Divia sa že mladí nemajú deti...

Príspevok v téme: Divia sa že mladí nemajú deti...
prihlasenie4545

V spravách to býva že mladí nechcú deti a že populácia starne...
A divia že nevedia dôvod prečo...

Tak ja vám poviem prečo...celý systém finančne ničí mladých pracujúcich ľudí a dobrý plat (alebo príjem) má len:

- malé percento tých najviac talentovaných, najviac šikovných (pričom veľká časť z nich aj tak utečie preč do zahraničia)
- zopár zbohatlíkov s povolaním syn
- nejaké percento kriminálnikov a podvodníkov, mafiánov + štruktúry ktoré sú priamo napojené na štát a oficiálne organizácie
- nejakí šikovní podnikatelia, ktorých je tiež málo (z ktorých veľa má konexie na predchádzajúcu uvedenú skupinu ľudí)

... zvyšok ľudí musí žiť od výplaty k výplate so žiadnym výhľadom do budúcnosti, so žiadnou možnosťou na postup... a potom sa budú diviť že prečo mladí nechcú mať deti.. Hypotéky sú drahé, nájmy sú drahé, život je DRAHÝ! Kde tie ich deti budú vychovávať? V stane pod mostom??

A či sa má kadžý stať programátorom? A či manážérom? Každý sa musí stať riaditeľom aby mal dobrý príjem? Zmiznú všetky problémy keď zrazu každý bude študovať právo a medicínu? Kto bude robiť "podradné" práce... štatisticky väčšina ľudí musí práve tieto práce robiť, lebo tam je najviac potreba... iné "vyššie" pozície sú tiež potrebné ale je ich len malé percento...

Alebo nech majú deti len tí čo v tých 20% šikovných riaditeľov, ale ich deti nebudú potom chcieť robiť tie práce...

Buď nech sa zvýši životná úroveň pre "obyčajných" ľudí alebo nech potom držia huby keď sa im nechce platiť...

Linda112

chlap25 to som rada, že si pochopil príspevok. A o tom ceý čas píšem. Sýty hladnému neverí. Stretla som sa s tým hlavne u slovenských podnikateľov, v zahraničí ani moc nie. Tam majú celkom iné myslenie ako slováci. Ten Bubo90 si skrátka neuvedomuje, že on mal šťastie. Nepopieram, že mohol byť šikovný a že sa snažil. Ale rovnako ako on sa môže snažiť celé Slovensko a aj tak nie je možné, aby celé slovensko uspelo. Celé Slovensko, 5,5 milióna ľudí si môže povedať : "Tak, idem na sebe makať, vydám zo seba to najlepšie", a tak začnú podnikať. Vieš kam tým mierim? Že je nemožné aby 5,5 miliónov ľudí uspelo. Pritom sa snažia, pracujú a makajú na sebe. Aj ja si môžem povedať a spolu so mnou ďalších 500 000 ľudí, že "Idem piecť koláče a torty". Uspeje všetkých 500 000 ľudí? No nie. Neuspejú všetci a môžu byť všetci šikovní, môžu zo seba dať všetko, maximum a aj tak všetci neuspejú. Ďalších 500 000 ľudí si povie "Idem študovať medicínu, právo, IT", no uspejú všetci? Veď toľko ich nepotrebujeme, veľa z nich sa neuplatní. A takto by som mohla pokračovať ďalej. Ale to takým ľuďom, čo si nevidia ďalej od nosa, nevysvetlíš. Nie každý ma potenciál, každý sa nevie predať. Nehovoriac o tom, že trh je presýtený. Keby sme všetci len podnikali alebo boli lekári, IT, inžinieri a vedci nebolo by ľudí, ktorí by nám zabezpečovali a vyrábali produkty dennej spotreby. Nie je všetko iba čierne a biele a písať, že sme lenivé svine lebo ja som to predsa dokázal a ide to, pritom býval u mamičky a o všetko mal postarané, to už nevidí. A čo ľudia, ktorí nemajú šťastie na rodičov, ktorí sa musia odsťahovať keď skončia školu? Ako si tí zarobia na byt a splatia ho pred 30-kou? No nijako, lebo dnes už potrebuješ 20% a z čoho ten človek našetrí tých 20% keď skončí školu? Skrátka a jasne, on to dokázal a tí, čo nie, sú pre neho lenivé svine. Škoda s ním strácať čas.

chlap25

Linda, tak ako píšeš - sýty neverí hladnému, preto majú tie deb*lné reči o tom že "keď to dokážem ja tak to dokáže každý" a kto nie tak je automaticky lenivá sv*ňa...

Nedokážu, alebo skôr nechcú pochopiť že to nie je len o tom že človek na sebe maká ale treba byť aj v správny čas na správnom mieste a je veľa ľudí, ktorí makajú a majú často krát aj lepšie schopnosti ako oni sami, ale sú len prehliadaní...

Takí ľudia ako on sú zahľadení sami do seba a nechcú si pripustiť pravdu, lebo by to ponížilo ich veľké ego, ktoré si vybudovali na tom, že "niečo dokázali"...

S takýmto prístupom k ľuďom čo nemali v živote šťastie sa vždy stretávam práve u takých, ktorí to šťastie mali a hralo dôležitú úlohu pri ich "úspechu"... ešte som nestretol lekára, ktorý by sa nejak vyvyšoval nad pracujúceho človeka a nadával mu do lenivých prašivcov.. Lepšie sa dokážem porozprávať s lekárom než nejakým "úspešným biznismenom" ktorý si myslí že je lepší než všetci ostatní. Takisto aj mám kamarátov ITčkarov, ktorí sú úplne v pohode chlapci a nemajú problém baviť sa aj s niekým kto má napríklad "len" učňovku.. Ide o to aký je človek, nie aké má vzdelanie a čo "dokázal" ... tak to je, preto títo ľudia ako tento majú neustále tie isté reči, sú to prosté také osobnosti

Linda112

Ovecky chápem Ťa, u mňa to bolo rovnaké. Keď som sa vrátila z UK myslela som si naivne, že nebudem mať najmenší problém sa zamestnať. Vrátila som sa hlavne kvôli rodine, priateľom a samozrejme, vadilo mi zdieľať dom s ďalšími xy ľuďmi, sama uznáš, že človek potrebuje svoj priestor. Ja som si prácu začala hľadať až keď som sa vrátila, čo bola chyba keď to hodnotím teraz. Hľadanie práce na SK je kapitola sama o sebe. Poslala som desiatky a desiatky životopisov, v drvivej väčšine prípadov sa mi vôbec neozvali. Ozvali sa mi z fabrík a z Kauflandu a do toho Kauflandu ma nakoniec tiež nezobrali. Hlásila som sa aj o pozíciu administratívnej pracovníčky, pracovníčka v banke, na pošte.... ale bez najmenšieho úspechu. To sú teplé miestečka, ako som sa neskôr dozvedela. Takže keď mi niekto povie, že to ide aj bez známosti, odpoviem, že možno áno, ale v tom prípade sa jedná o ozaj veľké šťastie. Bez známosti a rodinkárstva je to veľmi ťažké ak nie rovno nemožné si nájsť dobrú prácu. Mimochodom životopis som mala napísaný veľmi dobre, kontroloval mi ho personalista a mala som ho aj prispôsobený tej-ktorej práce, o ktorú som sa hlásila. Takže tam problém nebol. A vo mne tiež nie, keďže mi, ako som už spomínala, ani neodpovedali na 90% žiadostí. A nepomohlo mi ani to, že anglicky hovorím plynule, teda naozaj plynule, žiadna anglo-polština a podobne, s poliakmi som tam totiž vôbec nepracovala, ani so slovákmi či čechmi a žila som s angličanmi, to isté v práci. Teda bola to super skúsenosť na naučenie sa angličtiny. Posielala som si aj životopisy do firiem ako Dell, Siemesns a podobne, kde mali hlavnú podmienku anglický jazyk, ale samozrejme, ani odtiaľ sa mi neunúvali ozvať. Takže takto to je na Slovensku, a naozaj je pravda, že "stýty hladnému neverí", lebo niekomu sa zadarilo aj bez známosti a taký človek bude tvrdiť, že to bez známosti ide a že my sme tí, ktorí sú leniví alebo sa málo snažia, ale už nechápe, že to, že on sa tam dostal bez známosti je ozaj veľké šťastie. Človek je totiž ovplyvnený zážitkami a skúsenosťami zo svojho života, a teda keď sa jednému darí tak neverí takému, ktorému sa nedarí, keď on dostal dobrú prácu bez známostí, tak neverí, že sa nedá dostať niekam bez známostí a takto by som mohla pokračovať ďalej. Aj moja krstná mama dostala prácu v poisťovni len preto, lebo tam mala kamarátku. Moja spolužiačka zo strednej sa dostala na úrad ministerstva len a len preto, lebo tam mala bratranca. Takže dovolím si tvrdiť, že v 95% prípadov ľudia získajú dobrú prácu cez známosti a tých zvyšných 5% sú ľudia, ktorí dostali prácu bez známostí.

tojedilino

o co za idiota je ten Jozko53 haha citujem "Este aj v tom klames, ze prsi, ved len terza zacalo". musim sa smiat, Jozko53 ono to tak niekedy byva, vies? Ze v Ba prsi ale v TT nemusi :D :D :D Nemozem sa prestat smiat, to je kus vola :D :D :D

antilooopa

Jožko 53, ja sa hanbím za to, že som zo Slovenska, hoci som nikde inde dlhodobejšie nežila. Tu sa tak kradne, závidí, ohovárajú iní ľudia, že to ani nie je možné. Ty si toho jasným príkladom.
Nie každý chce žiť so zvieratami na východe Slovenska a má na svoj názor a potreby úplne rovnaké právo ako ty na svoje. To by si mal akceptovať, že životné cesty sú rôzne a nie je len tá tvoja jediná dobrá.

KaberneT

podnikateli si dovazaju ludi z rumunska,lebo tí im za tych par eur robit budu!slovaci chodia makat do sveta aby zarobili ale nas podnikatel,zamestna radsej rumuna,hlavne nech na nove auto alebo inu zbytocnost,hlavne nech odpise z dani
nemaju to take tazke nasi podnikatelia,je sice tazke zacat ale zabehnute firmy maju tak prechcany system,ze odrbu zamestnanca,stat a oni mu este podakuju.

Jozko 53

aleluja. Prave ze Ovecy nieje spokojna so svojim zivotom a stale nadava. Inak moja manzelka ma 172cm a 59kg a vyzera o 5 rokov mladsie na svoj vek, pricom porodila prirodzenou cestou dve deti.

aleluja

Presne som vedela, kam diskusia zajde, Ovecka si to zlizne za sprostost inych :D Zas tu niekto zavidi a zerie ho, ze je niekto spokojny so svojim zivotom, typicke. Za to ze vase zeny maju zarastene spinave nechty a vyrastene vlasy, chodia s nadvahou sa nemusite chodit vyzivat na fore. To ani neni zena, ktora sa smeje inej, ze sa o seba stara. To musi byt dobre nenavistna mrcha.

Ovecky

Ale ste trapni, je dokonale priehladne, ze celu temu zalozil troll a tieto dva posledne nicky ste jeden, kto vie, mozno ze ste jeden aj so zakladatelom. Zavidite, ze niekto si odkladal a sanoval, ze sa niekto dostal prec z SK? Lezi v zaludocku, ze nejaka zena si svoje sedive vlasy zafarbi a venuje sa sama sebe a popritom moze mat rada zvieratka, kdetoz ta tvoja je pri tebe chuderka? Hmm, typicka slovac, zavist sa liecit neda, bohuzial:)

Najčítanejšie články