Divia sa že mladí nemajú deti...

Príspevok v téme: Divia sa že mladí nemajú deti...
prihlasenie4545

V spravách to býva že mladí nechcú deti a že populácia starne...
A divia že nevedia dôvod prečo...

Tak ja vám poviem prečo...celý systém finančne ničí mladých pracujúcich ľudí a dobrý plat (alebo príjem) má len:

- malé percento tých najviac talentovaných, najviac šikovných (pričom veľká časť z nich aj tak utečie preč do zahraničia)
- zopár zbohatlíkov s povolaním syn
- nejaké percento kriminálnikov a podvodníkov, mafiánov + štruktúry ktoré sú priamo napojené na štát a oficiálne organizácie
- nejakí šikovní podnikatelia, ktorých je tiež málo (z ktorých veľa má konexie na predchádzajúcu uvedenú skupinu ľudí)

... zvyšok ľudí musí žiť od výplaty k výplate so žiadnym výhľadom do budúcnosti, so žiadnou možnosťou na postup... a potom sa budú diviť že prečo mladí nechcú mať deti.. Hypotéky sú drahé, nájmy sú drahé, život je DRAHÝ! Kde tie ich deti budú vychovávať? V stane pod mostom??

A či sa má kadžý stať programátorom? A či manážérom? Každý sa musí stať riaditeľom aby mal dobrý príjem? Zmiznú všetky problémy keď zrazu každý bude študovať právo a medicínu? Kto bude robiť "podradné" práce... štatisticky väčšina ľudí musí práve tieto práce robiť, lebo tam je najviac potreba... iné "vyššie" pozície sú tiež potrebné ale je ich len malé percento...

Alebo nech majú deti len tí čo v tých 20% šikovných riaditeľov, ale ich deti nebudú potom chcieť robiť tie práce...

Buď nech sa zvýši životná úroveň pre "obyčajných" ľudí alebo nech potom držia huby keď sa im nechce platiť...

Keita

Januska to dokonale vystihla... A Charles tiez... mam tu zalozenu temu, ze mame okolo seba ludi, ktori nas davaju dole svojim negativizmom...neviete si predstavit, ake to je tazke, ked nemate oporu a podporu v rodine a najblizsich...a tiez mame 33 a neplanujeme deti a uz sme si aj za to vypoculi svoje...na SK sa kazdy do kazdeho prestarava, ale ze by riesili vazne veci, to nie, ved ako Charles napisal, sused je lahsia korist

Gaaspi

Na financie a životnú úroveň to nehádžte lebo pri týchto debatách hneď uzemňujem s tým že sa pozrite do chudobných častí afriky a indie kde ľudia zarábajú dva doláre, žiadne kvalitné zdravotníctvo, ich domácnosti sú na úrovni bunkrov ktoré sme si ako decká stavali počas hrania sa vonku, perú v potoku, vodu ťahajú zo studne, svieti si lampášmi... A práve tam populácia rastie najviac! V pohode aj osem detí každá rodina. Oni si z toho ťažkú hlavu nerobia!

Ja súhlasím so zvyškom. Je každého vec či chce mať deti a ja by som nechcel aj keby som mal milión eur! Nie kždého baví vychovávať to. Ale zem je preludnená. Ceľkovo globálne je viac ľudí ako má byť, ako zem unesie tak nech kľudne pôrodnosť klesá. Nahradia to iné štáty kde majú tých 10 detí každá druhá rodina.

Charles Bukowski

No jo, Slovaci su zvláštni ľudia. Na jednej strane sa starajú do každého na koho natrafia a strkajú nos do súkromia druhých ľudí. Na druhej strane ľahkovážne a bez hlbšieho premýšľania volia morálny odpad do parlamentu a o to a co by sa mali starat (ako štát hospodári s ich daňami) sa nestarajú.
Na druhej strane, sused je ľahšia korisť ako politik...
Každopádne vela ludi proste deti mat nechce a je to každého osobná vec. Ani ja ich nechcem, lebo je to veľká zodpovednosť, co si podľa vychovy niektorých detí ich rodičia zrejme neuvedomujú ;)
Ja sa nestaram do druhých ľudí, tak nech sa nestarajú oni do mňa, to je moje motto.

Peggie26

tiež mám 26 rokov 2 roky som vydatá a s manželom si nevieme predstaviť mať dieťa žijeme len tak tak lebo prerabame starý dom a všetci do nas len hučia že máme mať deti kým nebude neskoro ale ako do práce musíme chodiť ... veď nechceme to malé trápiť že mu nebudeme mať ani na poriadnu stravu...

januska998

presne toto je na Slovensku najhorsie ten tlak okolia aby mal kazdy nasilu rodinu a deti cim viac tym lepsie. Este nikdy som sa nestretla s pristupom ze ked poviem ze nemam deti niekto by povedal je to ok tvoje rozhodnutie. Vzdy to zacina a preco a mala by si mat a budes to lutovat ze nemas atd atd. A tie lutostive pohlady iných zien matiek su za sto bodov :) . Ja som normalne dala vypoved zo starej prace v administrative v zenskom kolektive lebo tie pohlady kolegyn a to vyclenovanie mna ako bezdetnej zeny boli strasne. Na Slovensku ludia strasne tazko znasaju ze zivot sa da zit aj inak nez podla zauzivanej sablony dom, dve alebo viac deti a zivot od vyplaty k vyplate.

michal2222

EV365 vidis toto je problem ludi ze si myslia ze to co si myslia oni myslia si vsetci . To ze ty chces deti neznamena ze to chcu aj iny , ja deti nechcem lebo by mi zrali cas hlavne ten cas . Ja proste niesom ochotny sa obetovat pre ne to nieje otazka penazi , ak by som aj prachy mal a mal moznosti pochybujem zeby som deti chcel . Su to len vyhovorky ze je to koli prachom v afrike penaze nemaju a deti su .Ja ich nechcem lebo som sebec a chcem si zit podla seba . A mam moznosti zabavy a viem co chcem. Nepotrebujem deti na to aby som sa citil naplneny pretoze sa necitim prazdny ako zijem . Mna naplna to ako zijem . Ta sloboda , ten klud , nic nereve nic a nik odomna nic nechce . Moja jedina misia je ist do prace . Ale aj to je volbe mam take nizke naklady ze by mi stacili 4 fusky mesacne na to aby som prezil .Lebo najlepsie sa ma ten co nic nechce alebo realita chce uplne najmenej. Cim viac chceme tym viac problemov to prinasa . Spokojnost je v hlave. Preto ja dokazem byvat v garazi a ostatny krutia hlavou a rodicia sa za mna hambia. Ale to je problem okolia nie moj .

Tutenstein_xD

Tvrdiť, že každý chce deti, len si to neprizná je blbosť. Niekto jednoducho deti nechce a tak to má počas celého života. Čo je na tom nepochopiteľné ?

EV365

Každý chce deti, len si to neprizná. Možno riešiť otázku prežitia, a preto nemáš ani pomyslenie na deti. Vlastné bývanie a slušná práca nie je zlý štart do života.