Ako sa dostať z ťažkého rozchodu

Príspevok v téme: Ako sa dostať z ťažkého rozchodu
Mino1985

Dobrý deň,

Mám 34r. S ex som bol cez 3 roky.Pred vyše dvomi mesiacmi sa priateľka rozišla po telefone so mnou po tom čo mal ochorieť jej otec. . Vtedy ma nechcela vidieť cez 2 mesiace a každý môj pokus byť jej oporou, pomôcť jej skončilo zle až napokom, že už so mnou nechce byť. Jej sestra mi napísala, že sa vydala medzi tým ... Na jednej stránke má zmenené meno s prídavkom svojho vtedy ex. Ja som sa jej na to pýtal že prečo to spravila..všetko popiera a že to je len formalita a že mam jej dať pokoj a nič sa nepýtať lebo ma udá. Ide o to že neviem normálne žiť. Nechápem ako žena čo pri mne bola vždy milá a dobrá tak sa začne takto správať. Neviem si to uzavrieť lebo neviem čo vlastne bola pravda. Všetko si beriem na seba že je to moja chyba.. Moj živoť je vlastne len práca a domov. Nič ma nebaví. Kamaráti mali dve svadby a ja som tam ani nechcel byť. Snažil som isť do fitka ale aj to po pár cvikoch skončilo bez energie.. Chcel som, že si začnem písať s niekym na zoznamke ale nemá to význam..Pretože to nie je "ono",,Mali ste niečo podobné? Ako ste sa s tým vyrovnali..

veroniqc31

tak vztahy mozu byt narocnou a komplexnou zalezitostou na riesenie. vplyva tam kopa faktorov a ked uz dojde k nejakemu "vyvrcholeniu" ci rieseniu, tak vacsinou to vyplyva z nejakych veci - vztah a postoj k zivotu, nielen co clovek robi ale aj ako (v ramci vztahu, napr. komunikacia, podpora, spolunazivanie atd). malokedy sa to da nejak vulgarne zovseobecnit ze ten je zly a ona dobra, ten za to moze atd...
co vsak s tym robit?
idealne asi vzdy len to co clovek moze robit stale- praca na sebe, sebarozvoj, odosobnit sa viac od tazkosti, potom sa lahsie zvladaju a podobne. nejake inspiracie o vztahoch boli pekne napr. v tomto clanku -odkaz odstránený-
nik nevravi ze to je jednoduche, avsak praca na sebe stoji za to (miimalne uz len vdaka znizujucej sa urovni utrpenia v zivote nasledne :) )

Mino1985

Ja viem, že ste my radili čo mám robiť...len keď človek ľúbi a vidí tie pozitívne veci a nechce vidieť tie negatívne je to ťažké. Ale budem sa musieť zmieriť s tým, že tie roky boli stratené. Ono paradoxne mi to ona povedala v kriku, že stráca so mnou čas. Že by to dieťa trpelo len a mám si ich spraviť s inou ..Ako nechápem ako niečo môže niekto niečo také povedať, keď v jednu noc ma ľúbi a chce dieťa a potom sa zmení..Vedel som, že sa jej veľmi nebude páčiť keď jej poviem na druhý deň že mám obavy a istú nedôveru v našu budúcnosť ako budeme žiť..Ona reagovala, že keď nedôveruješ ..nie je o čom a skončila to a že čo si myslím je len môj problém..Pritom som chcel len niečo zmeniť aby sme žili ako pár už pod jednou strechou. Ona sa ako keby nesnažila aby som ja citil spokojne a mal po tých všetkých rozchodoch z jej strany vačšiu istotu.

ahjajjaj

Mino, my si tu zakaždým prečítame, ako sa k Tebe správa a ako reaguješ. Celý čas Ti hovoríme to isté, ale Ty nie si schopný to akceptovať a pomôcť si našimi radami.

Mino1985

Mala ist z LC do TT. Ja tu mám prácú..už niekoľko rokov sa chystala..Dokonca som chcel odísť aj ja k nej ale to tvrdila že nechce..tak sme takto fungovaly roky..pritom doma ju nič nedržalo...ani práca a rodina tiež nie ako som si mohol všimnúť.

fonte

Chcela ta zmotat cez decko, nepodarilo sa, tak papa. Urcite chrape s dalsimi. Nechce ist za tebou, skusim tipnut, z mesta na dedinu, alebo z vacsieho do mensieho?
Clovece, preber sa, to, ze si jej isiel do mobilu, pohoda, mal si jej ho omlatit o hlavu, ze nemal som :D To akoze keby ju nacapas v posteli, tak by si sa ospravedlnil?
Trosku gule do toho zivota, jaaaaj :D

Mino1985

Ahojte...
Tak medzitým sme sa dali dokopy a vysvetlili ten moj byt a bývanie...Že príde za mňou..Prešlo cez dva mesiace a ona ma ani neprišla ani pozrieť do nového bytu. Cestoval som a platil ubytovania len ja...A teraz keď sme boli spolu naposledy skončilo to definitívny rozchodom z jej strany. Povedala mi či si pri sexe nemusím dávať pozor..že by chcela dieťa..Ja som dieťa chcel ale až keď budeme mat jasno kedy a kde budeme spolu žiť..Ja som si nakoniec pozor dal...a neskôr na to že ona ma nebude nútiť keď nechcem a že jej to mam povedať..Moja ďovera v nej samozrejme po tom všetkom aj vašich radách nebola 100 percentá a keď som sa jej snažil vysvetliť že nechcem aby ostala tehotná a ja za ňu chodil 2,5h autom že chcem byť s ňou vtedy..tak hovorila že ona tam má lekárov..dokonca chcela ešte do prace íst do nemocnice..To sa nejako vylučovalo s tým že by za mňou prišla bývať a našla si prácu tu. Ostala taká že sa nedalo s ňou ani pohnúť..Medzitým jej písali rôzny chlapi..aj dáke srdiečka..ale ok..Celú noc som nespal a cítil som sa zle...A neviem čo ma to napadlo .keď bola v kúpelne tak som jej pozrel mobil..Viem bola to hlúposť nemal to robiť..chcel som číslo na jej mamu ktorú som poznal keby bol nejaký problém..aby mi aspoň poradila čo mam robiť...a všimol som si sms že sa stretáva na caj s nejakym chlapom a že ju otravuje bývalý..to neviem koho myslela..Prišla na to že som bol v telefóne jej...Krik z jej strany..urážky..Keď som sa jej snažil vysvetliť že po tom všetkom a tych rozchodov už pomaly neviem čím som..že keď to takto je..že nemam dôveru a istotu..tak ju to nezaujímalo..na fleku sa so mnou rozišla...že som úbohý a že to čo ina urobila v minulosti ju nezaujíma..Že som sa sprotivil jej a za to čo som urobil mi nikdy neodpustí. Mrzi ma to teraz

Omen

Matriska,
správna a pravdivá poznámka, s ktorou sa nedá nesúhlasiť. Vždy je to ľahšie pre toho, kto radí, ako pre toho, kto tú radu žiada. Lenže ľahšie a rýchlejšie sa vracia z kratšej cesty, menej bolesti to so sebou nesie...

Má len dve možnosti:
buď bude v tomto pre neho toxickom vzťahu pokračovať alebo
ho ukončí a príjme to ako lekciu, ktorá ho mala niečo naučiť, niekam ho posunúť...
Každá situácia má svoj začiatok, riešenie, východisko, aj svoj koniec. Nič nie je nemenné. Po každej búrke vyjde slnko a občas aj nádherná dúha.