Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

marit

Tak stránka je hotová. Nájdete ju na adrese www.sociofobik.tym.sk . Neskor by som ju chcel dat sa samostatny web, ale to je teraz jedno.

Nájdete tam texty, ktoré by sa mali raz za čas doplniť (ak chcete prispievat do stranky svojimi textami a zazitkami tak mi napiste mail, urcite by to bolo lepsie a web by tak skor ozil :)
Texty budú prevažne o príbehoch a roznych povzdbudzujúcich udalostiach iných fobikov.

Tiez nechýba diskusia.

A pribudat budu aj clanky. Tie by nemali byt tak casto pridavane. V krtkosti by v nich boli len zakladne udaje o SF, co je to a pod.

Je tam aj sekcia NA STIAHNUTIE, zatial tam nic nieje, no uvidime. Mozno sa hodi tam nieco dat na download.

A to je asi vsetko. Su tam sice aj mozno otravne reklamy, ale ako som spomenul, neskor chcem aby mal web samostatnu adresu. No ale hadam sa to da prezit ;)

To je zhruba vsetko, ak by ste mali otazky (akekolvek), alebo pripomienky tak mi napiste. Ale uz na novej stranke :))

bradac

Je tu nejaky tremista/tremistka co chce pokecat mailom?

Inac na stranku sa tesim, len dufam, ze neumre skor nez ozije :-)

alpaka

musim sa pochvalit..dnes som sa cervenala.. :o) po dlhsej dobe .. bola som na kave a casnicka mi zacala tikat .. nieze by mi to dako prekazalo, ale predsa len v takychto pripadoch som si slubila, ze aj ja zacnem tomu cloveku tikat ..chcela som to splnit ..a samozrejme som to dokazala ..len akosi ...chapete. bola to v celku sranda, nebolo to nejako akutne a hned preslo a zas som mala svoju obviklu bledu farbu..ani som nepreskumala myslienky co ma vtedy napadly,ked to prislo..sakra,skoda.zatial pa..uz dufam coskoro na nasej stranke )

martir

Ide to dost pomaly.. Predsa ak by mi doma zistili ze som SF velmi by mi to bolo trapne a bol by som taky cerveny ze uz by som asi neodcervenel... ale inac sa celkom dari.. vdaka za povzbudzujuce slova. Tento tyzden urobim mensie upravy na tej stranke a mal by byt pridany prvy clanok :) zdravim, martir

martir

Na stránke sa uz pracuje! Pisem dost neskoro, ale dobra sprava je ze som to nevzdal. Dufam ze do 48 hodin bude stranka hotová. Jej url je:

www.sociofobik.tym.sk

Ale ako som vravel, ak keste nebude fungovat, necudujte sa :)

Na stranke by ste sa toho mali vela dozvediet a tiez nebude chybat diskusia, ktora je v pri tejto fobii dost.....

...dolezita ;)

Majte sa pekne, zdravi MARTIR

lencok

ahojky posli mi na email tvoje icq, lebo mi blbne odosielanie sprav, nieco so serverom na atlase asi, cez icq je to aj tak lepsie