Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

mojko

ahojte vsetci..mali by sme zaloziť take združenie nás vsetkych a riešiť tento nas problem spolocne niekde v klube...bolo by to ine ako u psychologa ktory takyto problem nema a ani nevie ako nam je......

cica

ahojte,čo tu je tak mŕtvo?Nikdo nič nepíšete.Včera som mala celkom pekný deň,bez strachu a toho všetkého.Bola som aj niečo vybavovať a bolo to v pohode.Až mi to je divné.Napíšte niekto niečo.Aký ste mali dnes deň? ja som sa strašne nudila.

cica

ahoj creassy,počúvaj mne sa ti to vôbec nedá odoslať.už tretí krát ti to píšem lebo si to neviem uložiť a aj na tie druhé som skúšala a stále ti mi ukazuje že posielam správu a dlho nič.tak čo mám robiť?inak rozmýšlala som že ak dačo tak ti napíšem aj moje číslo.0904 110 119.tak kludne napíš alebo sa ozvi.

cica

Ahoj creassy,už dva krát som sa ti snažila odpovedať na tvoj mail,ale neviem či ti to prišlo.asi nie.nemáš aj inú adresu?ako keby mi to nechcelo odoslať a dlho to trvalo a itak nič.tak neviem.

alpaka

kolko negativnych myslienok v jednej sprave...ale nahodou to doverne poznam,len ja si vravim..trapna neschopna nula...teda odvykam si od toho,ale az donedavna som o tom bola presvedcena na 100%...uz niesom..treba si zacat verit a obratit svoju pozornost na to co si spravila dobre, kolkym ludom si pomohla, co si v zivote dokazala..urcite mas nejaku skolu dokoncenu a nieco uz za sebou....nie na to co nevyslo..a co, treba ist dalej.netyraj sa tak.