Prosím Vás, ako sa volá dezinfekčný roztok zelenej farby, ktorý sa používa napr. ako antiseptikum pred operaciou na pokožku, ktorá bude rezaná skalpelom?
S tymi popaleninami je to take otazne by som povedala. To asi zalezi od toho, ze aka je rozsiahla ta popalenina a aj ktore stupna. Ak len take nejake popalenie, co sa ti stane pri vareni, tak to asi ani netreba nejak dezinfikovat si myslim. S vaznejsim by som isla radsej lekarke.
neviem ani na co vsetko sa moze pouzit taka dezinfekcia. tak hlavne take poranenia, ze ked deti vonku padnu, alebo sa doma niekto poreze, poskriabe alebo tak. napadli mi aj popaleniny, ale to zas neviem, ze ci sa nejak vyslovene dezinfikuje.
ja som bola v tom, že tie dezinfekcie sú také univerzálne a nie že ešte na každý druh poranenia, aby mal človek doma niečo iné. aspoň teda ja by som pozerala na to, aby to bolo takéto niečo, že viem využiť pri čomkoľvek.
madgala tú dezinfekciu hľadáš na niečo konkrétne? ja neviem, napríklad na nejaké odreniny, alebo popáleniny, alebo niečo ďalšie? neviem, že či je nejaká taká univerzálna.
To veru asi nie, lebo tak zober si, ze ked sa dostanu nejake spinky alebo ine predmety, akoze prach alebo ja neviem, hocico, kamienky, ked padne na kolena, na lakte, na tom moze byt tiez nejaky bacil, bakterie atd. Takze isto je lepsie pouzit zakazdym tu dezinfekciu.
tak asi bez, ja tiez nedavam na kazde poranenie hned dezinfekciu. vacsinou len vodou oplachnem. ale uz teraz mi je jasne, ked to pisem, ze asi nevolim az tak spravny postup.
chcela by som sa tiez opytat na tu dezinfekciu. robim reviziu doma v lekarnicke a akosi som prisla na to, ze nic na dezinfikovanie tam nemame, keby sa bolo nieco prihodilo. zatial sme nepotrebovali, ale teraz just, ked som na to prisla, tak uz vidim, ze sa nieco prihodi.