Divia sa že mladí nemajú deti...

Príspevok v téme: Divia sa že mladí nemajú deti...
prihlasenie4545

V spravách to býva že mladí nechcú deti a že populácia starne...
A divia že nevedia dôvod prečo...

Tak ja vám poviem prečo...celý systém finančne ničí mladých pracujúcich ľudí a dobrý plat (alebo príjem) má len:

- malé percento tých najviac talentovaných, najviac šikovných (pričom veľká časť z nich aj tak utečie preč do zahraničia)
- zopár zbohatlíkov s povolaním syn
- nejaké percento kriminálnikov a podvodníkov, mafiánov + štruktúry ktoré sú priamo napojené na štát a oficiálne organizácie
- nejakí šikovní podnikatelia, ktorých je tiež málo (z ktorých veľa má konexie na predchádzajúcu uvedenú skupinu ľudí)

... zvyšok ľudí musí žiť od výplaty k výplate so žiadnym výhľadom do budúcnosti, so žiadnou možnosťou na postup... a potom sa budú diviť že prečo mladí nechcú mať deti.. Hypotéky sú drahé, nájmy sú drahé, život je DRAHÝ! Kde tie ich deti budú vychovávať? V stane pod mostom??

A či sa má kadžý stať programátorom? A či manážérom? Každý sa musí stať riaditeľom aby mal dobrý príjem? Zmiznú všetky problémy keď zrazu každý bude študovať právo a medicínu? Kto bude robiť "podradné" práce... štatisticky väčšina ľudí musí práve tieto práce robiť, lebo tam je najviac potreba... iné "vyššie" pozície sú tiež potrebné ale je ich len malé percento...

Alebo nech majú deti len tí čo v tých 20% šikovných riaditeľov, ale ich deti nebudú potom chcieť robiť tie práce...

Buď nech sa zvýši životná úroveň pre "obyčajných" ľudí alebo nech potom držia huby keď sa im nechce platiť...

ajka563

Mylne tomu hovorite uberat naroky . Preboha ozaj neviem ktory narod viac utahuje opasky ako slovaci snad len v Somalsku. Ved sa pozri na nasich ludi vsetci nanervy, hlavy zvesene zniceny ludia po uliciach ziadna radost a zivot.. Kazdy sa snazi na vsetkom len setrit kupujeme nekvalitne potraviny a vsetko najlacnejsie jedine kde vidim ze sa maju ludia lepsie je BA. Drahe auta oblecenie luxusne to ano. Ale zbytok SK katastrofa. Nasi ludia su ozaj setrny ked to porovnam so zahranicim. Ved pozri aj nato ako su nasi ludia obleceny ake maju stare jazdene auta. Vsetko kupovane na dlh. Slovensko nieje Amerika spamätajte sa uz prosim o akých nárokoch to tu pisete.

Ovecky

Mily Jozko, 90% parov z nasho okolia sa rozchadza a rozvadza a ani v zahranici robit nemuseli, stacilo, ze mali hypo, deti a nezvladli to. Takze tak. Nech sa kazdy zariadi ako chce a nech si robi co chce. Ja mojho muza nemusim nikam vyhanat, my sa vieme dohodnut ako normalni ludia.

Jozko 53

Linda 1227: Ale Linda, preco na mna utocis, ved sa snazim pochopit tvoje zivotne podmienky. Bude lepsie ak nedokazes splacat najom a Ta vyhodi do ubytovne s 10 spolubyvajucimi? Alebo spokojne zit s tym jednym a este aj nasetrit. No ako citam, tak ty aj Ovecky ste si zobrali na plecia viac ako dokazete v sucasnosti zvladnut. Ovecky by si mohla splnit sen uz teraz, ak by isla chovat zvieratka na vychod alebo juh sk. a netrvala na mieste bydliska. Ty by si mohla viac usetrit, ak by si so svojim "nizkym" prijmom netrvala na "luxusnom" samotnom byvani. A tu je ten problem väcsiny slovakov a taktiez vas dvoch. Kazda musi ubrat zo svojich narokov, lebo zivot Vas dostane na kolena a bud sa to zohladni na vasom zdravi alebo inak.

Linda112

Jozko 53 Vy nemáte vôbec žiadne argumenty preto aby ste nevyzerali ako hlupák mi tu píšete o spolubývaní. Žijem sama, lebo chcem byť sama. Bývam v 1izbovom byte a nemienim sa s nikým tlačiť. Kapišto?

Linda112

Jozko 53 už som Vám to písala. Žijem sama. Výplatu mám 650 eur a aj to len vtedy, keď pracujem aj soboty. Bývam v prenájme kde platím 350 euro, ale nenažratý prenajímateľ mi to chce zdvihnúť na 400 eur. Za jedlo miniem 100- 130 euro, nemám paušál ale kredit 20 eur mesačne. Zostane mi 100 - 150 euro. A to som si nekúpila žiadne oblečenie, topánky, drogériu ani kozmetiku. A teraz čarujte !!! Ide zima, budem potrebovať kabát. Potrebujem operáciu očí, stojí to 2000 euro, no za koľko na to našetrím? Rok - dva roky? Pokazí sa mi práčka alebo chladnička, čo urobím? Pôžička? Alebo si budem prať ručne? A potraviny budem uchovávať na parapete a aj to len v zime lebo v lete sa mi pokazia? Celé zle.

Jozko 53

Linda 1227 : Ako byvas teraz , ake mas mesacne vydavky, kolko mas rokov, mas vaznu znamost, ak ano ma svoje byvanie?

Linda112

Jozko 53 Vy stále nechápete o čom je reč. Mne k šťastnému a spokojnému životu stačí len jedno jediné. A to je bývanie. Ale bývanie za ktoré nemusím platiť 30 rokov. Stačí mi pár metrov štvorcových ku šťastiu. Ale mojich. To je všetko. Ale ako si na to nasporiť z 600 eurového platu? Keď ste tak skúsení tak nám poraďte?!

Jozko 53

Linda 1227, Ovecky: Ale ten ujo ma skusenosti, a viem co je zivot. Mam svagra ktoreho manzelka "vyhnala" pracovat do zahranicia, aby si mohli postavit dom isla s nim a pracovali. Postavili, dom rozviedla sa. Mam kamarata, ktory taktiez pracoval v dvoch pracach aby postavil manzelke dom, taktiez sa rozviedli. Ak Vas zivot bude len o peniazoch, caka Vas podobny osud, lebo charakter vecne nespokojneho cloveka sa väcsim mnozstvom penazi nezmeni.

Linda112

Ovecky vôbec sa ním nezaoberaj, je to ujo ktorý už má svoj vek, pracoval v dobe komunizmu. Vôbec nevie o čom je dnešný život.