Divia sa že mladí nemajú deti...

Príspevok v téme: Divia sa že mladí nemajú deti...
prihlasenie4545

V spravách to býva že mladí nechcú deti a že populácia starne...
A divia že nevedia dôvod prečo...

Tak ja vám poviem prečo...celý systém finančne ničí mladých pracujúcich ľudí a dobrý plat (alebo príjem) má len:

- malé percento tých najviac talentovaných, najviac šikovných (pričom veľká časť z nich aj tak utečie preč do zahraničia)
- zopár zbohatlíkov s povolaním syn
- nejaké percento kriminálnikov a podvodníkov, mafiánov + štruktúry ktoré sú priamo napojené na štát a oficiálne organizácie
- nejakí šikovní podnikatelia, ktorých je tiež málo (z ktorých veľa má konexie na predchádzajúcu uvedenú skupinu ľudí)

... zvyšok ľudí musí žiť od výplaty k výplate so žiadnym výhľadom do budúcnosti, so žiadnou možnosťou na postup... a potom sa budú diviť že prečo mladí nechcú mať deti.. Hypotéky sú drahé, nájmy sú drahé, život je DRAHÝ! Kde tie ich deti budú vychovávať? V stane pod mostom??

A či sa má kadžý stať programátorom? A či manážérom? Každý sa musí stať riaditeľom aby mal dobrý príjem? Zmiznú všetky problémy keď zrazu každý bude študovať právo a medicínu? Kto bude robiť "podradné" práce... štatisticky väčšina ľudí musí práve tieto práce robiť, lebo tam je najviac potreba... iné "vyššie" pozície sú tiež potrebné ale je ich len malé percento...

Alebo nech majú deti len tí čo v tých 20% šikovných riaditeľov, ale ich deti nebudú potom chcieť robiť tie práce...

Buď nech sa zvýši životná úroveň pre "obyčajných" ľudí alebo nech potom držia huby keď sa im nechce platiť...

Ovecky

Ty o com tocis? Uplne mimo misu. Povedala som, ze nechcem byt od nich daleko po navrate na SK, ze chceme byvat pri rodine. S takymi ako ty tazko ved ty si rob co chces, ja ti nic nekazem! Nech sa kazdy stara o seba a robi co vie a ako najlepsie vie!

Linda112

Ovecky a žijem v Trnavskom kraji, kde je zamestnanosť snáď najnižšia, ale to teda neviem odkiaľ zobrali. Rozmýšľam, že znovu vypadnem do zahraničia, ale už nie do UK ale do Holandska alebo Nemecka, Rakúska, skrátka niekde, kde budem žiť a nie iba prežívať z výplaty do výplaty a nikdy si nekúpiť byt. Máš pravdu, bývanie je základ a nie triasť sa kedy mi exekútori zoberú byt, niečo sa mi stane, stačí len úraz, dlhodobá práceneschopnosť a čo potom? Skončím na ulici? Bývanie by mal byť základ, ale bohužiaľ dnes sa bývanie stalo luxusom na ktorý sa musíš zadĺžiť na celý zvyšok života. Ani ja nechcem žiť v strese čo keď oň prídem, čo ak prídem o prácu. Ako si mám založiť rodinu, deti? Keď ich ani nemám kam priviesť? Hrozne depresívne je to.

Linda112

Ovecky žila som v Readingu a potom v Londýne. Bolo to fajn, ale chýbala mi rodina, priatelia a preto som sa vrátila na Sk. Bohužiaľ to tu je boj. A zohnať tu prácu je nadľudská úloha, keď teda nechcem makať na smeny, čo momentálne bohužiaľ makám, keďže z niečoho žiť musím. Akurát mám z toho depky.

Jozko 53

Ovecky : Falosne je podla mna to , ako sa odvolavas na rodinu a kamaratov, no nemas problem ich opustit a ist pracovat na niekolko rokov do zahranicia. Ja som ani neuvazoval o lepsom prijme tak, aby som pracoval co i len na smeny, dochadzal niekde mimo mesta, alebo chodil na tyzdnovky a prisiel o cas straveny s rodinou, a to uz vobec nie s vycestovanim do zahranicia kvoli peniazom. Radsej budem zarabat menej, a svoj cas venujem rodine, konickom a priatelom.

Ovecky

Poviem to inak, keby sme s muzom boli ozaj obaja lavi a tupi, keby sme si neodzili svoje a nevedeli, kolko sa da zarobit mimo SK, ze to ide aj inak ako na hypo a s nervakmi z SK neustale rastucich cien v nepomere k platom, som ticho a spokojna. Ale vieme. Nazvi si to ako chces, prekliatie, prilezitost. Nemohla by som uz kludne spat, keby som nevyuzila prilezitost, vdaka ktorej mozme mat kludnejsi, spokojnejsi zivot a netriast sa co bude s nasim domovom ak jeden ochorie a vypadne prijem, ze nam ho zoberu. Nic ine clovek nechce iba byvanie bez, alebo len s minimalnou pozickou, ved to je zaklad! Ja odmietam zit 30r v strese a strachu, v neistote. Ostatni nech robia ako chcu.

Ovecky

Jozko a co je na tom falosne? Radsej teraz tri roky prec, ako sa odstahovat a zit dalsich 30 od rodiny na vychode. Comu nerozumies? A vraj ako kralovna. Na SK urcite...

Jozko 53

Ovecky: Velmi dobre chapem o co Ti ide, ale Ty asi nechces pripustit pravdu o ktorej pisem a to, ze clovek niekedy nemoze mat vsetko. Ak si myslis, ze praca v zahranici je ten rebrik o ktorom som pisal a takto sa dostanes vyssie - cize k peniazom teda OK, Ale potom nechapem, ze si schopna opustit rodinu a kamaratov a ta doba bez nich Ti nebude chybat, je to take - falosne. Kolko rokov si uz vlastne bolo bez kamaratov a rodiny a kolko este si schopna byt. Nebolo rozumnejsie sa pozriet niekde na vychode na lacnejsi pozemok a zit si tam s tymi peniazmi co uz mas ako kralovna, ak stale posuvat a odkladat svoj sen. Ved aj tu budu ceny rast a Ty ich stale budes chodit do zahranicia dobiehat. Kedy budes pracovat so zvieratkami v 50ke?

Ovecky

Linda, kde na SK byvas? My na dedine na zapadnom SK, asi 100km od BA a ceny su tu neskutocne, lebo blavaci tu kupuju pozemky a chalupy, domaci si neskrtne pri tychto novych pomeroch. Ja ti to poviem blbo, ale tak ako to je, neni inej moznosti, iba sa vratit naspat do zahranicia. UK nie je ziadna vyhra uz, bohuzial, nerozmyslala si nad inymi krajinami? Vies trocha nemecky? Osud ako cez kopirak...Kde v UK si zila?

Ovecky

Jozko, nechapes. Samozrejme, odstahovat sa mozme a kupit pozemok i domcek o polovicu lacnejsie na vychode, juhu SK. Ale hovori ti nieco slovo rodina, kamarati? Chceme zit tam, odkial pochadzame! Preco ja mam byt nutena sa stahovat inde, ked si chcem splnit sen, do chudoby, na vychod, juh, alebo na Ukrajinu, do Rumunska a podobne? O tom tu cely cas pise Linda, preco maju byt ludia do niecoho nuteni, co sme otroci? Radsej vytlciem v zahranici viac, ako opustit rodinu a priatelov po navrate domov.