Divia sa že mladí nemajú deti...

Príspevok v téme: Divia sa že mladí nemajú deti...
prihlasenie4545

V spravách to býva že mladí nechcú deti a že populácia starne...
A divia že nevedia dôvod prečo...

Tak ja vám poviem prečo...celý systém finančne ničí mladých pracujúcich ľudí a dobrý plat (alebo príjem) má len:

- malé percento tých najviac talentovaných, najviac šikovných (pričom veľká časť z nich aj tak utečie preč do zahraničia)
- zopár zbohatlíkov s povolaním syn
- nejaké percento kriminálnikov a podvodníkov, mafiánov + štruktúry ktoré sú priamo napojené na štát a oficiálne organizácie
- nejakí šikovní podnikatelia, ktorých je tiež málo (z ktorých veľa má konexie na predchádzajúcu uvedenú skupinu ľudí)

... zvyšok ľudí musí žiť od výplaty k výplate so žiadnym výhľadom do budúcnosti, so žiadnou možnosťou na postup... a potom sa budú diviť že prečo mladí nechcú mať deti.. Hypotéky sú drahé, nájmy sú drahé, život je DRAHÝ! Kde tie ich deti budú vychovávať? V stane pod mostom??

A či sa má kadžý stať programátorom? A či manážérom? Každý sa musí stať riaditeľom aby mal dobrý príjem? Zmiznú všetky problémy keď zrazu každý bude študovať právo a medicínu? Kto bude robiť "podradné" práce... štatisticky väčšina ľudí musí práve tieto práce robiť, lebo tam je najviac potreba... iné "vyššie" pozície sú tiež potrebné ale je ich len malé percento...

Alebo nech majú deti len tí čo v tých 20% šikovných riaditeľov, ale ich deti nebudú potom chcieť robiť tie práce...

Buď nech sa zvýši životná úroveň pre "obyčajných" ľudí alebo nech potom držia huby keď sa im nechce platiť...

Mikinkoo

Keď sa chce niekto hrať na paničku, chodiť na pedikuru, manikúru, vlasy a nemá na to predpoklady ani finančné ani iné tak potom je jasné že je nas*ratá na celý svet. Hehe

Jozko 53

Ovecky : A este nieco,co podporuje moj nazor, ze si falosna. Vies pohybujem sa aj v komunite ludi co sa staraju o zvieratka, ale take nieco ako ze dat si urobit nechty ci nafarbit flasy u nich to ani nahodou, Aj mojej manzelke uz je z teba do smiechu, a to sa ta trochu zastavala lebo si zena.

Ovecky

1. Aku ja mam zlu cestu? Zla bola jedine ta cesta, pocas ktorej som sa snazila na SK, ako taka bezprizorna slepa mys. Ja som so svojim zivotom spokojna, tak ako to je. Ale za to chapem ludi, ktori na SK zostali a ziju tak ako ja predtym. Preto odporucam odhodlat sa a ist zarobit.

2. Falosny si akurat tak ty, ignorujes moje fakty a bijes sa za to, ze aj na SK sa da, dokonca rovnako ako vo Svajc, vsak? Hmm, ale ja kradnut nemienim, nie som politik. Vy sa davajte okradnut kolko chcete. Vravim, nech si kazdy robi co chce a ako chce. Nikde som nepisala, ze v CH chcem zostat zit, ale aj keby sme sa tak rozhodli, teba po tom je akurat tak holy prd

Nic, idem si uzivat nedelu, konecne prestalo prsat, treba pozriet hory, nie len doma lapiet. Majte sa pekne deti, Linda ak chces, mozme aj sukromne. Mozno ti pomozem s pracou, ak by si mala zaujem o narocnejsiu krajinu ako UK. Zanechaj mail. Pa

Jozko 53

Ovecky : To este stale tvrdis, ze nie si falosna? Tak na vychod alebo juh Sk nepojdes. lebo kamarati a rodina, ale prestahovat sa do zahranicia uz uvazujes.!!!! To snad nieje ani mozne.
To iste Linda 1227, spolubyvajuceho si nezoberie, lebo chce samotne byvanie, ale do zahranicia pojde pracovat a byvat aj s 10 na izbe.

Nedivim sa Vam, ze ste take ake ste a tam kde ste.

Mikinkoo

Tu nešťastní ľudia obviňujú všetkých okolo a štát a navzájom sa podporujú namiesto toho aby sa pozreli na seba...

ajka563

ovecky presne mi pises z duse. Tiez neznasam ked niekto povie ze na SK su neskromni ludia! Vôbec to tak nieje. Ja som tak isto zila v mladosti presne ako ty pises nakup oblecenia a topánok bol normalne maly sviatok pre mna ktory sa konal raz za dlhuuu dobu. Setrila som na potravinách setrila som na kozmetike tiez som nechodila kadernicke farbila a strihala som sa sama doma . Dovolenka pri mori ziadna ani ziaden vylet nic proste ziaden zivot lebo ved treba setrit na blbe byvanie co ti zhltne cely zivot . A aj tak to bolo malo nemohla som si prenajat ani garsonku ani lebo by ma vysla cely plat do posledného eura. Zato ze niekto na ulici vidi mladého zasrana co ma drahe auto alebo povolanie syncek tak uz hodnoti ze cele Slovensko je neskromne.

Ovecky

Ajka presne tak, vraj utiahnut? Na SK som si nedovolila za 8 rokov(!) ist kadernicke na farbu, ist si dat zrobit nechty, nakupovala som v lacnych sekacoch, stade mam znackove, nie z obchodu, pouzite po niekom! Mozem menovat donekonecna co vsetko sme si odtrhali od ust, co vsetko sme nekupili, kam sme nesli, moju mladost od navratu z UK na SK som stravila sanovanim, setrenim, skreckovanim, ako taky debi*. Az teraz vidim, ako mi zivot pretekal pomedzi prsty, ked sme s manzelom sedavali po vikendoch doma, lebo ist si sadnut s partiou, alebo nedajboze na vylet s ubytovanim nas hned mohlo vyjst aj 100€ za vikend. A to som este dala nizku sumu. Sanovali sme si na domcek kym ceny rastli zavratnou rychlostou a z nasho nasanovaneho si mozme kupit tak pozemok, ale nejaky maly! Fuj, zle mi je z ludi, ktori toto dokazu povedat, ze uskromni sa. Ked to pocujem, jezia sa mi chlpy a plieskala by som to rad radom, hlavne ked dotycny nema sajnu o vasom zivote, on sam podedil a netusi, ze velmi dobre viete, co je to nemat a triet biedu, ako ja, bez rodicov od malicka, vzdy chudobna ako kostolna mys, po brigadach za 20korun a taki ti povedia, ze si mamonarka, ked sa dostanes k peniazom, ktore si si slusne zarobil, taki co vsetko podedia a nemusia nic. Zavistliva slovac

ajka563

Len par ludi na SK ma luxusny zivot ale mlade rodiny maju kazda byt na hypoteku, starsie auto na dlh, setria a rataju kazde euro. Aj na vylety sa uz musi chodit na pozicku aby cloveka neporazilo ze si uz ani dovolenku nedovoli a troska radosti a zmeny.

Ovecky

Linda, ja ti rozumiem, ani nevies ako. Keby som nemala manzela, neviem ako by som to sama na SK utiahla. Predpokladam, ze aj ty mas po 30, alebo blizko nej a nechces uz zit ako v UK, ako ja, s dalsimi x poliakmi, slovakmi, cechmi, riesit ocikane wc dosky od cudzich a plesnive taniere v dreze, vsak. Clovek chce uz mat svoj pokoj a svoje sukromie po praci, cim je starsi, o to viac. Preto byvas sama, mylim sa? Este ze sem neprispieva ten panko co rano, poradil by ti ist k rodicom, koho trapi, ze mozno ziadnych nemas ako ja? Nechcela by si z SK odist za hranice? Nie kazdy ma na to odvahu, ale ja napriklad ine vychodisko nevidim...