Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

mimodavu

to si ako k nim prišla?
inak všimla si si aké je toto fórum už dlhočizné, neuveriteľné ako sa to pretiahlo, ani som nezbadal kedy sa prehuplo cey stovku :)

ja sa inak stále snažím čisto prírodnou cestou riešiť svoju SF

alpaka

no tie gynex z byliniek,som sa tu aj ludi pytala,ze ake maju skusenosti ale nik mi nenapisal..tak musim skumat sama.cistia organizmus.mozno z toho sa citim tak fajn.

alpaka

nemali by sme hned ocakavat zle,ked sa dari..treba si to vychutnat..
ani spat sa mi nechce,som nejaka plna energie ci co,uz sa tesim na zajtra..

mimodavu

to určite.
tento týždeň aj ja akosi robím prelomy, už tú SF nevnímam tak tragicky ako spočiatku.
hlavné je že sa mi zdá že tuším tá SF ustupuje :)
všetko bude tuším OK (ale neboj očakávam ž ešte stopro na mňa prídu dáke depky)

alpaka

dnesok bol prelomovy od zajtra zacinam novy zivot,kym nepride zas nieco co ma vrati na zaciatok a potom zacnem zas...ale je mozne,ze to ani nepride,ak sa budem dost snazit.vsak:)

alpaka

gratulujem,zvladol si to.hlavne,ze si vydrzal az do konca a neutiekol.mozes byt na seba hrdy.super.
ja sa neviem rozhybat...:o(

mimodavu

ufff, dnes som mal ten prejav...ach to bolo.
čakal som že to bude horšie, no i tak by som si to už nikdy nechcel zopakovať.