ahojte, je tu niekto, kto nimi trpi a ma velke tazkosti aj na toalete napriklad? raz som s tym uz u lekara bola, predpisal mi nejake tabletky, trochu sa mi ulavilo a po douzivani sa objavili zase :( uz som zufala.
hemoroidy
Skúste Devenal. Tiež som trpela ako pes pri hemoroidoch, ale zbavila som sa ich. Sestra ho napríklad zase brala kvôli tomu, že jej opúchali neustále nohy, čiže má rôzne využitie. Inak akože tiež som užívala kadečo, aj mastičkami som sa natierala, to mi pomohlo len kým som tú masť používala, keď som ju minula, zase sa objavili.
zatial som sa stretla len s ludmi, ktorym to zakazdym krvacalo. ze si proste nasli jedneho pekneho dna krv na papieri a leteli k doktorovi. iny scenar ani nepoznam.
No na zaciatku skutocne o nom ani vediet nemusis. Ani krv nemusi ist hned kazdemu, mne napriklad vobec nesla a stale ani nejde. Niekoho ani nesvrbia, len citit proste taky akoby tlak. To je podla mna ten lepsi pripad.
Jeden jediny si si nasla? No ono si to vacsinou nahmatas alebo pri utierani na wc zistis, s tymto si ma prekvapila teraz celkom.
presne, kazdy to ma inak. mne zacalo svrbenie, cudny neprijemny pocit, tak som vlastne aj zistila, ze ho mam.
kazdy ten priebeh nemusi mat uplne rovnaky. u mna to bolo napriklad tak, ze najprv som o nich ani nevedela. akoze vedela som, ze tam su, ale neboleli, ziadne problemy som nemala vobec. az potom neskor to zacalo svrbiet a uz som poriadne ani neobsedela.
Zdencha a to je az tak zle? Akoze boli to uplne zakazdym a kazdeho, aj toho, kto to ma len v nejakej pociatocnej faze?
prepac, ale ak si ich ozaj este nemala, tak nemas ani sajnu o tom, co to je :) ani aka to je bolest ani co to vsetko obnasa. o strese pred kazdou jednou velkou potrebou ani nehovorim.
Mas pravdu, nemala, ale to neznamena, ze vo svojom okoli nemam nikoho, kto tym trpi. Cize zbezne asi viem, o co ide.
bronimira, a to su akoze jedine dovody, preco tie hemoroidy realne vedia vzniknut?:) nemyslim si. nastuduj si o tom viac. ale evidentne si ich v zivote ani nemala, ked tak citam.