Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

sasa

caves cica, mam sa celkom fajn aj ked dnes som konkretne zase dostala ten naval strachu ala zvladla som to v pohode za par sekund :))) to je mi luto ze sa ti nepodarilo ich zohnat lebo ja si fakt myslim ze mi pomohli, ja som si ista ze na Slovensku sa daju niekde zohnat niekto v teme o tom pisal ale netusim ze kde, skus pobehat na nete, dik ze si sa ozvala, uz sem chodia ludia strasne striedmo :(, a co ty ziadne zlepsenie?!

cica

Ahoj sasa,ako sa mas?tu som zatial nezohnala tie bachove kvapky.Tak som si namiesto nich zatial kupila nejake homeopatika,na ukludnenie a maju tiez pomahat na tremu a strach pred niecim.Ale poviem ti nieje to bohvie co.Napis ako sa ti dari a tak.a chcem sa spytat vsetkych ktory ste tu,ci nemate odskusane nejake lieky ale cisto na prirodnej baze na tento nas strach.Vsetci sa drzte.papa

alpaka

www.sociofobik.tym.sk
tu je to diskusne forum na stranke sociofobik, inac je to vlavo na hlavnej stranke v takom vacsom stvorceku s obrazkom oka.. budem rada ak pripojis svoje nazory a postrehy aj vsetci ostatny. ved je to pre nas.. aby sme sa jeden od druheho ucili, ako sa z toho co najrychlejsie dostat.

sasa

to miko, kludne si mozme pisat touto formou, vies problemy a trapenia ktore nas obtazuju mozu na tomto verejnom fore pomoct mnozstvu ludi,ktori si myslia ze su uplne nenormalni az kym nenatrafia na nieco taketo, uz len pocit a vedomie ze niesom jediny "iny" strasne potesi a povzbudi, takze ak chces svoju dusicku odlahcit od problemov, ktore ta trapia kludne pis, nic si nenecham ujst :)papa

sasa

to ALPAKA, ak sem nnahodou hodis kukuc...viac krat som bola na stranke sociofobik, bolo by super mat po kope ludi s podobnymi problemami a pokecat si, len neviem ci sa nevyznam ale nefunguje tam diskusne forum, nieje tam diskusia su tam supeer clanky a prispevky len sa akosi neviem zorientovat..prosim o radu :(