slaba imunita aj ked robim vela pre posilnenie

Príspevok v téme: slaba imunita aj ked robim vela pre posilnenie
cestovatelka007

Zdravím, čo by ste mi poradili na posilnenie imunity, je už marec a ja som od októbra vkuse chorá ! :((( kažý druhý týždeň kašlem etc.

Beriem lipozomálne C ( take toto bez paradajok ), ešte D, krvný rozbor mám pekný ?, vlasy mi nepadajú a pleť sa výrazne zlepšila diétou, ale imunitu mám nanič ? Preplachujem nos soľnými heftami ,otužujem sa striedavou sprchou ak sa dá, dodržiavam HIT diétu,aj bez lepku viac menej, bez mlieka lebo mi fakt vadilo, jem zdravo, cvičím, športujem, tvorím a relaxujem ? Prekonala som silný covid, veľmi dlho som kašlala ( som 3x očkovaná ). No imunitu mám zníženú už dhé roky života, keď sme na SR o covide ani nechyrovali. Morské riasy mi bars nepomohli.
Pomôže mi ashwagandha - môže sa pri HIT ? (histamínovej intolerancii )
Môže sa brať hliva ustricová ?
Ktoré probiotiká beriete pri HIT ?
Ďakujem za vaše rady !

P.s. kvôli HIT nemôžem jesť nakladanú kyslú kapustu a vadia mi aj jogurty , čiže fakt neviem, ako ešte na to.

Mona1

to si proste musi clovek najst, co mu najlepsie vyhovuje, kombinacia coho vsetkeho. oplati sa do toho hladania a zistovania investovat trochu casu, vsak to robime v konecnom vysledku len a len pre seba.

Tamarka_154

Áno, aj šport posilňuje imunitu, o tom akože nepochybujem. A ešte takto, keď hovoríš, že za každého počasia a v každom ročnom období, tak to má isto niečo do seba :) Ale vieš, možno keby si ešte pridal niečo na tú imunitu, akože nejaké vitamíny a tak, tak by to bolo ešte lepšie :D

peto_zdravie

Mal som to podobne. Mne pomohlo to, že som proste začal behať. Sranda, že predtým mi stačilo vystrčiť nos z domu a ak bolo zima, čochvíľa som bol chorý prípadne som kašľal. Akonáhle som začal behať (dokonca v zime), tak sa to mnohonásobne zlepšilo. Netvrdím, že vôbec nebývam chorý, ale je to fakt lepšie.

dratha87

toto som mala aj ja presne, nie a nie sa toho zbavit. akoze teraz uz sa mi polepsilo, ale stale mam taky pocit, ze este nie som uplne fit. ale beriem take vyzivove doplnky, podla mna aj to pomohlo.

duma

Moze byt, ale ono aj prekonanie nejakej choroby vie kvalitne oslabit imunitny system. Ja som mala minuly mesiac anginu, co som doteraz zvladla zakazdym ako nic a tentoraz som sa este z toho poriadne nevystrebala.

nomarienka

podla mna sa clovek moze stravovat ako kolvek kvalitne, niekedy proste nie je v nasich silach doplnit rozne vitaminy v takom mnozstve, ako by telo potrebovalo

Dominikee

pozri, pokiaľ ti to pomáha, tak nemáš dôvod to ani nejak meniť. skôr by si mohla dať tip, že ti zabralo na imunitu. som bola dnes u doktora ocinovi po kartu a čo som prešla okolo čakární, tak každá jedna plná, aj vonku ľudia postávali.

Erila

Myslím si, že sa stravujem dosť kvalitne aj pestro, ale aj tam mi to nestačí. Nefungujem takto len chvíľkovo, ale na strave si dávam záležať fakt už roky, takže viem posúdiť to, že momentálne mi toto nestačí a proste musím mať zaradené aj vitamínové doplnky. Vidím rozdiel v tom, keď som ich neužívala a keď som začala.

Blanche13

Prekonanie silného Covidu, ale hlavne aj to nosenie rušok a respiratorov keď to už nebolo vhodné a aj nejaké genetické predispozície ...
Pozor na to aké vitamíny berieš, netreba ich užívať stále obsahujú umelé sladidlá a z toho môže byť aj rakovina ...
Najlepšie je jesť veľa vitamínov v ovocí a zelenine a občas doplniť nejakým tým Céčkom, Dečkom a Zinkom ... Mliečne výrobky nie sú dobré pre každého, ja mám tiež problém piť mlieko ale naopak acidofilne odporúčam

Ma_rika

vidis pises o tych sezonach, a da sa uzivat aj tak ze viem ze sa napriklad blizi jesen a tak ho zacnem brat ale napriklad cez leto ja napriklad chora nebyvam tak vtedy by som nemusela? aj pocitujes zlepsenie co sa tej imunity tyka?

Najčítanejšie články