Tak ale keď sa to stane dieťaťu napríklad, tak to je trošičku iná situácia si myslím, to riešiš asi úplne inak ako pri svojich dospeláckych "zraneniach".
Prvá pomoc pre spálenú pokožku
Vsak normalne nastriekas chladivy sprej a ides dalej, co tam ake stresy a panika. Ved su aj horsie veci.
ano, poznam aj takych, neboj sa :D vsade sa taki najdu. ono mozno akoze spanikaris tak akoby automaticky, ale praveze v takychto situaciach treba hlavne zachovat pokoj.
No ved tie popaleniny mensieho rozsahu si vies osetrit aj sama, tam nepotrebujes ihned vyhladat lekarsku pomoc. Aj ked stavim sa, ze existuju aj taki, ktori hned utekaju aj s takym niecim :D
nie zakaždým treba ísť nutne k lekárovi s takou ranou. vieš koľkrát som sa ja doma popálila? a to nemyslím len prst pri varení.
A čo ste s tým robili? Čo ste na to dali? Nevyhľadali ste žiadnu pomoc pre istotu? Fúha, neviem to posúdiť, nevidela som to, ale znie to dosť vážne.
moj muz sa dnes oblial vriacim olejom. pomoc. nema to na velkej casti, ale boli ho to dost evidentne.
no tak ja si zase na toto davam extremny pozor. najlepsie je pre mna sa prekryvat, ked su taketo mega horucavy, ale tak zakazdym sa tomu asi uplne vyhnut neda.
No to sa na tej koži odrazí o pár rokov, to si môžeš byť istá :) Ale tak niekto si nedáva nič ani keď sa spáli, ja by som nevydržala bez toho, aby som tú pokožku nejakým spôsobom schladila.
- ano, pre deti je to rozhodne horsie, ked sa nenatru. tazsie to znasaju, ale ono to celkovo je dost nezdrave pre tu pokozku.
Leto je časom dovoleniek, výletov a športov pod holým nebom. Občas sa však stane, že podceníme situáciu a výsledkom je červená a spálená pokožka. Čo s ňou?