Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Divia sa že mladí nemajú deti...

Príspevok v téme: Divia sa že mladí nemajú deti...
prihlasenie4545

V spravách to býva že mladí nechcú deti a že populácia starne...
A divia že nevedia dôvod prečo...

Tak ja vám poviem prečo...celý systém finančne ničí mladých pracujúcich ľudí a dobrý plat (alebo príjem) má len:

- malé percento tých najviac talentovaných, najviac šikovných (pričom veľká časť z nich aj tak utečie preč do zahraničia)
- zopár zbohatlíkov s povolaním syn
- nejaké percento kriminálnikov a podvodníkov, mafiánov + štruktúry ktoré sú priamo napojené na štát a oficiálne organizácie
- nejakí šikovní podnikatelia, ktorých je tiež málo (z ktorých veľa má konexie na predchádzajúcu uvedenú skupinu ľudí)

... zvyšok ľudí musí žiť od výplaty k výplate so žiadnym výhľadom do budúcnosti, so žiadnou možnosťou na postup... a potom sa budú diviť že prečo mladí nechcú mať deti.. Hypotéky sú drahé, nájmy sú drahé, život je DRAHÝ! Kde tie ich deti budú vychovávať? V stane pod mostom??

A či sa má kadžý stať programátorom? A či manážérom? Každý sa musí stať riaditeľom aby mal dobrý príjem? Zmiznú všetky problémy keď zrazu každý bude študovať právo a medicínu? Kto bude robiť "podradné" práce... štatisticky väčšina ľudí musí práve tieto práce robiť, lebo tam je najviac potreba... iné "vyššie" pozície sú tiež potrebné ale je ich len malé percento...

Alebo nech majú deti len tí čo v tých 20% šikovných riaditeľov, ale ich deti nebudú potom chcieť robiť tie práce...

Buď nech sa zvýši životná úroveň pre "obyčajných" ľudí alebo nech potom držia huby keď sa im nechce platiť...

Jozko 53

Ovecky: Ale prave o tom pisem, mas sen ktory si ani v zahranici nemoze splnit kazdy, snad na Sibiri alebo na Aliaske, ak su naozaj take ceny ako pises, ale aj tu by si v nejakej casti Slovenska isto nasla vhodny pozemok pre teba. Ved nemusi byt v Tatrach alebo pri BA. A o tom to cele je, ze si nespokojna lebo mas nerealne poziadavky. Ja by som tiez chcel dalekohlad od Swarovskeho za 2500€ no nebudem preto nadavat, ze na taky nemam lebo mam nizky plat, ale kupim si za iny za 250€ a vytesujem sa z tohto a som stastny.

Linda112

Ovecky ako keby si písala o mne. Tiež som žila skoro 5 rokov v Anglicku, angličtina na komunikatívnej úrovni, po návrate na sk som si myslela, že nebudem mať najmenší problém uchytiť sa a ejhľa... maximálne tak za pás do výroby. Tiež mám ekonomickú školu, ale je mi tak na dve veci. Nepotrebujem zarábať tisíce eur mesačne, chcem domček alebo malú chalúpku kde budem v pohode žiť bez toho, aby som mala na krku 30 ročnú hypotéku. Ale odkiaľ na to vziať? Nekradnem, nemám známosti, tak čo robiť? Neprišla som ešte na to.

Ovecky

Linda, napadla ma jedna prihoda, kde som sa dostala do posledneho vyberoveho kola s 2 uchadzackami, vraj nas bolo cez 100. Hadaj, kto dostal poziciu? Sefovej zeny kamaratka. No na co sa snazit? Zbytocne:)

Ovecky

Jozko, si mimo, mna netrapi co ma sused. My chceme zit skromne so zveratkami v chalupke pod lesom, lenze ten pozemok pod tym lesom dnes u nas stoji 50tisic a domcek tak 100. Ako a kde si na to vytlct na SK a nekradnut? Hm? Ja sa nechcem stahovat do Rumunska vies? Ja chcem zit doma na SK! Jedina moznost pre nas bola zahranicie, kradnut tiez nemienim!

Ovecky

Linda, ja som si prezila svoje. Zila som 4 roky v UK, po navrate na SK som sa dala s vervou do prace, ze nieco dokazem. Nekonecne posielanie zivotopisov, kde ma ani na pohovor nezavolali, pozerali ako na svaba, ze dalsia co chce robotu, co tu chce, dokonca mi povedali, dalsia co vie anglicky a ma ekonomiku, co s vami, chapes to...prace na dobu urcitu, na dohody, drb... kolegyne vo vyrobe na smeny, ohovaracky, intrigy, dva krat som sa dostala do prace v kancelarii, v prvej despoticky sef, ktoremu podnik nakoniec skrachoval, v druhej ulisny uchyl, ktory akonahle ma zacal ohmatavat, dostal na stol moju vypoved. Dala som sa na podnikanie v oblasti sluzieb, bohuzial zla lokalita, vsetci chceli vsetko zadarmo, aj ked som mala najlacnejsie ceny na SK, dovoz neboli ochotny zaplatit, s muzom nas to dozralo, tak sme sli za hranice, na co je doma byvat v peknom kraji, ked tam nie su moznosti, ked su tam tupi, zavistlivi ludia, ktorych sa tam pristahovalo mraky z miest, ked pozemky stupli na take ceny, ze sa cloveku chce plakat. No na co? Radi by sme zili doma v chalupke pod lesom, len nech mi niekto vysvetli ako na to a nerobit otroka banke 30r plus muklit od rana do vecera za tretinovy plat ako v zahranici? Ja to proste nedokazem, na SK sa mi nikdy nedarilo a darit nebude, manzel s jeho profesiou este ako tak, ale na co by ostaval na SK ked v zahranici ma 4x tolky plat. Smutna realita!

Jozko 53

Ovecky: Su ludia ktorym staci to co im zivot ponukne a su taki, ktori by chceli stale viac hoc nemaju prilezitost a ani schopnosti. To su Ti vecne nespokojni. Niekomu ale tento udel "chudoby" posluzi ako rebrik, aby sa dostal vyssie. Ini sa s tym dokazu zmierit a su stastni s tym malom co maju. Je jasne, ze mnohi by chceli to co ma sused, hoc na to nemaju ani peniaze ani charakter a ani vzdelanie a teda zalezi len od nich ci vo svojom zivote budu spokojni. Niesom veriaci, ale zaregistroval som z tohto smeru jednu myslienku. Diabol je panom tohto sveta a on dava peniaze tym, ktori mu sluzia. To znamena , ze nemusis byt smutna ak nemas viac ako tvoj sused, aj tak sa mozno casom zisti, ze ten sused bol podvodnik, prevadzac , paserak, alebo vydierac.

Linda112

Ovecky svätá pravda, im to nevysvetlíš. Mňa ani len na pohovor na recepčnú nezavolali. Raz som bola na pohovore ako klientský pracovník v banke, samozrejme pohovor bol fejk a bol už dopredu vybraný uchádzač. Mimochodom bola to sesternica jednej pracovníčky, ktorá tam už robila. A takto je to všade. Nemusíš mať ani vzdelanie, stačí mať tie správne kontatky.

Bubulak2

Kazdy sa vsetkemu cuduje, ale kazdy by sa mal starat najprv o seba a ked chce a ma na to, tak by mal pomoct aj inym. Zo socialky sa vyzit neda, ludia sa toho boja, ze raz padnu na socialne dno, tak kradnu, ako sa len da. Je to kvoli strachu. Niektore veci sa deju z nudy, ale to uz je ina kapitola. Ked clovek padne na same dno, tak mu veru nikto nepomoze, nikto z rodiny. Toto sa asi nazyva bratska laska. Ked niet love, tak neni love. Alles klar, Herr Kommissar? Odlahcene povedanee.

Ovecky

Zaujimave, ze na moje prispevky sa nereaguje. Linda, nechaj tak, nevysvetlis. Jasne, ze sa bez znamosti dostanes napr. do vyroby na smeny. Tebe aj mne je jasne, ze hovorime o ´lepsich´ poziciach, napriklad obycajna recepcna vo firme. Pre niekoho shit, a co by za to nejaka baba, ktora musi muklit vo vyrobe dala. A prave tieto pozicie idu cez znamosti. Nehovoriac o pro forma inzercii. Chlapovi nevysvetlis, vela chlapov sa ma aj na SK dobre. Nech si skusia byt zenou. Sexualne obtazovanie som zazila iba na SK, vysvetli niekto preco? Ta ista pracovna pozicia, to iste slusne oblecenie ako v zahranici, ziadne vystrihy, ziadne mini ani leginky. Hm. Ostane ticho, uvidis.

Jozko 53

Bubo90 : Presne tak. Vsade sa pise, ze len cez znamosti ci u lekara ci v zamestani.... Moja manzelka rodila bez kadejakych uplatkov a tiez mi to nikto neveri. Tak neviem, ci tie uplatky nedavaju prave taki co potom nemaju pre seba a teda potrebuju viac zarabat prave na tie uplatky.