hani veru nie kazdemu sa to da, vacsinou je to o tom aku pracu ma clovek ;)
10 tipov ako zatočiť so sedavým životným štýlom
veru, nie je to vôbec jednoduché skĺbiť prácu, domácnosť a deti so športom...mne sa to darí o trochu lepšie, odkedy aj synovia majú svoje bicykle a vyrážame na cesty spolu. A mám dobrého manžela, ktorý ich občas "vyvenčí" a ja môžem vybehnúť do fitka
je veru narocne po celom dni v praci ist sportovat, starat sa o deti, o domacnost, varit, nakupovat atd...povedala by som, ze mozno o trochu jednoduchsie to maju ti, ktori nemaju este rodinu...vtedy sa da este ako tak dokopat k tomu, ist si po praci zacvicit...ale rozumiem, ze pri detoch je clovek rad ked si vecer opat sadne pred telku...
by som povedala, ze sa to ani nie zakazdym da. lebo clovek ma aj ine povinnosti po praci, ako ist na prechadzky alebo hned sportovat. mozno este pokial nie je rodina a deti, tak sa to da.
Nie je to jednoduche vyvazit celodenne sedenie, ale to pochopi len clovek ktory si tym presiel.
Ahojte!
Robím za počítačom už dlhé roky a čo sa napočúvam, že ako môžem byť z toho uvanená, ako ma môže niečo bolieť, keď celé dni len sedím. Nesťažujem sa na svoju prácu. Ale mal by si to vyskúšať každý, kto vie mať takéto blbé poznámky.
Po celom tyzdni v praci, ked ozaj len sedim na zadku a este aj do prace chodim autom, pretoze mi spoje mhd nevychadzaju, tak sa tesim na vikend. Nie preto, ze si oddychnem od prace, praca ma bavi. Ale preto, ze si oddychnem od sedenia a konecne budem moct niekam vybehnut.
Vystriedala som zopár zamestnaní a medzi nimi boli aj sedavé. Moc mi chýbal pohyb. Pracovala som aj ako predavačka a vtedy som nadávala, že celý deň len behám. Všetko má svoje pre a proti a je na nás, ako sa k tomu postavíme. Keď som v práci celé dni sedela, aspoň cez víkendy som musela chodiť na prechádzky a na korčule. V týždni som moc času nemala, ale pokiaľ sa dalo, tak do obchodu som sa prešla aspoň, že som nešla na aute. No hľadala som možnosti.
mam sedave zamestnanie, no milujem pohyb a potrebujem ho
ja v práci veru sedím celý deň, tak potom to rada kompenzujem nejakým pohybom, najmä bicyklom či aspoň chôdzou
Už celé desaťročia počúvame, že sedavý životný štýl môže viesť k mnohým zdravotným problémom. Pravdepodobne ste už aj sami pocítili po dlhodobom sedení bolesť v hornej časti chrbta, ramenách, bedrách alebo ste mali opuchnuté nohy z dôvodu zníženého obehu krvi. Vedeli ste však, že dlhodobé sedenie, najmä pred obrazovkami, môže ovplyvniť aj vašu náladu?