Prosím Vás, ako sa volá dezinfekčný roztok zelenej farby, ktorý sa používa napr. ako antiseptikum pred operaciou na pokožku, ktorá bude rezaná skalpelom?
vies co mi sme mali kedysi doma taku co nestipala, no zabudla som meno. momentalne ako pozeram do lekarnicky, tak mam doma len detol, takze budem musiet asi aj ja vybehnut do lekarne a popytat sa, ved lekarnicka by mala asi tiez vediet poradit
Hmmm to veru nie, to som mala zakazdym paniku, ked mama zacala vyberat lekarnicku, som uz vedela, co ma bude cakat. Vedeli by ste mi teda poradit nejaku konkretnu, alebo hoci aj viacero takych dezinfekcii, ktore nestipu? Uz by som si nejak vybrala potom, ale takto neviem, ktore by som mala pozerat.
Nooo tak ako to tu tak čítam, tak máme s dezinfekciou všeliaké zážitky. Ale aspoň sa na nich teraz vieme zabaviť, no verím, že kedysi nám to nebolo všetko jedno
ježiš to si ani neviem predstaviť, že by som deťom alpou niečo mala takto čistiť. to by bol krik a plač ešte týždeň po. máme doma takú dezinfekciu, čo neštípe ani pri väčšej rane, že aj keď je to nejaké hlbšie alebo rozsiahlejšie a pekne ostanem pri nej heh.
kedysi to bolo tak, ze mama vzala alpu a aj ked to teda stipalo aj tri dni poto, tak nam kazdu otvorenu ranu takto vydezinfikovala. teraz mozme byt radi, ze existuju rozne ine a hlavne take dezinfekcie, ktore su setrne voci ranam samotnym a teda hlavne nestipu a nepalia
Takze nepouzivate ani dezinfekciu nejak? Skor len tak, ze cistou vodou oplachnete? No neviem... Ako nudzove riesenie dobre, ale nemyslim, ze to staci niekedy.
Podľa práve vtedy, keď praskne, tak by som dezinfikovala. Vtedy sa môže stať, že sa tam niečo dostane. Ako si aj ty písala, že vtedy je to otvorená rana. Ale akože keď sa mi doma takéto niečo prihodí, tak priznávam, že na takéto veci dezinfekciu nepoužívam. Zato, keď sa porežem, tak to v sekunde.