Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Divia sa že mladí nemajú deti...

Príspevok v téme: Divia sa že mladí nemajú deti...
prihlasenie4545

V spravách to býva že mladí nechcú deti a že populácia starne...
A divia že nevedia dôvod prečo...

Tak ja vám poviem prečo...celý systém finančne ničí mladých pracujúcich ľudí a dobrý plat (alebo príjem) má len:

- malé percento tých najviac talentovaných, najviac šikovných (pričom veľká časť z nich aj tak utečie preč do zahraničia)
- zopár zbohatlíkov s povolaním syn
- nejaké percento kriminálnikov a podvodníkov, mafiánov + štruktúry ktoré sú priamo napojené na štát a oficiálne organizácie
- nejakí šikovní podnikatelia, ktorých je tiež málo (z ktorých veľa má konexie na predchádzajúcu uvedenú skupinu ľudí)

... zvyšok ľudí musí žiť od výplaty k výplate so žiadnym výhľadom do budúcnosti, so žiadnou možnosťou na postup... a potom sa budú diviť že prečo mladí nechcú mať deti.. Hypotéky sú drahé, nájmy sú drahé, život je DRAHÝ! Kde tie ich deti budú vychovávať? V stane pod mostom??

A či sa má kadžý stať programátorom? A či manážérom? Každý sa musí stať riaditeľom aby mal dobrý príjem? Zmiznú všetky problémy keď zrazu každý bude študovať právo a medicínu? Kto bude robiť "podradné" práce... štatisticky väčšina ľudí musí práve tieto práce robiť, lebo tam je najviac potreba... iné "vyššie" pozície sú tiež potrebné ale je ich len malé percento...

Alebo nech majú deti len tí čo v tých 20% šikovných riaditeľov, ale ich deti nebudú potom chcieť robiť tie práce...

Buď nech sa zvýši životná úroveň pre "obyčajných" ľudí alebo nech potom držia huby keď sa im nechce platiť...

Jozko 53

Linda1227: ale nemozes na to takto pozerat. Ved je jasne, ze vsetky prace su rovnako dolezite, ale nie vsetci mozu robit kazdu pracu? Preto su aj takto ohodnotene. Ak by kazdy mal schopnosti robit v IT, alebo mal zaludok robit lekara, tak tie platy by boli v tychto zamestnaniach nizsie. Ale nie kazdy to dokaze a tychto ludi je malo, tak ako ich maju ziskat k sebe, jedine vysokym platom

Linda112

Bubo90 ale ja to veľmi dobre chápem. V IT sektore sa peniaze točia, ale čo z toho, keď ja na to skrátka nemám aby som bola ITčkárka? IT je pre mňa veľká neznáma, už na škole som mala problémy na hodine informatiky.

Bubo90

Ale vy to stále nechápete a melete stále to isté dokola.
Dnes nejde o tom čo je ako užitočné ale o to kde sa točia aké peniaze.

Linda112

Pre mňa - za mňa nech má ITčkár aj 5000 eur keď je šikovný, ale nech aj ten robotník vo výrobe zarobí aspoň tých 1000 euro. Alebo ten kto nemá v hlave sa musí zmieriť s tým, že bude žiť na hranici chudoby? Pritom rukami urobí kus práce a tie produkty, výrobky čo ten robotník vyrobí využívame všetci.

Linda112

Práca ITčkára nie je dôležitejšia ako práca smetiara, robotníka alebo kohokoľvek iného. Keby ľudia nerobili v automobilkách, kto by tie autá vyrobil? Keby neboli pekári, kto by piekol? A smetiari? Keby smetiari nevyniesli smeti, umreli by sme od zápachu. A čo keď upratovačka neuprace? Budeme žiť v špine? Murári keby nepostvili domy, byt kde by sme bývali? Akurát tak v stane v lese. Bodaj by tieto práce nikto nechcel robiť, by ste sa uvedomili koho skutočne potrebujeme. Nehovorím, že ten ITčkár nie je potrebný, každá práca je potrebná.

Bubo90

A okrem toho ten ITčkar pracuje pre firmu ktorá má 100 možno aj 1000 násobne väčší zisk ako nejaká pekáreň alebo nebodaj OLO. Preto je tak platený. To že pre teba ITčkar nemá žiadny osoh nikoho nezaujíma...

Jozko 53

platynaplac : na to sa musis pozriet z ineho pohladu. Ano tebe sa zda ze praca pekara je dolezitejsia ako IT ckara, ale kolko z 1000 ludi by mohlo ist po DVOJDNOVOM skoleni robit do pekarne? ...mozno 950. Ale vies kolko z 1000 ludi by mohlo ist po MESACNOM skoleni robit do IT sektora asi 2 dvaja . A tu mas ten rozdiel v platoch. Chapes To?

Bubo90

Pretože ten smetiar a pekár môže byť každý ale ten itčkar musí mať niečo v hlave. Toto keď nechápeš smutné...

platynaplac

Ja sa len na jedno hnevam. Preco ma nejaky itckar ktory robi pre nejaku firmu a spolocnost z jeho prace nema ziadny dalsi osoh ma mat plat ako traja pekari, smetiari dokopy alebo ine dolezite povolania ktore spolocnost denne potrebuje. Preco tu nevieme zaplatit profesie bez vs ktore potrebuje kazdy clovek kazdy den.A najvyssie platy maju darmozraci v parlamente, ludia co maju vysoke skoly a sedia v kancloch a piju kavu prekecaju polovicu pracovnej doby a idu domov. A ludia co varia, pecu, upratuju a potrebujeme ich zivoria.

Ovecky

Inak dobry vysmech do oci ludom, ktori nemali rodicov a napriklad vysli z decaku. Ti to maju akoze spravit ako? Maju sa poje...t? Lebo byvat niekde treba a v malom meste na SK nie je problem dat za garsonku 300€ mesacne, bez balkona! Takze ked je niekto vysmareny z DD na dlazbu, moze ist akurat na slobodarku s cig... byvat, alebo dat pol vyplaty na byvanie, strava, dochadza, bezne veci, co mu ostane? No akurat tak H. A preto je tolko ludi v zahranici. Moj manzel je zvarac, ale v zahranici ma 4x vyssi plat ako na SK, bol by sprosty, keby ostaval tak ako aj ja, 5r som sa snazila podnikat, robili sme co bolo v nasich silach, nemas znamosti, nemas dobru lokalitu pri BA, TT, TN a podobne, mozes sa ist past, odvody, dane, uctovnicka, do aleluja poplatky. Na Slovensku ostavat? Jedine tak nasetrit si inde a sem si prist kupit za hotove, ale co dalej? 10r som bola na SK po navrate zo zahranicia a NIC sa nezmenilo, co platy stupli, stupli aj ceny, pozemky sa u nas predavaju za tolko co v Rakusku, no boli by ludia sprosti keby ostavali na SK a hlavne kym su mladi!