Bývalý katolík

Príspevok v téme: Bývalý katolík
Tomas12345

Ešte nedávno som o sebe tvrdil že som katolík a katolícku vieru pasoval za tú jedinú pravú vieru. Casy sa však zmenili a ja som po podrobnejšom skúmaní Biblie a i názorov od ostatných dospel k tomu že katolícka viera nie je tá pravá. V súčasnosti už teda katolíkom nie som a hľadám si momentálne krestanský zbor ktorý učí skutočnú pravdu vyplývajúcu z Písma.

Týmto sa chcem ospravedlniť užívatelovi daniela2 ktorej som vyčítal to že neuznáva katolícka vieru. Tiež by som sa chcel ospravedlniť užívatelke "ahjaj" ak som ju nejako urazil pri debate o téme "cukrovka".

rraan

ako k tomu ze mystici ho opisuju ale ked zoberem do uvahy ze su to len ludia a mozu sa milit ja verym jezisovy lebo on je syn bozi a on ak sa nemilim o ziadnom diablova a pekle nehovoril ako boh existuje to mi vychadza logicky lebo asi misliet si ze vo vesmire nieco vznikoo samo od seba to mi logicky nevychadza ale co ked svet z chybami bol stvoerny zamerne stim aby sa zasluhov chyb zdokonaloval tak ze pripisovat chyby ludi ktore robia diablovy no neviem.

rraan

ako verit vneho mozes ja napriklad uz od detstav mavav sny v ktorych som diabla porazil uplne znicil a potom sne sa zobudim uplne stastny s takym nadhernym pocitom ze uz nebude na svete nepravost ale su to len sny aj ked su velmi zive uvedomujem si ze moj mozog moze vyprodukovat cokolvek tak preto v diabla neverim.

Pag

Ja tak trochu verim, ze existuje Diabol, mystici ho opisuju ako anjela, ktory je cely cierny a vzdy vazny-nema rad humor, ale neviem, ci im mozno verit. Trochu tomu verim, ale velmi malicko. A ze vraj pomoze, ale nikdy to nie je zadarmo.

rraan

a este boh dal kazdemu slobodnu volu aby sa rozhodol sam ako chce zit tak naco mu je slobodna vola ked sa nemoze rozhodnut a vybrat si ako chce svoj zivot prezit tym nemislim ze by mal robit zle veci.

rraan

je to v podstate pravda ze aj ked sa colovek akokolvek snazy tak uroby niekde chyby ale tusim ze sa uvadza ze vlastne jezis trpel za nase hryechy a vykupil nas takze aj ked urobime niejake chyby vlastne bi to nemal bit problem a uvadza sa tiez ze kazdy je dielom boha tak tiez celkom nerozumiem tomu ze ak boh stvoril niekoho s chybami tek preco bi ho mal zato trestat ved v podstate ten clovek ani zato nemoze ze ma chyby

Tomas12345

rraan :

Lenže ona sa nemýli len v detailoch, ale v obrovských chybach.

Mtoo :

Ano, je pre človeka nedosiahnutelna 100% dodržiavať Boží zákon, no aj snaha sa cení. A preto nik nebude ospravedlnený zo skutkov ale z viery.

rraan

ako len nejde mi do hlavy len to ako moze niekto veriaci verit ze existuje prklo a diabol to mi niejako nesedi a este vlastne v duchu dufat ze ten kto nezije podla jeho predstav bude po smrti naveky trpiet.

Mtoo

Kazdy clovek ma svoj kriz, kazdy a musi si ho niest. To, o com sa tu bavite, je nasledovanie Majstra. Mas na to, aby si Ho nasledoval? Ja velmi nie, ked mam pravdu povedat, ta obtiaznost je nedosiahnutelna. Uvedomil si si to niekedy? Ja nasledujem viacerych Majstrov. Dosiahnut level Majstra je v akomkolvek odbore velmi narocne. Je tomu tak? Nie? Skuste si to! Co tym dosiahnem, ak Ho budem nasledovat? Chcem to? Ano? Nie?

rraan

ako podstata co hlasa katolicka cirkev je spravna podla mna ani niejako nezalezi natom ze niejake detajly si protirecia chyba je v ludoch ze nie vsetci sa toho drzia v neziju v sulade stim hlavnym nacom je postavena.

Tomas12345

Meridian :

Tvojím názorom na kresťanstvo rozumiem, no nemožem s nimi súhlasiť ked sa snažíš spojiť reinkarnáciu s kresťanstvom, niečo čo sa navzájom spojiť nedá a neexistujú ani žiadne argumenty prečo by sa to spojiť malo.