Je to normalne spravanie sa od muza?

Príspevok v téme: Je to normalne spravanie sa od muza?
2Hy7eliz

Potrebujem vediet nazor co sa tyka mojho 7 mesacneho vztahu.
Priatel je od zaciatku ku mne velmi dobry, je slusny aj ked sice ked si vypije niekedy tak je vulgarnejsi trocha medzi kamaratmi ale inak je slusny, pekne sa oblieka, ma dobre pracovne miesto vo veducej funkcii, je samostatny, ma vlastny byt aj auto takze ako partner do zivota je dobry vyber co uznali aj moji rodicia a blizki na praju.
Co mi vsak v poslednej dobe nanom zacina prekazat je ze mi zacal v poslednej dobe kecat ako sa mam obliect, ako si mam dat vlasy, ake topanky si mam kupit a pod.
Som zo slusnej rodiny skromne ma vychovali rodicia a niesom zvyknuta si nejak extra potrpiet na mode ci vzhlade co neznamena ze sa o seba nestaram ..chodim pekne oblecena a na kadernicku si nepotrpim a viem si vlasy upravit aj sama. Podla okolia som pekna ..to len tak na okraj
Vratim sa k problemu. On mi totiz keca do toho ked niekam ideme ze Co to mas na sebe, oblec si toto ..Ake topanky si si vzala, musime ist nakupit nieco novsie ...chcela som si ostrihat vlasy lebo niesom zvyknuta mat ich take dlhe ..ked sa to dozvedel ..Co si normalna? Ani sa neopovaz, mne sa pacis s dlhymi nech ta ani nenapadne! Taka si sa mi zapacila ako,sme sa zpoznali tak nic nemen ..hlavne ze satnik som musela zmenit ..
Ako ja som svojpravna osoba si myslim a mam pravo si o sebe rozhodovat ako ja chcem a nie ze cakat na povolenie druheho..ci? Teraz ked som vo vztahu tak sa mam podriadovat aj v obliekani a uprave vonkajsku podla neho?
Nechcem sa s nim hadat, stara sa o mna, prichylil ma k sebe do bytu aj ked ma este ani nepoziadal o ruku ale travime vela casu spolu a mame vela spolocneho ..myslite ze nieje nieco v poriadku ak mi zacina coraz viac hovorit do toho ako sa mam upravit ked ideme do spolocnosti?
Ja mam 27 a on 32

meridian

V prvomrade to ako sa ku tebe správa svädčí "niečo "o tebe samej.
Môže to mať hneď niekoľko menovateľov.
Ako prvé by som uviedol ,že sa stretávaš z nesprávnym mužom ,ktory ťa chce ovládať a mať na podobu svojho obrazu....
Ak sa stretávaš zo správnym mužom potom je tu zasa niekoľko možností
Chce ťa v dobrom duchu napraviť ,lebo si mierne pod úrovňou ....pod laťkou ,ktorú by on chcel s tebou raziť...možno sa hanbí a ak aj nie myslí to dobre ,lebo máš naviac a v živote sa treba predsa odprezentovať...ak nam o niečo ide ...otazka znie ide nám o niečo?
Posledné ,ktore by som chcel povedať takto z prvého nástrelu je že:
On je človek ktorý ti zrkadlí teba samú.Ak aj to nejakým spôsobom nepochopíš príde iný na jeho miesto a bude ti znovu zrkadliť tvoj postoj ku sebe samej....
Iný neznamená,že nebudete spolu spolu môzete byť lebo tebe sa presne môže stať ,že si podvedome libuješ v tom ,ze tebou niekto manipuluje...ako som uviedol na začiatku.
Ak sa však zosobníš z úlohou trpiteľky prídu nový ďalší v práci v rodine v okolí a budú ti podobne radiť lebo im to dovolíš ...
Takže bud nech ide do přudelle ,
Alebo zmeň svoj šatnik,úces, adresu,pohlavie a všetko čo bude treba..
Akokoľvek znie moja rada kruto myslim to s tebou dobre ...možno lepsie ako ten čo ťa údajne miluje...

ZdravyUsudok

Fonte
S tymi narazkami na uvery a leazingy aom nezacala ja len som sa toho chytila.
Ono je v poriadku, je taka doba a kto nemaka desat rokov v zahranici tak si byt, dom ci auto zo slovenskych platov tazko dovoli. Pripadne dovoli aj neodvadza dane ..
Ide o to , ze nech nerobi frajera zo seba v meste ci na dedine ked to nema za hotove ze aky je on bohač.

Omen

Pozri, to, čo tu vypisuješ, je znôška antagonizmov:

1. "Muz sa stara a zena sa podriaduje a sprijemnuje mu zivot. To je ulohou zeny v zivote muza.“.

2. "On mi totiz keca do toho ked niekam ideme ze Co to mas na sebe, oblec si toto ..Ake topanky si si vzala, musime ist nakupit nieco novsie ...chcela som si ostrihat vlasy lebo niesom zvyknuta mat ich take dlhe ..ked sa to dozvedel ..Co si normalna? Ani sa neopovaz, mne sa pacis s dlhymi nech ta ani nenapadne!"

Toto si niekde čítala alebo to máš z vlastnej hlavy: "Je mi a nim dobre a ano pochadzam z dedinskeho prostredia ale my na dedine sme urcite slusnejsie zeny ako Vy z miest!" ???

To, že ty plánuješ sa za neho vydať je síce pekne, ale na to treba dvoch. Aj on toto plánuje alebo si v tom sama? Tak ho požiadaj o ruku a vec vybavená!

Carie

Pochadzam z mesta a teraz zijem na dedine, viac mi to tu vyhovuje, mam rada klud. Ludia su tu srdecnejsi ale urcite by som nepovedala ze lepsi. Oni len ludia z miest si nepustia kazdeho hned k sebe ale ked ich blizsie spoznas zistis ze su rovnako srdecni a dobri. Na dedine je to predsa len ine kde kazdy kazdeho pozna, tam mozu byt hned otvorenejsi. Nemaju taky stres, ziju uvolnenejsie a to sa prejavi. Ti co ziju vo velkom meste tak aj tak mnozstvo z nich odtial nepochadza, ale su z dedin. Dievcata ked tam pridu z dediny tak casto su ako odtrhnute z retaze a maju pocit ze v anonymnom velkom meste mozu vsetko. Slusne teda moc nie su. Nehovorim o tebe, verim ze ty si slusne dievca ale niektore take su. Co sa tyka tvojho problemu, skus sa s nim o tom porozpravat, ak to nepomoze ignoruj to a rob si podla seba. Mozno si na to zvykne a prestane ti hovorit do tychto veci. Ak neprestane ci sa to bude este zhorsovat zvaz ci s nim chces ostat. Aby mi niekto kecal do toho co mam oblecene a aky mam uces to by som nezniesla. On ta ma evidentne na to aby sa tebou mohol pysit, chce si ta obliect a vystrojit podla seba aby mu ta druhi zavideli ze co ma doma a v postelu. Ale neviem ci je toto prava laska, ci to on nrbere tak ze si kupuje krasavicu. Musis ty zvazit co je pre teba dolezitejsie.

fonte

Tak od teba nieco ziada, uplne normalne, ziadaj aj ty. Ked sa mi nieco nepaci otvorim si hubu, kedy to robili vsetci, bolo by tu ako v raji. Len urci hranicu.
K tym zenam zlatokopkam, ona ta zena bude vzdy potrebovat tu istotu od muza, ak planujes rodinu, tak bude musiet tahat chlap. To je normalne, na tom nevidim nic zlatokopecke. Z materskej neprezije. Teda pokial sa bavime o vacsine. Samozrejme su tu vynimky, ale chlap je zivitel a zena domacnost, na dobu nevyhnutnu urcite. Ale ako si kto zariadi.
Da sa to aj inak.
Bohuzial ale zeny trosku nevidia ekonomicku realitu na Slovensku a mnoho z nich ocakava od chlapov nieco, co je nerealne. Tam treba spojit sily, co casto nerobia a namiesto podpory hladaju lepsiu partiu.
Toto je smutne.
Snubka, dobre si to vystihla, zijeme v dobe, kedy si je jeden druhym sokom, teda tam je to o tom, kto je lovec a korist. Zeny na to nemaju hormonalnu vybavu, teda su donutene si osvojovat spravanie muzov, aby prerazili, ale aj to neplati vsade.
Ale uspesna zena je kohut na smetisku, to urcite a doma bude mat nohavice ona, teda aj ona.
Zdravy usudok, zeny nemozno porovnavat so psami, to je ozaj mimo. Ide hlavne o moralne nastavenie, na tej dedine su ludia viac konzervativni, v tych mestach je to liberalnejsie, To ide celym spektrom spravania, nielen v tomto. Osobne to povazujem za upadok. Nieze by na dedine nebolo, ale menej.
To, ze chlapi maju veci na uver je normalne, na byt, alebo dom si nikto nedokaze zarobit tak, ze to plati za hotove. Mizive percento. Vsetci splacaju. Casy, ked sa davali statne byty su prec, co je na inu debatu.
To, ze sa budu triast do konca zivota, aby neprislo nieco zle a neskoncili na ulici je chyba tejto doby, bohuzial je to tak, ako to je.
Mas ale pravdu v tom, ze hraju machrov, ale to dnes vsetci, namiesto pomoci druhemu, sucitu, podpore je ohovaranie, vysmech, zavist a tak dalej. Ale to je na dlhu debatu.

ahjajjaj

myslím, že o slušnosti, či morálke ľudí z miest a dedín rozhoduje Boh a nie človek. V dedine sa dosť veľa ohovára a tára, ľudia sú často netaktní. V meste je všetko anonymnejšie. Keď bol môj brat u mňa počas štúdia na návšteve, postavil sa na koľajnice a rukami volal električku. Ľudia sa smiali, potom povedal, no a čo, aj tak ma tu nepoznajú. :-) A s bratom sme vyrástli prevažne na dedine.
Inak súhlasím s tým, že Ťa súdia tí, ktorí sú sami ešte nezrelí.

ZdravyUsudok

Aaaaale chod, ani zlodej nebude kricat ze je zlodej ..a ze su zeny z dedin slusnejsie ako z miest je take tvrdenie ako ze poviem ze pes z mesta je horsi ako pes z dediny ..
A jasne ze sa chces vydat ved sa budes mat dobre pri nom ..netreba zahodit sancu ked sa ti podarilo takeho si ulovit :-D
Len pozor lebo z tvojich viet mam dojem ze ti bude coskoro prsat do nosa ..

akinom007

Partner, ma samozrjme pravo povedat ti ci sa mu paci co si si obliekla alebo nie pripadne poradit co kupit, alebo v com by ta chcel vidiet ...ale to je tak cele....ja som sa NIKDY neobliekala podla toho co prtner hovoril a ked aj obcas frflal na nieco co som si niekam obliekla pri tom to skoncilo, pretoze ho posluchat v takychto veciach nemienim, detto ohladne malovania. ja sa malujem a obliekam KOLI SEBE aby som sa dobre citila nie pre niekoho. Je mi luot takych, ktore to posluchaju...a vertne je takych kopec " to mi muz nedovoli kupit alebo obliect" trosku ubohe zial je to tak.Co dovolite chlapom to si k Vam dovolia

Simona393

Ale načo sa ty ideš obraňovať pred cudzími ľudmi ako ty žiješ? To teraz pojdeš spať s bezdomovcom do parku, aby si im dokázala, že nie si zlatokopka? To ťa nemusí zaujímaať, čo nejaký primitív vypisue na internete
Akonáhle ťa niekto začne zhadzovať a urážať, hoci ťa nepozna, vieš, že je to nešťastný človek, ktorý toho v živote veľa nedosiahol , závidí ti a svoju zlobu šíri kade chodí, aby sa aj iný cítili mizerne
Keby sa dalo blokovať, zablokuj ho, nech so svojou mizériou ostane sám.
Ostaní majú právo vyjadriť svoj názo slušner, argumentovať,hovoriť svoj pohľad, niekedy sa človek aj zasmeje aj zamyslí, ale aby mne muž, čo mi nesiaha po koniec kotníkov išiel rozprávať o mojej povahe výzore a kráse, z toho 99 % nemá pravdu, vžy len mávni rukou, povedz si aký chudák a ćhod ďalej1

Poučenie pre budúcnosť, mladá dáma,,,
A nie aby si sa s nim rozišla kvôli týmto prispievateľom tu.