ahojte, je tu niekto, kto nimi trpi a ma velke tazkosti aj na toalete napriklad? raz som s tym uz u lekara bola, predpisal mi nejake tabletky, trochu sa mi ulavilo a po douzivani sa objavili zase :( uz som zufala.
hemoroidy
moj kamarat sa stravuje otrasne. takmer nesportuje, len semtam si zvykne s chalanmi zahrat hokej. v liehu namoceny kazdy vikend a jedneho pekneho dna - bum - zlata zila. niet sa zase velmi comu divit, aj ked som mu to samozrejme vobec nepriala. nikomu neprajem.
ano, presne moj pripad. a to som mala pocit, ze sa stravujem relativne dobre a zdravo. no evidentne nie, kedze mi to zdravie neskor dalo vyzrat takymto sposobom.
tak to by si si asi mala trosku nastudovat. pretoze ak neprijimas dostatok vlakniny, tak sa to jednoznacne odrazi aj na stolici, ktora ti vie tamtie miesta neskutocne podrazdit, velakrat az do krvi. a prave to je dovod, preco tito nasi "kamarati" vedia vzniknut aj ked sa o nich nikto neprosil :)
Ale to som nevedela, že aj to, čo človek je dokáže ovplyvniť to, či tie hemoroidy dostaneš alebo nie. Som si myslela, že je to všetko proste len o umývaní.
no tak podla mna tak trochu poznas svoje navyky, nielen tie hygienicke ale istotne aj tie stravovacie.
A ako viem, co z toho co som robila bolo zle? Ako pridem na to sama?
podla toho, ako velmi ucinne je to, co beries. ono niekedy treba tu liecbu zopakovat, preliecit to znovu, ale nemyslim si, ze to ma tendenciu sa vracat. potom sa uz len snazis vyvarovat tomu, co si robila zle a je to ok.
a ozaj sa nemoze stat, ze sa objavia znovu a v ovela vacsom pocte? nebojis sa toho? lebo ako aj mamina si tymto presla, ale jej sa neustale vracali, ale to by som klamala, lebo fakt neviem, co na to pouzivala a ci vobec nieco.
sulecka, mala som "len" dva a uplne sa mi stratli. teraz uz ma nic ani nesvrbi, neboli, nic som si tam uz nenahmatala.
A zabera dobre na 100%? Nie je to tak, ze ich iba potlaca a potom sa znovu vratia?