Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

MarioFazekas

ahoj sasa.dnes mame asi viaceri zly den ale ako hovoris,caka nas krajsi zajtrajsok.ja so fakt na ten zajtrajsi den zvedavy.zajtra mam ist k lekarovi a ak ma posle do prace som v haji.ale to nic.ja si viem zarobit aj inac.sice ma to bude kusok stvat lebo konecne som nasiel to co ma aspon kusok bavi a da sa aj zarobit.pacis sa mi.si optimista a takych ludi potrebujem okolo seba.

sasa

mario, to je super ze si siel a aj to ze si priznas ze hlavnym problemom je myslenie a jeho zmena nas z toho dostane nie doktori ci lieky, takze odo dnes ziadne cierno-biele, ale "pekne ruzove" okuliare si dame na oci :)a tesime sa z kazdeho aj maleho uspechu, a pokecat si mozme aj tu /ak chces/ dufam, ze s tou pracou to dopadne dobre a vsetko sa da do poriadku, ja som dnes nemala najlepsi den ale kaslem uz na to, zajtra bude lepsie a ak nie tak si poriadne vinadam a skocim z okna , nie nie to fakt iba srandujem, takze nam prajem krasny zajtrajsok

MarioFazekas

sasa.mas pravdu.s tym ze treba chodit von.bol som aj ked zo zaciatku som mal chut to otcit siel som.preslo to ale nie celkom.uspech ktory je len zaciatkom.ja potrebujem viac casu aby som sa dal znovu do pohybu.mna trapi to ze som casovo v nevyhode.ako sa ma dat do poriadku clovek ktory trpi sf za par dni?mna tlaci praca.do piatku musim byt fit.co mi ine mohlo v tej chvily napadnut?dam vypoved?nechcem.a tak to preslo az do depresie.ja som inac pohodak a rad sa zvyraznujem pred ludmi.co je tiez paradoxom pri mojich problemoch.mam zle myslenie/cierno-biele/.ked je dobre tak je dobre a ked zle tak zle.nepoznam nic medzi tym a to je mojim problemom.ale aj tak vdaka.ak chces mozme sa kontaktovat aj cez ICQ 370 300 388.

sasa

mario ja ked mam taketo stavy, napr. rano sa zobudim a uz sa cela trasiem a bojim a najradsej by som bola keby som si mohla dat krabicu na hlavu nech ma nik nevidi, tak to idem vybehat alebo vybicyklovat, viem ze sa to zda banalne ale z banalit sa sklada cely nas zivot, aj ja som sa hnevavala sama na seba ze to nezvladam, ale svoj hnev som nejako zmenila a pomaha mi pri prekonavani sf napr. ked to na mna pride, v mysli si vynadam, ze tak toto nie , a s tym alkoholom, podla mojho nazoru kazdy kto trpi sf by nemal pit, ja tiez nepijem a drzim ti palce aby si znovu nezacal, mario urcite nesed doma ako som pisala vsetko to iba zhorsi, ani mne sa v takych stavoch nechce vyhladavat spolocnost, ale treba hladat sposoby ako sa co da a nie ako neda, chod von urcite mas nejake oblubene tiche miesto ak sa ti nechce cez den pockaj kym sa trocha zotmie a bez sa "vyvencit" prides na ine myslenky

MarioFazekas

sasa.depresia je moja "oblubena"diagnoza.aj tu mi diagnostikovali.ja viem ze som teraz depresivny ale to je asi tym ze sa to vratilo v nevhodny cas.som s toho dost zroneny a dost ma to vycerpava.taktiez sa objavuju myslienky na chlast a dost ma to rozhadzuje.stale dokola zacinat odznova nieje nic moc.stve ma to ze je to horsie ako som si myslel.predtym som mohol chodit aspon medzi kamosov a teraz som sa zasekol na plnej ciare.aj so psychiatrom diskutujem cez maily.je to hnev sameho na seba ze to nezvladam a to hadze flintu do zita.netreba sa vzdavat-aj to viem.fakt si to mohlo vybrat iny cas kedy to prepukne.zatial sedim len doma lebo moje myslienky na chlast su dost silne a nerad by som znova zacal chlastat kvoly nejakej sf.ved by sa to aj tak len zhorsilo a este by som mal problem na viac.

sasa

mario mozno som velky optimista ale povedz, co ine nam ostava?, je to vsetko na nas a o nas, bud sa teraz taotalne zlozime, budeme sa lutovat a plakat /moj casty pripad/ alebo sa nastveme a budeme bojovat, aspon ja budem a ver mi ze mi toto zmyslanie naozaj pomaha, nemozem vsak sudit a radit lebo neviem v akom stave sa prave nachadzas ale podla toho co pises naozaj v nezavidenia hodnom, ja casto dostavam zachvaty paniky a strachu ale este sa mi nestalo ze by som musela zvracat ale kazdy to prezivame inac, mas iba 24 rokov a z tvojich slov sa mi zda ze si uz "flintu hodil do zita" vzchop sa mario a zacni bojovat no a co ked zase odznova, chcela by som ta "nakazit" kuskom mojho optimizmu pretoze sa mi vidi ze tvoja sf prerastla do hlbokej depresie

sasa

mario mozno som velky optimista ale povedz, co ine nam ostava?, je to vsetko na nas a o nas, bud sa teraz taotalne zlozime, budeme sa lutovat a plakat /moj casty pripad/ alebo sa nastveme a budeme bojovat, aspon ja budem a ver mi ze mi toto zmyslanie naozaj pomaha, nemozem vsak sudit a radit lebo neviem v akom stave sa prave nachadzas ale podla toho co pises naozaj v nezavidenia hodnom, ja casto dostavam zachvaty paniky a strachu ale este sa mi nestalo ze by som musela zvracat ale kazdy to prezivame inac, mas iba 24 rokov a z tvojich slov sa mi zda ze si uz "flintu hodil do zita" vzchop sa mario a zacni bojovat no a co ked zase odznova, chcela by som ta "nakazit" kuskom mojho optimizmu pretoze sa mi vidi ze tvoja sf prerastla do hlbokej depresie

MarioFazekas

sasa si velky optimista.aj ja som bol.neviem si ani predstavit ako by som pracoval s mojimi prejavmi uzkosti.pracujem v tazkom priemysle a tam,ked vracias alebo sa ti toci hlava odrobis tak pol hodinky a radsej zduchnes ako odpadnut od vycerpania.Dnes som dostal navrh od doktora.bud pojdes na psychiatriu alebo do prace.za tych par rockov mam psychiatrie a inych oddychovych procedur po krk.to,ze ovladam relaxacne cvicenia a neviem co vsetko mi je na ...