Ale zase robit z toho taku vedu :D Mam kamarata, co sa totalne dopalil, cely chrbat, bol oprety o horiace auto. Taky clovek ma povedat co? :D Prezil to, zahojilo sa, dostal sa z toho. Samozrejme, ze jazvu ma, ale aj tak sa da trochu zmiernit.
Prvá pomoc pre spálenú pokožku
To radšej potom vôbec ani nechodiť von, čo? :D
to je podla mna tak pri kazdej rane, skor je vacsia sanca vonku, ze sa ti tam nieco zanesie ako vovnutri v domacom, cistom prostredi.
to je sice mozne, ale tak niekedy je to nevyhnutne. ked je rana otvorena, tak ju treba prekryt, aby sa ti tam nedostala nejaka infekcia z okolia. to moze byt aj celkom nebezpecne. vsak nikto netvrdi, ze na dlho to musis mat zakryte, len proste ked ides von, doma to take potrebne zase nie je.
Alfasilver zase prekrývať netreba, to sa vyslovene ani neodporúča podľa mňa. tú ranu je proste lepšie nechať dýchať.
Za mňa je na popáleniny úplne najlepší repolar Abilar na báze živice takže prírodné a neškodné :) Mne vždy pomôže ranu vyčistiť, prekryť a napomáha rýchlejšiemu hojeniu bez infekcie
tak ja fyziologický roztok doma nemám, ale išlo mi to v pohode zotrieť aj tak.
nezotierala som si to ešte, vlastne ani neviem, prečo by som to robila :D a čítala som, že fyziologickým roztokom to ide pekne dole. ak niekam ideš alebo čo a nechceš byť biela, tak je to pochopiteľné :D inak nevidím dôvod, prečo to zotierať, keď to má pôsobiť na rane nejaký ten čas :)
aj keby cisto teoreticky mala, tak na tom nezalezi. ani nevies, ze to na kozi vobec mas. a dalsia vec - ide to lahko zotriet, bez problemov.
Hm, to si kde zobrala? Zaujimava teoria :-) Absolutne nijak nevplyva na pokozku, teda myslim negativne. Ma prospesne, hojive ucinky a samotne hojenie urychluje. A pochybujem, ze mas uraz kazdy jeden den.
Leto je časom dovoleniek, výletov a športov pod holým nebom. Občas sa však stane, že podceníme situáciu a výsledkom je červená a spálená pokožka. Čo s ňou?