Divia sa že mladí nemajú deti...

Príspevok v téme: Divia sa že mladí nemajú deti...
prihlasenie4545

V spravách to býva že mladí nechcú deti a že populácia starne...
A divia že nevedia dôvod prečo...

Tak ja vám poviem prečo...celý systém finančne ničí mladých pracujúcich ľudí a dobrý plat (alebo príjem) má len:

- malé percento tých najviac talentovaných, najviac šikovných (pričom veľká časť z nich aj tak utečie preč do zahraničia)
- zopár zbohatlíkov s povolaním syn
- nejaké percento kriminálnikov a podvodníkov, mafiánov + štruktúry ktoré sú priamo napojené na štát a oficiálne organizácie
- nejakí šikovní podnikatelia, ktorých je tiež málo (z ktorých veľa má konexie na predchádzajúcu uvedenú skupinu ľudí)

... zvyšok ľudí musí žiť od výplaty k výplate so žiadnym výhľadom do budúcnosti, so žiadnou možnosťou na postup... a potom sa budú diviť že prečo mladí nechcú mať deti.. Hypotéky sú drahé, nájmy sú drahé, život je DRAHÝ! Kde tie ich deti budú vychovávať? V stane pod mostom??

A či sa má kadžý stať programátorom? A či manážérom? Každý sa musí stať riaditeľom aby mal dobrý príjem? Zmiznú všetky problémy keď zrazu každý bude študovať právo a medicínu? Kto bude robiť "podradné" práce... štatisticky väčšina ľudí musí práve tieto práce robiť, lebo tam je najviac potreba... iné "vyššie" pozície sú tiež potrebné ale je ich len malé percento...

Alebo nech majú deti len tí čo v tých 20% šikovných riaditeľov, ale ich deti nebudú potom chcieť robiť tie práce...

Buď nech sa zvýši životná úroveň pre "obyčajných" ľudí alebo nech potom držia huby keď sa im nechce platiť...

Bubo90

Sranda že ja som nikdy nemal žiadne známosti a vždy som sa dobre zamestnal. Stačilo nemať klasický tuctový životopis ale pekný, grafický vytvorený napr. vo Photoshope a potom sa dobre odprezentovať.
To že bez známosti sa nedá zamestnať sú len také názory - výhovorky.

Linda112

Nedávno tu niekto písal a študentke čo vyštudovala právo a pracuje v Rakúsku ako čašníčka. Nemohla sa na SK uplatniť. Nemáš známosti- nemáš nič.

Linda112

Ja o Tvojich 100 euro nestojím, ďakujem. A zase sme pri tom. Súhlasím, že VŠ typu sociálna práca a podobné nezmysly nemajú uplatnenie a väčšina ich študuje len preto, lebo vedia, že na inú školu nemajú a myslia si, že "veď aspoň budem mať titul a keď ho budem mať, budem dobre zarábať". Potom vyjdú zo školy a končia za pokladňou. V tom máš pravdu, ok priznávam. No nie každý má na to študovať medicínu, právo, It, STU a podobne. Ja bojujem za to, aby každý človek, ktorý ma chuť pracovať zarobil toľko, aby neživoril.

Linda112

Dnes nájsť prácu je problém a ako si písal, nájsť si druhú alebo tretiu prácu... to je nemožné. Ja mám problém nájsť si inú prácu ako tú vo výrobe. A nemysím si, že by som bola hlúpa.

Bubo90

áno to sú ľudia zo VŠ typu sociálna práca a pod ktorí išli študovať len preto aby nemusel ísť do roboty.
keď mi ukážeš niekoho kto má dokončenú STU a pracuje za pokladňou, pošlem ti na účet 100€.

Linda112

Bubo90 tak a teraz si sa ukázal. Vieš Ty vôbec, že aj VŠ vzdelaní ľudia pracujú vo fabrikách alebo v obchode za pokladňou? Z ľudí ako Ty sa mi dvíha žalúdok. A áno, máš pravdu, nie všetci chceme mať zodpovednosť, niektorým stačí málo, a to slušný plat z ktorého by sme neživorili a čas na osobný život.

Bubo90

Dement je silné slovo ale áno takýto ľudia väčšinou neovládajú základy gramatiky, nevedia logicky uvažovať, nechcú mať žiadnu zodpovednosť atď.
Inak by takéto práce dlhodobo nerobili.
Týmto nechcem nikoho uraziť.

Linda112

jozko 53 ale ostatní ľudia sú tým pádom znevýhodnení a musia otročiť. Je to smutné, ale je to tak. Nemáš hlavu na učenie, tak budeš muklovať za pár euro. A o to tu ide. Pozri aké máme ceny, aké su ceny bytov, potravín, energií, služieb a teraz pozri na minimálnu mzdu. Šialené. A zahraniční otrokári to zneužívajú. Ja som v takej fabrike robila, to je katastrofa čo sa tam deje, ako sa tam správajú k ľuďom. Po týždni som utiekla. Ľudia tam plakali.

Linda112

Bubo90 ide o to, akko tých ľudí súdiš. ITčkár musí mať niečo v hlave, kým smetiara môže robiť každý. Úplne si zhodil a ponížil ľudí, čo robia rukami. Tým chceš povedať, že ten smetiar, pekár je dement? Preto to tak aj vyzerá na Slovensku, a nielen na Slovensku ale všade keď majú ľudia také názory ako Ty. Že ten, čo robí rukami, je hlupák.