Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Celý život len pracujeme

Príspevok v téme: Celý život len pracujeme
otrokyna

Ahojte, potrebujem sa vyrozprávať. Som nejak v depresii. Ide o to, že často rozmýšľam o čom je vlastne tento život, môj život, Váš život.. Celý život, celú mladosť strávime v práci. Všetci musíme pracovať 40 rokov. 40 rokov !!! Čo z takého života? Nič si človek neužije, nikam nechodí, len pracuje ako taký otrok za omrvinky. Ale pracovať musíme, lebo bez práce nemôžeme žiť. Teda nemôžeme žiť bez peňaží a tie získame len prácou. Som z toho tak nešťastná. Som mladá, ešte bez záväzkov, ale tá predstava, že skoro do konca života budem v práci... ma neskutočne ubíja. Navyše v dnešnej dobe, keď ani človek nevie či zajtra bude mať prácu a neskončí na ulici. Jediným krásnym momentom je detstvo, je to to najkrajšie obdobie života človeka, potom príde škola a potom... práca a po zvyšok života len práca. Naháňame sa za peniazmi, pracujeme ako otroci a máme max tak na jedlo a nájom. Sú ľudia čo zarobia viac ale sú aj iní ľudia, jednoduchší, ktorí nemajú na to stať sa inžiniermi, vedcami, vývojármi, proste "mozgami" a títo jednoduchí ľudia pracujú ako otroci za almužnu. Sme len otroci, len s tým rozdielom, že už nemáme na rukách a nohách okovy. Celý tento život je akési otroctvo z ktorého sa nemôžeme vymaniť. Nenávidím tento život, celý tento systém. Načo sa človek vôbec narodí? Aby mukloval od rána do večera a potom keď človek zostarne tak si ani neužije zaslúžený oddych lebo sa neustále posúva vek odchodu do dôchodku? Najradšej by som umrela, nechcem takýto život. Aby ste ma nepochopili zle, ja nie som lenivá a práca mi nevadí, vadí mi len celý ten systém. Nebaví ma triasť sa každý deň, že čo ak prídem o prácu, čo ak si nenájdem prácu, čo ak skončím na ulici... z čoho všetko zaplatím. Aj dnes, všade strašia krízou, automatizáciou a robotizáciou. Čo bude s nami, obyčajnými ľuďmi? Človek nemá ani na strechu nad hlavou, musí si brať hypotéku, pôžičky. Celý život je zadĺžený. A toto je deň čo deň, neustále nad týmto premýšľam. Ako sa dá takto žiť?

otrokyna

vyvolajú krízu aby si makal a otročil aj za tých 500 euro v strachu aby Ti exekútor nevzal strechu nad hlavou. Počas krízy sa ľudia k sebe správajú ako hyeny, štýlom silnejší prežije. Nemajú problém bonzovať a žalovať šéfovi len aby Ťa vyhodil a on si udržal svoje 500 eurové miestečko.

otrokyna

ozoon presne tak. Pár mocných tohto sveta má pod palcom celé ľudstvo, hrajú sa na Bohov. Zotročia ľudí hypotékami, pôžičkami a teraz strašia krízou.. Áno lebo ľudia začali moc štrajkovať a bojovať za lepšie platy a lepšiu budúcnosť a to im nehrá do karát tak vyvolajú krízu.

ozoon

Meridian
Ludia ziju podla pravidiel mocnych, nemuseli by sice ale oni vedia ze ludska hlupost je nekonecna , a tak dru, stazuju sa chorlaveju a nic nechcu chapat. Namiesto myslenia sa radsej hadaju.

otrokyna

Meridian viem, čo si tým chcel povedať a máš určite v niečom pravdu. Lenže ľudia sú ako štvaná zver, všetci len vykrikujú, že čo by sme chceli keď nič nevieme? Akože nič nevieme? Vieme pracovať rukami, nie sme síce ako Einstein, ale makáme a narobíme sa rukami. A aj manuálna práca je potrebná, neviem prečo ju berie každý ako podradnú. Mne práca rukami nevadí, nikdy mi nevadila. Vadí mi to ohodnotenie. A vstávať ráno pred 4.00 a cestovať hodinu autobusom do práce a odrobiť si 8 hodín vo fabrike, v ktorej nepoznajú pojem slušnosť a ľudská dôstojnosť a to všetko za 500-600 euro? Veď to mi nepokryje ani základné životné potreby. Rozmohol sa trh s otrokmi a to vôbec nepreháňam. Práve teraz som pozerala práce v zahraničí na facebookovej skupine, vieš vôbec ako slovák obchoduje so slovákom? Slovák predá slováka za almužu do zahraničia. Polovicu výplaty si vezme agentúra... Z našich mozoľov, z našej práce. A ešte Vám povedia, že "veď vy tiež chodíte do práce kvôli peniazom". ŠPiny jedny špinavé hnusné. Keby ľudia neboli blbí a nikto NIKTO im nešiel do tých fabrík, predavačky by prestali chodiť do roboty všetko by sa zrútilo. Lebo týchto podradných ľudí ako nás nazývajú, potrebujú. Možno jedného dňa každého vo fabrike a v obchode nahradia roboti, ale teraz je ešte stále potrebná manuálna ľudská práca. Majitelia týchto fabrík a obchodných reťazcov majú miliardové zisky ale tým, vďaka ktorým majú tie zisky nechcú zaplatiť, dajú im almužnu. Je toto nejaká motivácia? ja som veľmi skromný človek, mne stačí k životu malá domček, záhradka kde si budem pestovať čo chcem a byť nezávislá od práce. Pracovala by som doma, niečo by som vyrábala, pestovala. Máš pravdu, kedysi tak ľudia žili.

Meridian

Poznám mnoho ľudí ,ktorý si išli za svojim cielom a nežili podľa zaužívaných pravidiel.
Spoločnosť ,rodina možno okolie od nás očakáva či si len myslíme ,že očakáva,že budeme otrokmi systému .My ale nemusíme byť otrokmi systému a môžeme žiť svoj život.
Mal som v detstve suseda vzdy vravel že bude pilot ...stal sa nim.Známa odišla do sveta kde pracuje v hoteli len upratuje nič zvláštneho a domov príde dva krát do roka.
Kolega z práce keď mu zomreli rodičia dal výpoveď a obrába polia niekde voláme to na lazoch.Ja nežijem na lazoch ani nelietam a ani niesom niekde mimo tuto spoločnosť ....Mám hypo ,do dôchodku ďaleko ,ale nesťažujem si a boli časy kedy som mal dva dni volna do mesiaca a deti boli malé a platy nízke.

Meridian

Naozaj pracovať a nemať z toho nič je demotivujúce.
Kedysi ľudia pracovali aby mali obživu hlavne teda aby neboli hladný a príbytky boli skromné.
Ak si pozrieme prírodopisný film zo života nejakého kmeňa tý ludia sú šťastný a pritom žijú skromne oproti nâm .Chceme sa mať lepšie ,ale čo je to mať sa lepšie?Nie nechcem tvrdiť ,že máš žiť skromne v osade ,ale trošku naznačiť situáciu jedným príbehom.
Bol jeden rybár ,ktorý mal malú lodku taký ten čln (bárku ako sa opisuje v rozprávkâch)
Ležal na nej a nechal sa unâšať vodou....
Okolo išla obchodnâ loď a znej kapotán kričí na rybára...uhni s tou lodičkou mi tu vezieme náklad do prístavu .....Keby si nachytal viacer rýb mohl si aj ty predať v prístave na trhu a za utŕžené peniaze kúpiť nové siete ,alebo opraviť loď....Načo by mi to bolo pýta sa rybár...
Potom by si si zadovážil väčšiu loď aj siete ...,ale načo?Znovu sa pyta rybár ......no neskôr by si si najal iných aby lovili za teba..... ,ale načo by mi to bolo? opäť sa pýta rybár...Nemusel by si nič robiť len ležať ..oddychovať...A teraz čo asi robím odpovedá rybár !

Meridian

Ak je pravdou,že všetci sme súčasťou jedného celku tak keď má jeden viac inému zákonite bude chýbať.Ludia sa budú rodiť opakovane a opakovane robiť chyby dokedy to nepochopia.To je slobodná vôľa,ktorú nám dal stvoriteľ.
Ale je tu ešte aspekt nadbytku a zbytočností.
Mnoho vecí,ktoré máme a vlastníme vôbec nepotrebujeme a to čo je najdôležitejšie o to sa nestaráme ,alebo to berieme ako samozrejmosť.
Človek musí trpieť nedostatkom aby si uvedomil hodnotu niektorých vecí ....musí stratiť aby získal veď nenadarmo sa hovorí ,že zdraví človek má mnoho prianí ..chorí len jedno!
Ruku na srdce keď nám je znovu dobre robíme opäť staré chyby.
Každý si myslí ,že život je o tom aby sme sa mali dobre ,ale život je o niečom inom keď sa začneme viacej zaoberať inými ako sami sebou zrazu ziste že nám možno nieje tak zle,že je mám tak ako mi chceme aby bolo ostatným ..
Štastie nezávisí od sveta okolo ,ale od sveta v našom vnútri od toho ako veci prežívame.
Často sa ubezpečujem o tom ,že naozaj ľudstvo potrebuje v dejinách opakujúce sa vojny,lebo si neváži mier.Rozprávať o tom ,že ja nikomu nič nerobím a chcem len aby mi dali všetci pokoj je sebecké a neuvedomelé mi tu niesme len pre seba mi tu sme ako celok.

Cvook

Ludia, ked placete nad byvanim, tak si uvedomte, ze sa daju kupit aj velmi lacne obydlia, len tomu zodpoveda lokalita. Cize napr. sa niekde daju kupit aj pekne garsonky v cene okolo 10.000, a na tie vas vyjde hypoteka 100 eur mesacne, takze neplacte, ale sa prestahujte a ak chcete byvat vo vychytenej lokalite, tak makajte. Ako to tu uz niekto pisal, kurierov mozu robit aj zeny a platy su nad 1.000 eur. Stve ma, ked niekto narieka a stazuje sa, ked tie moznosti su vselijake, len treba pohnut rozumom a zadkom!
www.nehnutelnosti.sk

masNAvyber

a najpodstatnejsie je aby práca bavila, lebo potom ked to berie clovek takto ako povinnost tak jasne ze znechutene chodí do roboty a znechucuje zivot aj ludom okolo taky negativista...
takze najdi si prácu ktora ta bude bavit, ze ju budes brať ako koníček a brat to tak ze peniaze su iba bonus... mna napríklad baví kazdá práca, najradsej mám tie fyzicky narocne, lebo udrziavaju dobru postavu, ked clovek spoji s tym aj zdravu stravu ze ked pride domov ze sa nepreziera...

masNAvyber

každý má na výber... ved kludne môžeš robiť sezonne práce a je vybavené..6 mesiacov pracovať a 6 byť doma... kazdy ma tak ako si zariadi...