bella21 :
Ach Tomáš, to ma mrzí. Si tak ochotný vzdať sa toho najväčšieho pokladu, ktorý katolícka cirkev má - živého Ježiša v Eucharistii?
"Neviem, čo Ťa viedlo k tomuto rozhodnutiu, ale viem jedno"
Asi všetko, od nebiblického až protibiblického učenia ako je krst detí, modly v kostoloch, zbožstovanie Márie, atd. Tiež prijatie apokryfných kníh ako je Júdov List a apokryfné knihy Starého zákona Machabejci, Judita, Tobias, atd.
"vzdať sa Ježiša je veľká chyba. Keby si skúmal Skutky apoštolov, pochopil by si, že to bola práve Eucharistia, čo držala prvých kresťanov pokope."
Eucharistia je v poriadku, no nie v takom zmysle v akom ho chápe RKC, ktorá v nom vidí nekrvavú obetu Ježiša Krista. Dalšia vec je tá že ani požívanie hostie nie je biblické. Po správnosti by sa mal jesť chlieb a nie "hostia". V rannej cirkvi sa jedával chleba, nerozumiem preto prečo sa chleba postupom času stále zmenšoval až nakoniec sa nahradil "hostiou" ?
"zrušiť obetu sv. omše, zrušiť sviatosti (okrem krstu) bol totálny krok vedľa a Luther to už dávno vie..."
Sviatosti eucharistia majú i protestanti, lenže oni to nevnímajú ako nekrvavú obetu Ježia Krista pretože je napísané :
"Každý kňaz koná denne bohoslužbu a veľa ráz prináša tie isté obety, ktoré nikdy nemôžu odstrániť hriechy.No tento priniesol jedinú obetu za hriechy a navždy zasadol po pravici Boha.
Hebrejom 10 : 11-12
"Zameraj sa viac na to, čo chce Ježiš, ako na chyby predstaviteľov či členov katolíckej cirkvi."
O to sa snažím, lenže nedá sa neustále prehliadať chyby RKC a nie viac po tom čo RKC tvrdí že je v nej Duch Svätý. Neviem ako ty, ale ja som presvedčený že ak by bol v RKC prítomný Boh, nebolo by možné aby sa RKC ustavične v niečom mýlila a robila chyby.