Akoze nudim sa, ale tak vacsinou si najdem vzdy nejaku robotu. Len nemam rad sediet a rozmyslat co budem robit.
Od dnes uz vsetko nie je zavrete, myslim ze u nas je uz takmer po chorobe. A myslim si aj to, ze ludia ktori su aj nemocni na covid, nechodia s tym lekarom. Kazdopadne virus mutuje aj v nich samych.na ine forrmy (aj to som nkekde cital, ze ked sa nim.clovek nakazi, tak to, co mal clovek v sebe pred 14 dnami uz nemusi byt to, co ma v sebe teraz) a tym sa oslabuje. Takto si to ja vysvetlujem, ze prave preto v Cine takmer vymizol. A bude to aj tu tak isto.
Ja by som bol rad keby tie rúška ostali naďalej. V ČR to plánujú zrušiť. Lebo čo chodím po meste a hlavne keď cestujem MHD, tak počujem, že ľudia kašlú.
Má to význam.
A čo som zisril za posledné dni na sebe- neviem,.či som chytiL ten covid alebo čo, ale stále som cítil niečo v nose. Čiastočne aj teraz. No a sedí to s tým objavom, že korona sa mnozi hlavne v specifickych bunkach v nose, lebo obsahuju viac tych receptotov ACE2 A TMPRSS2 nez ine bunky a tym padom ich lahsie napada ( o tom sme uz videli clanky. www.zdravie.sk)....ja by som povedal, ze sa toto iste tyka aj inych virusov.
No, a mal.som kúpený davnejsie aj selén 200 mg na podporu imunity. Dal som si to a zistil som ustup toho pocitu vzadu v nose.
www.tvojlekarnik.sk
"Selén, chrípka a podpora imunity
Už pred mnohými rokmi vedci pracujúci s vírusmi chrípky zistili, že zvieratá s deficitom selénu sú omnoho náchylnejšie k infekciám, čo nie je až taký prevratný objav, keďže hocijaký nutričný deficit môže viesť k oslabeniu imunity. Zaujímavejšie ale bolo pozorovanie, že keď nakazili vírusom chrípky zvieratá s nedostatkom selénu, vírus u nich zmutoval do oveľa nákazlivejších a agresívnejších foriem. Zjednodušene povedané môže populačný deficit selénu viesť k ťažším a rozsiahlejším epidémiám chrípky."
Podľa mňa sa na selén dosť zabúda.
Užíval som tento 200mcg od Now Foods: gymbeam.cz.