Nemôžem si nájsť prácu. Moc som sa v živote nenarobila, to je pravda, nechcelo sa mi. Budem mať 27 rokov o mesiac. Na Slovensku som odrobila max 1 rok a potom som odišla do zahraničia. Tam som bola dokopy 5 rokov, pracovala som prevažne ako čašníčka, aj v skladoch, výroby. Vrátila som sa na Slovensko a nemôžem si nájsť prácu. Posielam životopisy kade-tade a aj sa mi nedarí. Poslala som životopis na prácu v Reserved, čo je obchod s oblečením, poslali mail, že vybrali niekoho iného, ani na pohovor ma nepozvali. To isté Notino, teda predajňa parfumov, rovnako sa mi neozvali z výroby hľadali operátorky do výroby na ranné smeny. Zajtra mám ísť na pohovor do Lidla, ale neviem či tam vôbec ísť, zase ma určite odmietnu. Neviem čo robím zle.
Nemôžem si nájsť prácu
Musis sa viacviac snazit, dnes to veru nie je lahke s pracou. Alebo ako Ti radili, zahranicie. Ked chces zostat na Slovensku, mzdy su zial take, ake su.
na uradoch sa miesta len po znamosti zhanaju, to inak nejde. tam sa ide len na zaskok ked je materska, ked ide niekto do dochodku tak si tam dohodi niekoho z rodiny a tak, to su teple miestecka
Zlepšiť by sa to mohlo, len o to by sme sa museli pričiniť všetci ;)
danomarcel, suhlasim.
dobre si urobil, ze si zdrhol, tu sa to nikdy nezlepsi.
Pridam svoj nazor. Mam Vs ekonomickeho smeru, aktivnu anglictinu a napriek tomu som dostala pracu na uraade len vdaka znamosti. Pracu mi dohodil moj kamarat. Sklamalo ma, ze normalny clovek sa na miesto kde som teraz ja nedostane inak nez po znamosti. Co sa platu tyka, beriem 800 eur hrubeho. Takze tiez nic moc, zvlast na to mnozstvo prace a pracu si beriem aj domov.
indivisible:
Veď toto ! Oni ich ešte volia. Moja babka si chváli a spieva ódy na Fica, vraj čo všetko im dal !!! Mne skoro zabehlo keď som bol u nej na návšteve jak si ho obhajovala. Lebo jej dal vianočný príspevok !! Tí dôchodci sú úplne osprostení. Keby sme babke nepomáhali, finančne, tak by neprežila. Nechápem, že toto nevidí. Ja som zo Slovenska zdrhol, drel som ako otrok v automobilke, teraz driem ako kôň ale v zahraničí ako zvárač. Vieš ako mi je dobre? Radím každému kto nenašiel uplatnenie, jednoznačne odchod. Chorý štát, tupé hlavy v parlamente. Smejú sa z pracujúceho ľudu, robotník je pre nich menej než ho-v-no, ale prial by som každému kto sa takto o robotníkoch vyjadruje, aby aspoň na týždeň zmizla manuálna práca. Všetci by sa po-s-r-a-li, nebolo by ničoho. A pre hlupáčikov čo kecajú , že o chvíľu bude všeetko automatizované a robotizované... nech je. Ale zatiaľ ešte stále potrebujeme manuálnych pracovníkov. Keby nebolo ich, nebol by manažment lebo by nemal koho manažovať a neboli by tie obrovské zisky ktoré idú majiteľovi, čo nevie oceniť ani pochopiť, že bez tých h-ov-ie-n robotníckych by ten zisk nemal.
danomarcel a tito dochodcovia este volia tych, ktori za to mozu, kde tu je logika
kvetka66 bohužiaľ asi máš pravdu. Dokonca aj na poštovú doručovateľku je ťažké sa dostať. Nechápem už toto. A môžeš mi napísať aké máš v tom Írsku výdaje? Rozmýšľam, že asi tiež odídem.
Myslím, že všetko vystihuje fakt, že dôchodcovia po odrobení 40-tich rokov dostanú "úžasný" dôchodok 300 eur alebo minimálny dôchodok 279 eur ak ste odpracovali 30 rokov. Super nie? Mám drieť celý život ako kôň a na sklonku života dostávať almužnu, ktorá mi ani nepokryje potrebné životné náklady? Hanba tomuto štátu kam sme sa to dopracovali. Kto môže, utekajte preč z tohto bananistanu.
Pokiaľ nemáš známosti tak si dobrú prácu nenájdeš a dobre platenú už vôbec nie. Ja som tiež pracovala kade-tade po fabrikách, potom som si našla prácu v administratíve, ale ten plat bol smiešny... teraz som druhý mesiac v Írsku. Pracujem tu tiež vo fabrike, ale je to úplné iné ako na Slovensku. Žiadne nadávky, žiaden krik od nadriadených, a výplata po mesiaci naozaj fajn. Ak nechcem nadčasy, soboty a nedele nik ma nenúti, je to na mne. Nikto sa mi nevyhráža vyhadzovom. Po zaplatení nájmu, stravy a dopravy mi zostane dosť peňazí, ktoré si odkladám. Nechcem kydať na Slovensko, ale obyčajný človek, ktorý nie je vyštudovaný, nemá známosti alebo ostré lakte tam toho moc nedokáže. Ale nechcem to paušalizovať, viem a aj sama poznám ľudí, ktorí študovali a niekam to dotiahli, majú super job a super plat. Ale takých nie je veľa, že?