akoze uz som sa doma teda popalila vselijako mozne, ale k doktorovi som s tym teda na pohotovost neutekala ani raz. to by si musela poriadne obhoriet, aby si musela.
Prvá pomoc pre spálenú pokožku
Tak myslím si, že človek vie aj sám zhodnotiť, či je to vážne a či potrebuješ nevyhnutne lekársku starostlivosť alebo nie.
A čo je veľká plocha? Mala som celé predlaktie popálené a nešla som s tým na pohotovosť. Myslím si, že tam majú dosť starostí aj bez takýchto prípadov.
no niekto si nedava nic, ale to len viac trpis podla mna. a zalezi ako rozsiahle to mas, pri velkej ploche ti uz asi domaca liecba velmi nepomoze.
Klaudi1989 to zavisi predovsetkym od toho, ako sa o tu ranu budes starat a ako ju budes osetrovat.
samozrejme, že popálila, ale olej na seba zvyčajne nevylievam :D myslela som to takto. že či z toho oleja vie niečo potom aj po zahojení zostať na pokožke.
a co ty si sa este v zivote nepopalila ci ako? co je to za otazku? :)
ono pri takomto klasickom bežnom popálení vie zostať aj nejaká trvalá "značka" na ruke? myslím tak, že keď na seba nechtiac vychrstnete olej napríklad.
nevies, kedy co budes potrebovat. treba mat dolezite veci po ruke, ked treba. to ozaj este len vtedy clovek zisti, ze zasoby je ozaj fajn doplnat pravidelne :D
no ja sa priznam, ze velakrat v tom zhone ani neviem, ze kde co mam :D asi by som si to mala dat na poriadok do jednej skrinky, nejak si to usporiadat, nech to najdem, ked treba. mam v tom chaos. velakrat mam problem naplast najst. :D
Leto je časom dovoleniek, výletov a športov pod holým nebom. Občas sa však stane, že podceníme situáciu a výsledkom je červená a spálená pokožka. Čo s ňou?