Ahojte, potrebujem sa vyrozprávať. Som nejak v depresii. Ide o to, že často rozmýšľam o čom je vlastne tento život, môj život, Váš život.. Celý život, celú mladosť strávime v práci. Všetci musíme pracovať 40 rokov. 40 rokov !!! Čo z takého života? Nič si človek neužije, nikam nechodí, len pracuje ako taký otrok za omrvinky. Ale pracovať musíme, lebo bez práce nemôžeme žiť. Teda nemôžeme žiť bez peňaží a tie získame len prácou. Som z toho tak nešťastná. Som mladá, ešte bez záväzkov, ale tá predstava, že skoro do konca života budem v práci... ma neskutočne ubíja. Navyše v dnešnej dobe, keď ani človek nevie či zajtra bude mať prácu a neskončí na ulici. Jediným krásnym momentom je detstvo, je to to najkrajšie obdobie života človeka, potom príde škola a potom... práca a po zvyšok života len práca. Naháňame sa za peniazmi, pracujeme ako otroci a máme max tak na jedlo a nájom. Sú ľudia čo zarobia viac ale sú aj iní ľudia, jednoduchší, ktorí nemajú na to stať sa inžiniermi, vedcami, vývojármi, proste "mozgami" a títo jednoduchí ľudia pracujú ako otroci za almužnu. Sme len otroci, len s tým rozdielom, že už nemáme na rukách a nohách okovy. Celý tento život je akési otroctvo z ktorého sa nemôžeme vymaniť. Nenávidím tento život, celý tento systém. Načo sa človek vôbec narodí? Aby mukloval od rána do večera a potom keď človek zostarne tak si ani neužije zaslúžený oddych lebo sa neustále posúva vek odchodu do dôchodku? Najradšej by som umrela, nechcem takýto život. Aby ste ma nepochopili zle, ja nie som lenivá a práca mi nevadí, vadí mi len celý ten systém. Nebaví ma triasť sa každý deň, že čo ak prídem o prácu, čo ak si nenájdem prácu, čo ak skončím na ulici... z čoho všetko zaplatím. Aj dnes, všade strašia krízou, automatizáciou a robotizáciou. Čo bude s nami, obyčajnými ľuďmi? Človek nemá ani na strechu nad hlavou, musí si brať hypotéku, pôžičky. Celý život je zadĺžený. A toto je deň čo deň, neustále nad týmto premýšľam. Ako sa dá takto žiť?
Celý život len pracujeme
Ahoj, citim to rovnako, tristvrte dna stravim v prai od skoreho rana do poobedia, domov chodim na šrot, len sa tesim ako si lahnem, lebo nevladzem ani sediet, jedine co ma drzi pri zivote je vikend aj to len sobota v nedelu uz mam depresiu, ze zase tyzden nervov predo mnou. Zvyplaty vyzit neviem, beriem zalohy, pozicku mesacnu, lebo mi to financne nevychadza, nemozem si nic dovolit. Som unavena, demotivovana a casto mi je smutno a neviem ako z tohto kola von. Hypoteka na krku a smutok v dusi.
Kaido takze piko si mal pred 7 rokmi, ze jo? to som netusil, ze 19 - 17 = 7, to je mozne len v vyhulenej hlave
Kyfoza
05.06.2017 15:43:54
Neviem uz co to moze byt. Podla mna ide o nejaku poruchu svalov alebo nieco podobne, ze mi na bruchu a hrudniku tuhnu a neviem preco. Paraziti co ja viem, to som si cital o nich o nich ze su aktivne hlavne v noci okolo 3 hodine kedy sa znazi pecen zbavovat vsetkych jedov. No mne prave pocas spanku nic neni, vtedy to necitim ako keby to ani nebolo. Problem zacina tak pol hodinu po prebudeni, a pokracuje to cely den. Zaujimave ze ked som si dal pervitin pred pol rokom tak to pocas stavu ustupilo, nic som necitil neviem aky to moze mat vpliv a preco mi to robi. Mne skvrka aj v hrdle nielen pod rebrami a tam pochybujem ze mam parazity.
Kyfoza
23.08.2017 15:38:03
Uz to dalej nejde, nikam som sa neposunul odvtedy co som tu zalozil temu ''nikto mi nevie pomoct, postupna degeneracia tela'', som bez prace, penazi a za chvilu ma vyhodia z domu, uz som si obstaral aj nejake lieky na spanie, a ked bude najhorsie tak si ich asi dam. Ziadne vychodisko tu uz pre mna nie je, trapil som sa mnoho mesiacov, radsej necitit nic a prazdnotu ako kazdy den bolest a tlaky. Neviem ani nacov sem pisem, asi preto ze ked budem bezdomovec nebudem mat odkial.
mas tu xy tem kde len nadavas na lekarov, na ich neschopnost a skaces ako pajac do prispievatelov, kedy uz sklapnes ty aj tvoji bratia fetaci?
Bedákanie je zbytočnosť. Buď bude človek bedákať a celý život potom nespokojný nadávať na systém (ktorý je zlý, ale dá sa vykľučkovať), alebo sa zamyslí nad tým, čo v skutočnosti chce, a bude skúšať, až dokým nedosiahne, po čom túži. Možno roky, ale stojí to za to.
Ono nie je jednoduché zaplatiť zamestnanca. Mala som kedysi zamestnankyne, ktoré mi za celý mesiac nič nezarobili, ale ja som im výplatu dať musela. Potom zaplatiť odvody a ešte o rok som riešila ďalšie papierovačky, lebo som si nemohla dovoliť externú účtovníčku a všetko som si riešila sama s pomocou kurzov a samoštúdia. Vo veľkých fabrikách je to, samozrejme, iná káva, ale tie sú budované na veľké zisky, s tým tam treba rátať. Vidíš, aj takú ženu som ale mala možnosť spoznať, ktorá robila cez agentúra 9 mesiacov za smiešny peniaz, potom vo veľkom vyhadzovali, no ona s prácou bola spokojná, pol roka bola doma a nakoniec sa zase vrátila späť do tej fabriky. Nie si ten typ, neraď sa k takým ľuďom. Nie je to všade ako v Samsungu. A čo ten prehnaný názor na vysokoškolákov? Nie je vysokoškolák ako vysokoškolák. Z veľa škôl vychádzajú nepoužiteľní ľudia s titulom. VŠ neznamená automaticky lepší plat, to je blbosť. Šikovný človek sa vynájde aj s maturitou alebo aj bez nej. Poznám z každého súdka... K tým peniazom: Ja na život nepotrebujem toľko eur, a čo je navyše, je len plus pre mňa. Moja schopná kamoška len s maturitou s prehľadom nastúpila na miesto po VŠ vzdelanej babe, pretože sa sama rekvalifikovala samoštúdiom, upútala na pohovore a dali jej tú šancu. Bola to práca jej snov, o ktorú sa pokúšala asi rok, ale nikde ju nechceli vziať kvôli nedostatku praxe. Áno, praxe! Nie Vš. Proste to nevzdávala, šla si za tým a po čase to vyšlo. Každý je v niečom dobrý, treba to v sebe len odhaliť.
CO NESMÍTE VĚDET je kniha o mocných tohoto sveta o finančníctve a myslím aj názov knihy:RUKY PRYČ OD TÉTO KNIHY tam je tiež mnoho popísaného z tohoto a aj o veciach akých sa nám nesnilo...
Dostalo sa mi počas môjho života informácii o gen.manipuláciách,o tom ako nám prisýpajú látky do potravín o utajovaných experimentoch a to sa tu nebavíme o konšpiračných teóriách!!!!!!!!
ALE ŽIŤ SA MUSÍ --pre niečo ...
Jednoducho podstata života je niekde inde nie sťažovaním na zriadenie či systém ...vždy bolo a aj bde dačo nedokonalé a z nážho pohľadu akoby zlé .
Zaujímavé ako sa ľudia neustále sťažujú aký je hrozný život kvoli tomu že nonstop robia 9-5 a nebaví ich to a majú malý plat... Normálny človek by robil 9-5 everyday a koľko???? 40-50 rokov ??? a potom si užíval 5??? asi ťažko to už bude neskoro ... užívať si život v dnešnej dobe na to treba peniaze... ale robením v robote to nikdy nedosiahnete ...musíte niečo zmeniť aby ste sa mali lepšie a ak neviete absolutne ako ...napíšte ľudom ako ja ... Napríklad: Predstavte si že k vašej výplate môžte zarábať na tom že tam vonku či na Slovensku alebo aj mimo SR sa nakupuje.. Denná spotreba ..Jedlo,pitie,oblečenie,nafta a podobne..
fabrika ale dnes majú tak neskutočné prehnané požiadavky ale aby ponúkli tomu primeraný plat, to nie. Veď u nás ani vysokoškolák nezarobí. Ako píšeš každá práca je dôležitá, ale je veľa ľudí ktorí prácu ako upratovačka, predavačka, vo výrobe berú ako podradnú a tých ľudí, čo to vykonávajú ako skrachovalé exestencie. Keď nezaplatia ani vysokoškoláka ako môžu zaplatiť robotníka? A čo robotník je menej ako ten s VŠ? On snáď nemá potreby? Má, tak ako každý. Len ma serie čo za otrokov z nás robia, veď to nie je normálne keď na život potrebuješ 1000 eur ale zarobíš 500-600. Mne vždy ponúkali len práce vo fabrike, nemám vysokú ale mám aspoň maturitu. Preto ja odmietam pracovať vo fabrikách, obzvlášť keď viem, ako to tam chodí. Ako som písala, mala som to šťastie, alebo skôr nešťastie, pracovať v Samsungu. Ponižovanie ľudí, nadávky ľuďom, vyhrážanie na dennom poriadku. Vydržala som tam pár dní a dovidenia. A to všetko za 400 euro.
otrokyna, ty sama si hovoríš, že nič nevieš. Ty sa podceňuješ. Alebo je pre teba podstatný názor nadávajúceho anonyma na fóre, ktorý je pravdepodobne na tom ešte horšie ako ty? Každý inteligentný človek vie, že povolania ako upratovačky, predavačky, smetiari a pod. sú oveľa dôležitejšie ako mravce v korporácii. Nepovažujem tieto povolania za podradné, práve naopak, sú veľmi dôležité. Sama tvrdíš, že ti taká práca nevadí, a to je dôležité. Poznám veľa ľudí, ktorých tieto pozície doslova bavia. Jednu upratovačku, ktorá dokonca mala možnosť povýšiť na predavačku, ale jej vyhovovalo, čo robí. Neupratovala na jednom mieste, ale cestovala autom po pobočkách a v každej sa zdržala zo 2 hodiny. Bavilo ju to, že išla sem, potom tam, porozprávala sa pri upratovaní so zamestnancami pobočky a šla ďalej. Netúžila po zmene. Presne toto je dôležité, že to človeka baví. Podradné je jedine zostávať na pozícii, ktorú človek z duše nenávidí, ale je tam len kvôli peniazom. Nečudujem sa, že v zahraničí niekto berie dochádzajúcich cudzincov za niečo menej, však tam išli len pre peniaze a nič iné. Dobrovoľne otročia. Sami sa išli ponižovať, pokiaľ opäť niekto nerobí napr. opatrovateľku starých ľudí a nevyžíva sa v tom. Veru, aj takýchto ľudí poznám. Našli v tom záľubu, našli dobrého dedka/babku, vytvorili si s ním vzťah a ešte za to dostanú zaplatené. Lenže takýchto ľudí, ktorí si to užívajú, je málo. Väčšina chce rýchly zárobok, trpí dementného seniora a ide sa zblázniť.
otrokyna ozon.
Viem o čom hovoríš moja manželka nemala posledných 16-rokov ani 400-.Prioritou boli deti a všetko okolo nich .Keby nemala mňa ako vravieva často mohla by ísť na most.....
Ale má mňa aj preto hovorím ,že tu niesme len pre seba....sám človek je slabý.Naše zázemie rodina ,vzťahy sú jednou z najdôležitejších vecí.
Budovanie vzťahov v nașom okolí.
Aj práca sa znáša ľahșie keď.....
Aj v rodinnom kruhu sa žije ....keď...
Ludia vravia často veď ano máš pravdu ale keď...
Nikdy nevybuduješ kvalitný vzťah ak sa cítiš ukrivdená .Svojimy myšlienkami tak ako myslíme tak také myšlienky iných aj k sebe priťahujeme.
Keď večer zaspávame z pocitom krivdy tak naša duša sa stretáva zasa len z dušami ukrivdenýmu a spievajú spoločnú pieseň smútku.
Keď máš plâny a sny ,keď aj mapriek okolnostiam hľadáš východisko pritahuješ k sebe ludí z podobnými plánmi a myšlienky sa spájajú a sú živnou pôdou pre uskutočnenie našich snov.
Tak sa buduje budúcnosť .Nenechať sa zlomiť !
Niekedy ťahâme koleso stále dookola lebo inak to nejde ,ale treba mať hlavu hore ,lebo keď ju máš dole nemusíš spozorovať príležitosť ....
Kto si ako zariadi tak ma.Vacsina dnesnych mladych sa dôchodku ani nedožije čiže nebude pracovať možno ani tych 40 rokov čo spomínaš.