Bývalý katolík

Príspevok v téme: Bývalý katolík
Tomas12345

Ešte nedávno som o sebe tvrdil že som katolík a katolícku vieru pasoval za tú jedinú pravú vieru. Casy sa však zmenili a ja som po podrobnejšom skúmaní Biblie a i názorov od ostatných dospel k tomu že katolícka viera nie je tá pravá. V súčasnosti už teda katolíkom nie som a hľadám si momentálne krestanský zbor ktorý učí skutočnú pravdu vyplývajúcu z Písma.

Týmto sa chcem ospravedlniť užívatelovi daniela2 ktorej som vyčítal to že neuznáva katolícka vieru. Tiež by som sa chcel ospravedlniť užívatelke "ahjaj" ak som ju nejako urazil pri debate o téme "cukrovka".

Tomas 123456

SofiaElla :

Lenže partnersky vzťah skutočne nemôže byť v živote kresťana na prvom mieste. Na prvom mieste musí byť predsa Boh, tak je to predsa i napísané v nasom Božom zákone ako prvé a najväčšie prikázanie :

"„Učiteľ, ktoré prikázanie v Zákone je najväčšie?“ On mu povedal: „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou! To je najväčšie a prvé prikázanie"

Tomas 123456

Takurcite :

Zober si to takto, na Zemi existuje tisícky rôznych zivocichov. Z tejto tisícky rôznych zivocichov na obrovskej planéte su človeku sympatické len niektoré živočíchy ako napríklad macky, psy.... To ci bude nejaké zviera človeku sympatické záleží od jeho vzhľadu a správania. Ak je človeku nejaké zviera sympatické rozhodne sa ho mať ako domáce zvieratko, starať sa o neho.

Podobné je to aj u Boha, Boh stvoril na našej Zemi množstvo živých tvorov, no rozhodol sa že svoju spásu ponúkne jedine cloveku. Ale hoci sa Bohu zapáčilo dať svoju spásu cloveku, nie všetci ľudia sa Bohu páčia. Boh však dal návod ako sa má človek správať a ako má vyzerať aby sa Bohu páčil. A ak sa človek bude Bohu páčiť, potom sa Boh rozhodne dať človeku večný život. A teda tak ako si človek tu na Zemi vyberá svojich obľúbencov, tak rovnako si svojich obľúbencov vyberá i Boh.

SofiaElla

Tomáš - to sa pýtaš vážne? Čo tvoje tvrdenia o vzťahoch, ktoré sú "druhoradé"? Neblázni, všetko, čo píšeš je takmer "anti - vzťahové" a vzťah je láska. Skôr napíš, kedy si lásku a vzťah pochopil tak, ako ju Boh dal ľudstvu. A určite lásku nedal ľudstvu pre tvoj argument, že vzťah nemá byť prvoradý.

Takurcite

Boh, ktoreho si ľudia vymysleli neexistuje. Vsak rozmyslajte a studujte historiu, ako vznikali myty a prve náboženstva. Ak Boh existuje, urcite nie nejaky osobny Boh, teda bytosť, ktorú by zaujímali všetky bytosti vo vesmire. Nasa galaxia ma okolo 100 miliard hviezd, skoro každá hviezda ma okolo seba nejaku planétu. Galaxii su dalsie miliardy a miliardy, vesmir je nekonecny. Ak by sme u iných inteligentnymi bytosťami obyvanymi planetami objavili, ze veria v Buddhu, Ježiša Krista alebo Mohameda alebo XY inych spasiteľov, tak uverim, ze ok, asi nieco na tom bude. Ale skor si myslim, ze ludia chcu len tak strasne verit v osobneho Boha, lebo sa boja skutocnosti, ze vesmiru su ludia uplne ukradnuti. Nikoho na tejto planete nezaujimame.

SofiaElla

a je to tu!! Náboženstvo, ktoré rozvracia lásku a porozumenie, teda práve to - čo trepe ľuďom do hlavy. Prosím vás, môže vám byť jedno v čo veríte, ak sa chováte nemorálne a neeticky.