Prosím Vás, ako sa volá dezinfekčný roztok zelenej farby, ktorý sa používa napr. ako antiseptikum pred operaciou na pokožku, ktorá bude rezaná skalpelom?
ahoj, myslim, ze bola rec o betadine. tiez ho mozem odporucit ako dezinfekciu. doma ho mame stale a aj ked ideme niekam na dovolenku, turistiku alebo tak na dlhsie mimo domu, tak ho balim do lekarnicky, co nosime so sebou.
Akoze preco by sa nejaka nemala dat pouzit na vsetko? Nerozumiem celkom, som si myslela, ze to je proste tak, ze pouzijem na co mi je treba a hotovo. My mame doma taku, ze je jedno, ci sa porezem alebo ci pride dieta so rozbitym kolenom alebo hocico. Proste jednu davam na vsetko a vsetkym.
No ja by som konecne uz aj uvitala taku univerzalnu dezinfekciu, ktoru mozem pouzit na cokolvek. Ale neviem teda, ze kde by sa dala zohnat? Do lekarne chodim fakt ze len ked treba - pri chorobe alebo tak, a vtedy mi to zrovna nenapadne riesit :D
luclucka vies co, ja som to pozerala, mi to nedalo vtedy prvy raz, ked sa to tu spominalo a ono je to ako dezinfekcne mydlo. ale to take, ze to skor zdravotaci a doktori pouzivaju. akoze tak, ze v nemocniciach a v ambulanciach. ale keby si si ho chcela aj domov kupit, tak si myslim, ze sa nic nestane.
to ja aj u doktorov v čakárni som sa o kadečom dočítala. tam majú tiež tie letáčiky a plagáty a kadečo. a povedzme si, väčšinou sa dosť načakám, tak stíham všetko naštudovať :D
ja som napríklad sa o nej dozvedela, keď som bola v lekárni. nebola som kupovať dezinfekciu, ale mali tam tie také prospekty a plagáty a také tie reklamné záležitosti a na jednom tom plagáte bolo toto propagované.
To mydlo, ak som to dobre vycitala, tak to sa pouziva ako dezinfekcia naprilad v nemocniciach alebo v nejakych domovoch. To nie je akoze moc take mydlo, co si asi domov budes kupovat.