a pouziva sa to ako, prosim ta?
Prvá pomoc pre spálenú pokožku
no ja asi nerozumiem otazke, preco by nebol vhodny pre kazdeho? dokonca aj pri mojich detoch ho pouzivam, alebo teda osetrujem ich s nim, takze to ti hadam ako odpoved staci :)
Krinka, s tým Alfasilverom máš ty osobne skúsenosť? Pozerala som, vyzerá to fajn, len som ho ešte doma nemala, tak neviem, či je vhodný úplne pre každého.
popáleniny sú dosť háklivé samé o sebe. na to by som sa bála aj niečo dávať, popravde.
Ale zase robit z toho taku vedu :D Mam kamarata, co sa totalne dopalil, cely chrbat, bol oprety o horiace auto. Taky clovek ma povedat co? :D Prezil to, zahojilo sa, dostal sa z toho. Samozrejme, ze jazvu ma, ale aj tak sa da trochu zmiernit.
To radšej potom vôbec ani nechodiť von, čo? :D
to je podla mna tak pri kazdej rane, skor je vacsia sanca vonku, ze sa ti tam nieco zanesie ako vovnutri v domacom, cistom prostredi.
to je sice mozne, ale tak niekedy je to nevyhnutne. ked je rana otvorena, tak ju treba prekryt, aby sa ti tam nedostala nejaka infekcia z okolia. to moze byt aj celkom nebezpecne. vsak nikto netvrdi, ze na dlho to musis mat zakryte, len proste ked ides von, doma to take potrebne zase nie je.
Alfasilver zase prekrývať netreba, to sa vyslovene ani neodporúča podľa mňa. tú ranu je proste lepšie nechať dýchať.
Za mňa je na popáleniny úplne najlepší repolar Abilar na báze živice takže prírodné a neškodné :) Mne vždy pomôže ranu vyčistiť, prekryť a napomáha rýchlejšiemu hojeniu bez infekcie
Leto je časom dovoleniek, výletov a športov pod holým nebom. Občas sa však stane, že podceníme situáciu a výsledkom je červená a spálená pokožka. Čo s ňou?