Divia sa že mladí nemajú deti...

Príspevok v téme: Divia sa že mladí nemajú deti...
prihlasenie4545

V spravách to býva že mladí nechcú deti a že populácia starne...
A divia že nevedia dôvod prečo...

Tak ja vám poviem prečo...celý systém finančne ničí mladých pracujúcich ľudí a dobrý plat (alebo príjem) má len:

- malé percento tých najviac talentovaných, najviac šikovných (pričom veľká časť z nich aj tak utečie preč do zahraničia)
- zopár zbohatlíkov s povolaním syn
- nejaké percento kriminálnikov a podvodníkov, mafiánov + štruktúry ktoré sú priamo napojené na štát a oficiálne organizácie
- nejakí šikovní podnikatelia, ktorých je tiež málo (z ktorých veľa má konexie na predchádzajúcu uvedenú skupinu ľudí)

... zvyšok ľudí musí žiť od výplaty k výplate so žiadnym výhľadom do budúcnosti, so žiadnou možnosťou na postup... a potom sa budú diviť že prečo mladí nechcú mať deti.. Hypotéky sú drahé, nájmy sú drahé, život je DRAHÝ! Kde tie ich deti budú vychovávať? V stane pod mostom??

A či sa má kadžý stať programátorom? A či manážérom? Každý sa musí stať riaditeľom aby mal dobrý príjem? Zmiznú všetky problémy keď zrazu každý bude študovať právo a medicínu? Kto bude robiť "podradné" práce... štatisticky väčšina ľudí musí práve tieto práce robiť, lebo tam je najviac potreba... iné "vyššie" pozície sú tiež potrebné ale je ich len malé percento...

Alebo nech majú deti len tí čo v tých 20% šikovných riaditeľov, ale ich deti nebudú potom chcieť robiť tie práce...

Buď nech sa zvýši životná úroveň pre "obyčajných" ľudí alebo nech potom držia huby keď sa im nechce platiť...

Jozko 53

Linda 112 alebo 1227 ? Este mi napadlo ako, si pisala ze si kredit dobijas 20€ mesacne. Ja platim mesacne za moj , manzelkyn a dvom detom, cize 4 - slovom styri telefony 20-25€ . A to mam vsade pausal. Ako si prisla na to, ze kredit je pre teba vyhodnejsi? A takto neefektivne hospodaris aj v inom?

ozoon111

Je pravda ze na Slovensku ak nemas znamosti , zozenies iba podradnu slaboplatenu pracu. ja robim uz 20 rokov na zivnost a ak niekoho nepoznam alebo nedam uplatok ked chcem pracu , ujde sa mi iba slabo platena praca , omrvinky. Hoci sa mne osobne hnusi niekoho uplacat , nejde to , bud budem zobrak alebo si uplatim ten zarobok.

Jozko 53

Linda 112 : Cize TY nie si Linda 1227 zo vcera, resp zo zaciatku tejto diskusie? Alebo sa nepametas s akym nickom si zacala? Lebo mne prispevky od Linda 1227 a teraz od Linda 112 pripadaju ako by ich pisala jedna a ta ista osoba, lebo myslienkovo nadväzuju.

Jozko 53

Linda 1227 Moja praca je s PC, cize gro casu travim pri PC , Tablete alebo telefone. A oci si pozeranim do PC nepokazis, to je mytus. Oci si pokazis lenivostou ich pouzivat, t.z ak budes aj cely den pozerat do obrazovky, ale kazdych 10-15 min podvihnes zrak a pozries sa na nieco vzdialene , oci budes mat aj vo vyssom veku OK. Problem je ten, ze ludia sa zapozeraju do obrazovky, alebo knihy dlhodobo a ocne svaly ochabnu a tam je ten problem s ocami. To Ti potvrdi kazdy oftalmolog.

Linda112

Jozko 53 ak by si bol aspoň trošku inteligentný tak pochopíš, že tie čísla sú len obrazné. Isteže viem, že z toho je xy detí a dôchodcov. Pointa Ti ušla. Pekný deň prajem, venuj sa radšej manželke a neseď pri počítači, škodí to očiam.

Jozko 53

Linda 1227 : Ak teda pises o cislach a si myslis, ze na Slovesnku je potrebne uspiet 5,5 mil ludom, tak ani sa nemozes divit, ze si tam kde si - nechcem urazat, ale isto vies, ze z tych 5,5mil je niekolko milionov deti a dochodcov , studujucej mladeze a skolopovimnnych deti. Ty si pisala ze mas ekonomicke vzdelanie? Teda pocet pracujucich sa znizi na 2,5 mil.
Ale inak, na svete je 7 miliard ludi a ver tomu, ze 6 miliard, sa ma horsie ako TY!!!

Jozko 53

tojedili... : Prave ze to bolo myslene ako vtip. Cize, ak si sa zasmial, tak to je v poriadku......:)
Ale ak by si si precital s "porozumenim" vsetky prispevky Ovecky, tak by si zistil, ze v niektorych si protirecila k predchadzajucim, a teda bud o sebe klamala, vymyslala, alebo ako som usudil ja z tych prispevkov, je falosna.

antilooopa: Precitala si si vsetky prispevky, alebo len z poslednej strany? Pripomente mi niekto jednu vetu z mojho prispevku, ktoru povazujete za taku, ze niekoho ohovaram. Pretoze ja mam za to, ze som len ponukal iny pohlad a riesenie na problemy, ktore tu spominala Ovecky a aj Linda1227.

chlap25

a ešte by som dodal, že práve kvôli takým sviniam ako je on. ÁNO, nazvem vás sviňa, pane... ak vy môžete pracujúceho človeka nazývať sviňou, tak ja mám plné právo nazvať vás ešte 2 krát tak horšie ale neurobil som to... no späť k veci, kvôli takým sviniam existujú nízke platy a otrokárske podmienky pre pracovníkov, lebo tie svine si o sebe myslia akí sú oni 100000 krát lepší a ako ťažko na sebe makali a zaslúžia si milióny na úkor ostatných, ktorí nie sú tak "úžasní" ako oni

MiaLiatnova

...podla mna len prehanaju..prave ze mam pocit, ze teraz v mojom okoli maju mlady deticky...ale pravda je tiez ta, ze jednoducho mnohe pary si to nemozu dovolit..

Najčítanejšie články