive je ten najpodstatnejší rozdiel oproti dámam, ktoré sa snažia zhodiť. Zatiaľ čo ony sa snažia, aby výdaj energie presiahol jej príjem a úzkostlivo rátajú každé sústo a jeho kalorickú hodnotu, vy, ktoré potrebujete pribrať sa musíte snažiť o pravý opak. Váš príjem musí byť vyšší ako výdaj. Neznamená to, že sa musíte od rána do večera napchávať sladkosťami, to by vášmu telu neprospelo. Treba si však vyberať také potraviny, ktoré majú vyššiu energetickú hodnotu a neobmedzovať sa vo veľkosti porcií.
Tak ako pri chudnutí, aj v prípade zdravého priberania platí, že jesť treba pravidelne – ideálne 5-6 krát denne. Pokojne môžete prijať aj 14 000 kJ (3350 kcal) denne, čo je pre osoby, ktoré redukujú váhu nepredstaviteľné. Stravujte sa čo najpestrejšie, aby vás jedálniček nezačal nudiť.
Denne si doprajte chlieb, pečivo, ryžu, cestoviny, alebo zemiaky, ktoré sú bohaté na škrob. V prípade tukov sa tiež nemusíte výrazne obmedzovať. V tomto prípade však dbajte na ich pôvod. Ak by ste sa denne prepchávali mäsom, slaninkou a maslom, vaše srdce by vám určite nepoďakovalo. Efekt niekoľkých kilogramov navyše by ste pravdepodobne dosiahli, no na úkor zvyšujúcej sa hladiny cholesterolu, čo nie je ani v prípade štíhlych osôb žiaduce. Radšej zaraďte do svojho menu tuky rastlinné, šalátové dressingy na báze rastlinného oleja, olivový olej, či rastlinné maslá.
Pravidelne konzumujte syry a jedlá zo strukovín, ktoré sú zväčša energeticky výdatné a naozaj sýte. Medzi jednotlivými jedlami si môžete dopriať aj zdravé energetické pochúťky. Vhodné sú napríklad energetické mussli tyčinky, sušené ovocie, či nesolené oriešky.
Vitamínovou a energetickou bombou bude pre vás tiež konzumácia ovocných štiav a džúsov.Asi toľko:D

fosfi

Aj ja sa snažím pribrať,ale nedarí sa mi.Mám 32 rokov,163 cm výšku a 45 kg.Už nemám žlčník-od 18 rokov-mám problémy s pankreasom-zápaly a podráždenia-musím dodržiavať dietu,nič mastné,pikantné ani vyprážané.Preto by som sa chcela spýtať či tu je niekto,kto by mi vedel poradiť,čo mám jesť aby som konečne začala priberať.Aspoň 5-8 kg.Ďakujem

jacob

Mam 189 cm a vazim 70 kil rad by som jedol pravidelne 5 krat denne ale moja praca mi to neumoznuje co mam robit som zufaly mam 20 rokov.Moj lekar mi povedal ze mam zrychleny metabolizmus a vecsiu cast jedla vylucim z tela von castou stolicou prosim pomozte mi dakujem

nela

Ahojte, mám kámošku, ktorá tiež nie a nie pribrať. Skúste ten pangamín- už to tu niekto písal, nie je to žiadna chémia, to ú len nejaké pivné kvasnice, či čo, určite to zaberá, neni to chutné, ale ten kto trpí nechutenstvom, alebo len jednoducho nedokáže pribrať, nech vyskúša. Ja mám opačný problém, ale, že tak,ako je ťažké schudnúť, je aj ťažké pribrať, možno aj ťažšie. Pa

hokejista500

ahoj mam 189cm a mama 73 kil a nemozem pribrat chodim aj do posilovne ale nejde to jem co sa da berem gainer nic nepomaha vedeli by ste mi poradit??