Divia sa že mladí nemajú deti...

Príspevok v téme: Divia sa že mladí nemajú deti...
prihlasenie4545

V spravách to býva že mladí nechcú deti a že populácia starne...
A divia že nevedia dôvod prečo...

Tak ja vám poviem prečo...celý systém finančne ničí mladých pracujúcich ľudí a dobrý plat (alebo príjem) má len:

- malé percento tých najviac talentovaných, najviac šikovných (pričom veľká časť z nich aj tak utečie preč do zahraničia)
- zopár zbohatlíkov s povolaním syn
- nejaké percento kriminálnikov a podvodníkov, mafiánov + štruktúry ktoré sú priamo napojené na štát a oficiálne organizácie
- nejakí šikovní podnikatelia, ktorých je tiež málo (z ktorých veľa má konexie na predchádzajúcu uvedenú skupinu ľudí)

... zvyšok ľudí musí žiť od výplaty k výplate so žiadnym výhľadom do budúcnosti, so žiadnou možnosťou na postup... a potom sa budú diviť že prečo mladí nechcú mať deti.. Hypotéky sú drahé, nájmy sú drahé, život je DRAHÝ! Kde tie ich deti budú vychovávať? V stane pod mostom??

A či sa má kadžý stať programátorom? A či manážérom? Každý sa musí stať riaditeľom aby mal dobrý príjem? Zmiznú všetky problémy keď zrazu každý bude študovať právo a medicínu? Kto bude robiť "podradné" práce... štatisticky väčšina ľudí musí práve tieto práce robiť, lebo tam je najviac potreba... iné "vyššie" pozície sú tiež potrebné ale je ich len malé percento...

Alebo nech majú deti len tí čo v tých 20% šikovných riaditeľov, ale ich deti nebudú potom chcieť robiť tie práce...

Buď nech sa zvýši životná úroveň pre "obyčajných" ľudí alebo nech potom držia huby keď sa im nechce platiť...

Jozko 53

Kaido : Spolu s manzelkou mame mesacne asi 900 €, ak zaplatim vsetko dokazem mesacne usetrit 100-150€ t. j za 2 roky mame asi 2500€ a taku dovolenku all inclusive na last momet pre 4 osoby na 11 noci do Egypta, alebo Grecka za taku sumu v lete kupis. Stale nechapem o com pises . Preto, ze Ty nieco nevies, alebo nedokazes, neznamena, ze sa to neda!

Linda112

Kaido tento pán je už trošku starší, je zbytočné s ním mrhať energiou a časom. Nemá nič iné na práci, len sa hádať online. Jasné, že hospodáriť nevieme keď nemáme z čoho. Keď obraciame každé euro. Ale to človeku ako je on, nevysvetlíš. On má svoju pravdu a hotovo, iný názor neprijíma.

Kaido

Zo 600€ platu chodis do egypta, na maltu, no to vies komu hovor. Ja si nekupujem kazdy rok auto mam 4 roky to iste, ledva mi vyjde na opravu. A druhych ludi neriesim, vravim co si mozem dovolit ja alebo znamy. No jednoducho nic.

Je to na hlavu postavene, iphone alebo hocjaka pc hra sa neodvija od lokalnej ekonomiky ale od svetoveho trhu, cize 50€ stoji hra prr anglicana a tolko isto pre slovaka, ktory zaraba 3-4x menej.

Jozko 53

Kaido: Precital si vsetky moje prispevky? Bezne cestujem po slovensku a aj dovolenky Grecko, Malta, ci Egypt si doprajem. O com to tu pises?Preto, ze sa snazim vysvetlit, ze vediet hospodarit s peniazmi sa oplati, je nieco poburujuce? Ved si kupuj kazdy rok zbytocne nove auto, alebo novu TV, ale sa potom nestazuj ze si nestastny, lebo stale okolo teba bude niekto, kto ma viac a Ty budes zase nadavat.

Kaido

To co je za trolla tento jozko, treba sa spokojit aj s malom a stale utahovat opasky? Ved ty si typicky priklad preco tu ludia robia za tak malo, ako to povedal fico: "obdivujem na slovakoch to ze sa vedia uskromnit a ziju zo 400€ vyplaty" nie doslovne, ale v tomto zmysle. Zahranicni ministri len krutili hlavou a nechapali ako je to mozne.

Ludia chcu aj normalne zit, cestovat, zdravo sa stravovat, cvicit, dopriat si nejaku akciu, kupit nejaku vec. To tvojim stylom "prezivania" sa sice sa prezit do dalsej vyplaty ale nie je to zivot. Kazdy slovak aj to najmenej platene povolanie by mal mat aspom 1000€ na dostojny zivot.

A co mame realne? Najhorsie potraviny siroko na okoli, navyse cenovo na urovni drahych statov, zdravotnictvo na urovni Bangladesu. Minimalne platy z ktorych sa neda normalne zit, ludiamysia robit nadcasy, soboty len aby si dopriali nieco naviac alebo nedajboze sa im nieco doma pomazi, auto hoc co a uz to proste nevychadza.
Cesty derave ako za 2sv vojny, samozrejme korupcia, dochodky 200-300eur, no hroza. Clo ek co si obhajuje tento stat a zivot v nom musi byt absolutne mimo reality.

Jozko 53

Viete, a to je vo vsetkom take jednoduche. Nemusite mat vela penazi ak s nimi viete vychadzat. Ale ak ste rozhadzovacni, ziadny vysoky plat vam nebude dostatocny.

Jozko 53

Pre vsetkych : 1x Pausal ISIC 8,5 €
2x Pausal Sova 5 10 € ,
1x Pausal mini - 1€ za 100MB dat a volania po 4cent
1x Sikovna volba - kolko prevolam po 10cent

Cize kto tu klame?

FB

Jediny falosny si tu ty, vraj 25€ za 4 mobily no urcite to ti zhltne iba magor, prestan tu trollovat spamovat vymyslat si a urazat slusnych ludi. Ovecka to tu dobre zhrnula, zbytocna namaha, kto chcel pochopil kto nie bude ju tu dissovat, dobre vie preco sa uz neozyva, s takymi tupcami sa bavit pod uroven

mudra_sova

jozko53
To čo máš za paušál a operátora keď platíš za 4 mobily 20-25 eur? Veď to nie je ani možné.

znamosti

Ja beriem iba fušky, je to dobre zaplatené. Ak by som chcel pracovať na zmluvu, polovicu výplaty zhltne štát a mne zostane holý k... Keď nemáš známosti, neškrtneš si.

Najčítanejšie články