Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Celý život len pracujeme

Príspevok v téme: Celý život len pracujeme
otrokyna

Ahojte, potrebujem sa vyrozprávať. Som nejak v depresii. Ide o to, že často rozmýšľam o čom je vlastne tento život, môj život, Váš život.. Celý život, celú mladosť strávime v práci. Všetci musíme pracovať 40 rokov. 40 rokov !!! Čo z takého života? Nič si človek neužije, nikam nechodí, len pracuje ako taký otrok za omrvinky. Ale pracovať musíme, lebo bez práce nemôžeme žiť. Teda nemôžeme žiť bez peňaží a tie získame len prácou. Som z toho tak nešťastná. Som mladá, ešte bez záväzkov, ale tá predstava, že skoro do konca života budem v práci... ma neskutočne ubíja. Navyše v dnešnej dobe, keď ani človek nevie či zajtra bude mať prácu a neskončí na ulici. Jediným krásnym momentom je detstvo, je to to najkrajšie obdobie života človeka, potom príde škola a potom... práca a po zvyšok života len práca. Naháňame sa za peniazmi, pracujeme ako otroci a máme max tak na jedlo a nájom. Sú ľudia čo zarobia viac ale sú aj iní ľudia, jednoduchší, ktorí nemajú na to stať sa inžiniermi, vedcami, vývojármi, proste "mozgami" a títo jednoduchí ľudia pracujú ako otroci za almužnu. Sme len otroci, len s tým rozdielom, že už nemáme na rukách a nohách okovy. Celý tento život je akési otroctvo z ktorého sa nemôžeme vymaniť. Nenávidím tento život, celý tento systém. Načo sa človek vôbec narodí? Aby mukloval od rána do večera a potom keď človek zostarne tak si ani neužije zaslúžený oddych lebo sa neustále posúva vek odchodu do dôchodku? Najradšej by som umrela, nechcem takýto život. Aby ste ma nepochopili zle, ja nie som lenivá a práca mi nevadí, vadí mi len celý ten systém. Nebaví ma triasť sa každý deň, že čo ak prídem o prácu, čo ak si nenájdem prácu, čo ak skončím na ulici... z čoho všetko zaplatím. Aj dnes, všade strašia krízou, automatizáciou a robotizáciou. Čo bude s nami, obyčajnými ľuďmi? Človek nemá ani na strechu nad hlavou, musí si brať hypotéku, pôžičky. Celý život je zadĺžený. A toto je deň čo deň, neustále nad týmto premýšľam. Ako sa dá takto žiť?

Bastian444

Gregorovicc hovori Ti nieco empatia? Asi nie. Zjavne Ta to zaujalo ked sem pises, inak by si nepisal. Dalsia tlchuba co musi rypat. A temy su tu stokrat horsie a trapnejsie.

Gregorovicc

Ved nech nepracuje, ale nech vymysli nieco tvorive a nie tu vypisovat sprostosti. Neviem preco si dievcatko mysli, ze niekoho vobec zaujima.

Bastian444

Tvoj zivot ma davat zmysel Tebe, nie druhym. Ak nechces pracovat, nepracuj. O druhych sa nestaraj, aj ked oni sa vzdy budu starat o Teba. Lubia su je.b.uty.

hmhmhm

Ameriania oslobodili Sýriu, Afganistan, Vietnam, Kóreu, západnú Európu, a pred pred 20 rokmi aj Alovensko. Teraz môžeme dlhšie pracovať za menej peňazí, máme horšie sociálne zbezpečenie, kopa nezmestnaných...

Alenanepracuje

Inak :D Pekne som sa pobavila na tom basnik :D Fakt mu báseň išla. Chi chi, dúfam, že mu žilka na čele moc nevyskočila :D

otrokyna

ozoon áno bohužiaľ a keď to napíšem, som ja tá zlá. Záľuby mám a je ich veľa, ale niekedy sa neubránim takýmto myšlienkam a dnes som vstala s depkou :( Isté je, že peniaze potrebujeme všetci a bez nich sa nedá žiť.

otrokyna

Alenanepracuje to si teraz poriadne provokačne napísala, čakám že sa ozvú neprajníci :D Ale máš pravdu, niekto kto vie iba nadávať a urážať sa asi na nič iné nezmôže a je mi ich skôr ľúto.