Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

maniak

nazdar. v piatok (cize dnes) mam stuzkovu aj ja takze asi viem co prezivas mimodavu :). hram v dvoch hrach. v jednej budem tancovat a v druhej poviem jednu vetu, ale ako sa poznam tak sa aj tak zakochcem
:(. jedine riesenie vidim v tom ze si dam pred zacatim stuzkovej 2/3 poldecaky a bude lepsie lebo inak by som to prezil cely cas v napeti a to by nebolo prijemne. nastastie tancujem valcik iba s mamou takze to sa este da :). alpaka ja to mavam tiez taketo stavy. ani sa nenazdas a bude ti zase lepsie, neboj :). caute

alpaka

ani dnes to nepreslo..citim sa volako neschopne...a mam vybavovat vela veci..a zase by som ich najradsej odlozila..cisty priestrel.koli somarine,vidite..a som na chvilku aj ja v bludnom kruhu..asi sa idem z toho tesit..aspon je zmena

alpaka

uz dlho som sa necitila tak zle..ako prave teraz..som take strasne drevo(rozmyslala som nad vseliakymi nadavkami..)ani prihlasit sa neviem..boha.--som neschopna-- sa uz zasa po dlhom case objavilo v mojej hlave.idem to z nej vytrieskat..pa.hadam to pojde

alpka

to je smutne..taky dllhy prispevok som vam napisala a kedze sa mi nedalo prihlasit..tak mi nepresiel.hadam to nebola chyba s tou registraciou.snad som neprisla o svoje meno.vcera mi to slo a dnes..sakra.alpaka

usmev

hej, mimodavu.takze ty sa ides veselit.tak to je super.jasne ze to zmaknes.ja som na tom podobne.chodim uz trosku vyssie do skoly a coskoro budeme mat vystuoenie s tym rozdielom ze ja tam hovorim toho dost vela.musim!no co uz ,neposkladam sa:)nechce sa mi na to ani mysliet, ale ked uz myslim tak len tak ze to perzijem.treba sa tomu vystavovat, len tak mozme zabojovat. to su nase prilezitosti pre zlepsovanie sa.

mimodavu

alpaka..ty si zaregistrovaná...jéééj..bolo načase...veď si už stály člen tohto fóra :)

ludkovia, držte palce, piatok mám stužkovú a akosi sa neteším...ale dúfam že bude sranda...veď aj horšie bolo...možno aj horšie ešte bude :)

dokonca hrám i v jeden hre(našťastie len mŕtveho, takže nič nehovorím, ani nič podobné, len ležím a sem tam sa posadím) a tancujem valčík. a že mám tancovať i s jednou profáčkou, preboha, ale ja som nikdy s nikým spoločenský tanec ešte netancoval..to bude vyzerať.

denny5

Zdravím všetkých červeňajúcich, medzi ktorých patrím aj ja. Môj problém sa začal asi pred 15 rokmi. teraz mám 26 a každým dňom je to horšie. Čítala som Vaše príspevky a veľmo ma zaujali Alpakine skúsenosti. Mám na Teba otázku, či ti fakt pomohla psychologička a ako dlho s touto "chorobou" bojuješ.

usmev

dobry vecer priatelia.. :)
tak ako sa vam dari.verim ze vsetko bezi podla predstav.ak nie, tak bude!len CHCIET? CHCIET!!!!!
aj ja sa snazim a ked to nejde, poviem si ze nabuduce to vyjde.ved zivot je krasny a my sme tiez moc krasny na to nez by sme sa mali tohto zivota vzdavat a nebojovat, no nie?pekny den.